Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

1 godzinę temu, vat napisał:

A co sądzicie o tych tanich naświetlaczach? gdzieś słyszałem, że optymalne są 20w bo te większe 30 i 50w różnią się od 20w tylko ceną. A np takie

https://allegro.pl/oferta/halogen-naswietlacz-lampa-led-20w-ip66-reflektor-13234442488

Poszukaj sobie LEDVANCE 50W i będziesz zadowolony. Nie trzeba co roku wymieniać ;) Weź jeden na próbę i zobaczysz

Edytowane przez michal1993
  • Like 1
Opublikowano

Pytanie czy do ciagnika 100 km, waga 4300+przedni tuz jakies 600 kg, udzwig tylni podnosnika 4200 kg, warto sie bawic w agregat uprawowo siewny talerzowy?

Mam juz siewnik dwutalerzowy waga jakies 700 kg na pusto.

Agregat talerzowy z hydropakiem to jakies 1000 -1200 kg...

Uprawiam glownie bezorkowo i agregat redlicowy srednio by sie sprawdzal.

Co byscie doradzili?

Opublikowano
9 godzin temu, ahten napisał:

Pytanie czy do ciagnika 100 km, waga 4300+przedni tuz jakies 600 kg, udzwig tylni podnosnika 4200 kg, warto sie bawic w agregat uprawowo siewny talerzowy?

Mam juz siewnik dwutalerzowy waga jakies 700 kg na pusto.

Agregat talerzowy z hydropakiem to jakies 1000 -1200 kg...

Uprawiam glownie bezorkowo i agregat redlicowy srednio by sie sprawdzal.

Co byscie doradzili?

robie fortschrittem zestawem brona 2,5m + siewnik isaria, nie jest to jakiś mega ciężki zestaw, a ciągnik waży 5900 i zestaw jest na granicy stabilności, tzn przodu nie zrywa, ale trzeba z rozsądkiem operować sprzęgłem.  Myślę, że do twojego ciągnika to będzie za dużo, waży ponad tonę mniej i pewnie nie jest tak długi jak fortschritt

Opublikowano
Dnia 12.02.2023 o 15:12, migacz napisał:

Tak wygląda

received_2115313835335771.jpeg

35 będziw dobrze, szkoda, ze nie ma szyby przedniej uchylnej jak mój 

Dnia 12.02.2023 o 15:28, konteno napisał:

jak nie stać na fendta tylko na tańszy ciągnik i pare puszek farby to tak jest , zetor też robił dzondyra dla ubogich 

Glupot nie chżań, ihc dobry ciagni w dobrej cenie a i równie pancerny co fendt

Dnia 13.02.2023 o 11:22, rafal3939 napisał:

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, igor10246 napisał:

i równie pancerny co fendt

Fendt ma tylko taką przewagę że o części nawet do starych rupieci lepiej. Co nie zmienia faktu że to naprawdę solidna konstrukcja. 

Opublikowano
Dnia 13.02.2023 o 20:27, vat napisał:

Te najtańsze czy jakieś lepsiejsze?

lampa uliczna świeci w dół ,a te wszystkie naświetlacze ścienne oświetlają naokoło wszystko co zobaczą ,księżyc to księżyc ,helikopter to helikopter. mam zamontowaną 500 w na ledach ,czyli cała ,,patelnia '' to ledy  ,nawet i przechylając na dól ,a jest na szczycie obory ,świeci na to co zobaczy ,czyli pół nieba moje . Zeby jakoś te światła można było przestawiać z ,,drogowych na mijania'' . Byłoby lux

A Ty tam zarzuć może jakiś sączek ,czy coś i zawal ,bo ruski z wojskiem przelezie na gotowe😐 😉

Opublikowano
8 godzin temu, igor10246 napisał:

35 będziw dobrze, szkoda, ze nie ma szyby przedniej uchylnej jak mój 

Podziwiam takie wyceny na podstawie jednego zdjęcia 😁 to, że z wyglądu nie wygląda na trupa, nie znaczy m, że nim nie jest.

12 minut temu, kizak napisał:

oświetlają naokoło wszystko co zobaczą ,

😐 😉

To akurat racja. Na garażu jak montowałem, to sprawdzałem jak lepiej go zawiesić, żeby jak najszerzej oświetlał, to wyszło, że jak go pionowo zamontowałem, to świeci najszerzej 😅

Przyczepy za darmo rozdają 🙆

Screenshot_20230215-065113_copy_540x1200.png

Screenshot_20230215-065132_copy_540x1200.png

Screenshot_20230215-065140_copy_540x1200.png

Opublikowano (edytowane)

Polecacie jakieś wytrzymałe dętki 16.9/38? Kabat po roku zaczął się rozlazic, wulkanizator naprawił ale powiedział że już można zamawiać drugą bo niedługo znowu zacznie wiatr uciekać. Jeżdżę na 1-1,1 bara 

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano
49 minut temu, KlimekPL napisał:

Polecacie jakieś wytrzymałe dętki 16.9/38? Kabat po roku zaczął się rozlazic, wulkanizator naprawił ale powiedział że już można zamawiać drugą bo niedługo znowu zacznie wiatr uciekać. Jeżdżę na 1-1,1 bara 

Najlepiej kleber .

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Z czystej ciekawości - od czego ta blaszka może być w tym miejscu?

IMG_20230215_084849930_copy_2040x918~2.jpg

IMG_20230215_084906855_copy_2040x918~2.jpg

jak tak patrzę na tą kołyskę, to ja na twoim miejscu chyba bym wyciął do końca to co jest wyrwane, wyspawał w to miejsce podporę z odpowiednią tuleją, przykręcił to do tej kołyski odpowiednimi śrubami, i pewnie by to służyło kolejne lata

• Like 1
Opublikowano

Może i by działało przy delikatnym użytkowaniu, ale raczej nie tędy droga. Wycinając osłabiłbyś cały korpus a jeszcze dodatkowe otwory, poza tym tam nie ma powierzchni płaskiej żeby coś przykręcić.

10 minut temu, hubertb napisał:

Np. Do spuszczania któregoś z płynów ustrojowych. Taki otwór serwisowy 

Tam obok tej blaszki jest sześć takich otworów serwisowych. Poza tym co tam spuszczać, jedynie jakby coś wyciekło może z chłodnicy czy innego zbiornika.

Ta blaszka ma wycięcie, jak się poluzuje śrubki i przesunie ją to to wycięcie będzie pasowało do tej śrubki na dole. W ten sposób zasłoni się literę D a odsłoni inną. Co one oznaczają - nie wiem. Taka moja teoria...

Ot, taka ciekawostka (przynajmniej dla mnie)...

https://www.olx.pl/d/oferta/ladowarka-teleskopowa-stalowa-wola-hd-58-25super-stanwysieg-7-migla-CID757-IDT36N8.html

Opublikowano
25 minut temu, bratrolnika napisał:

jak tak patrzę na tą kołyskę, to ja na twoim miejscu chyba bym wyciął do końca to co jest wyrwane, wyspawał w to miejsce podporę z odpowiednią tuleją, przykręcił to do tej kołyski odpowiednimi śrubami, i pewnie by to służyło kolejne lata

Pytanie czy jest tam na tyle mięsa. Wymaga to użycia sporego parku maszynowego. Potrzeba frezarki, tokarni i wytaczarki żeby miało to sens. 

Opublikowano
53 minuty temu, hubertb napisał:

Np. Do spuszczania któregoś z płynów ustrojowych. Taki otwór serwisowy 

Tam gdzieś co najwyżej chłodnica by była, ale to przecież bez sensu robić taki zaślepiony otwór, gdzie obok są normalne. Poza tym do chłodnicy jest dostęp z góry. Ciekawe 🤔🤔

50 minut temu, bratrolnika napisał:

Narazie zawiozłem znajomemu. Próbował jakimiś chyba 4 różnymi elektrodami i żadna nie dała zadowalającego efektu. Wujasa do szpitala woziłem, to kupiłem jeszcze elektrody do żeliwa. Jutro mu podrzucę i zobaczymy.

24 minuty temu, hubertb napisał:

Potrzeba frezarki, tokarni i wytaczarki żeby miało to sens. 

Znajomy wszystko ma, ale jak to będzie robił, to już się nie wtrącam. On więcej przodów robił niż ja ją oczy widziałem.

Pytanie poza konkursowe. Jakie elektrody rutylowe sobie kupić? Ostatnimi czasy kupowałem różnych producentów, ale spawam na tyle rzadko i na tyle mało, że nie wyrobiłem sobie kompletnie żadnego zdania. Teraz kończę te przecinarke (co to ja tydzień temu miałem kończyć i jeszcze pewnie cały kolejny tydzień będę kończył) i tak mi się kurcze elektrody pokończyły prawie. Patrzyłem na allegro, to ostatnie kupowałem jeszcze w 2021roku 😅

Opublikowano
2 godziny temu, KlimekPL napisał:

dlatego gdzie mogę pcham oponę TL i o wiele mniej problemów

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

....Pytanie poza konkursowe. Jakie elektrody rutylowe sobie kupić? Ostatnimi czasy kupowałem różnych producentów, ale spawam na tyle rzadko i na tyle mało, że nie wyrobiłem sobie kompletnie żadnego zdania. Teraz kończę te przecinarke (co to ja tydzień temu miałem kończyć i jeszcze pewnie cały kolejny tydzień będę kończył) i tak mi się kurcze elektrody pokończyły prawie. Patrzyłem na allegro, to ostatnie kupowałem jeszcze w 2021roku 😅

Darek chyba metalwelda polecał, ja esaba odradzam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v