Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

jak zobaczyłem to pomyślałem o Tobie 🤭😁

a do czego mnie to 🤔 nie mam maszyn do takiego 🤷‍♂️

Do kościoła będziesz jeździł 😛

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał:

jak zobaczyłem to pomyślałem o Tobie 🤭😁

a do czego mnie to 🤔 nie mam maszyn do takiego 🤷‍♂️

Do kościoła będziesz jeździł 😛

Do kościoła to sobie może takiego kupię https://www.olx.pl/d/oferta/ford-edge-promocyjny-leasing-z-subwencja-vat23-1wl-salonpl-aso-titanium-papis-CID5-IDSsUTf.html 😛

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

To ruski rorzutnik 

nie możliwe. nie ma czegoś takiego!

Opublikowano (edytowane)

To ruski Rosyjski, na tym pisze coś że białoruski a to mołdawski a to łotewski ,rozmaicie nazywają ale tylko naklejką metką się różnią.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Pany pytanie - przy okazji rozbierania tego przodu muszę zmienić przeguby na siłowniku. No i byłem w sklepie zapytać jak cenowo i zamówić mogą różne, ale najdroższe to mieli rota, bepco i Waryński. Najdroższy Waryński, bepco z tego co czytałem mają dobre opinie, rota to sprzedawca mówił, że są ok jakościowo. Rota i bepco cenowo podobnie. Waryńskiego jeden przegub cena podobna, ale drugi to 30% droższy od konkurencji. Co z tych trzech byście wybrali?

Opublikowano
8 godzin temu, ZetorMisio napisał:

Czy ta siatka jest robiona ze złota że tyle facet chce za nią wziąć? Czym ona się różni od zwykłej poza wspomaganiem i biegami w podłodze? A no ma lepszą kabinę pewnie nawet z ogrzewaniem?🤦

hydrauliczny układ kierowniczy, niezależna hydraulika i coś czego inne pochodne 4011 nie mają czyli komfortowa kabina
sama jakość wykonania też zapewne inna niż to co szło na kraj

Opublikowano
47 minut temu, daron64 napisał:

Pany pytanie - przy okazji rozbierania tego przodu muszę zmienić przeguby na siłowniku. No i byłem w sklepie zapytać jak cenowo i zamówić mogą różne, ale najdroższe to mieli rota, bepco i Waryński. Najdroższy Waryński, bepco z tego co czytałem mają dobre opinie, rota to sprzedawca mówił, że są ok jakościowo. Rota i bepco cenowo podobnie. Waryńskiego jeden przegub cena podobna, ale drugi to 30% droższy od konkurencji. Co z tych trzech byście wybrali?

Bepco jest dobre, nie ma się do czego przyczepić, Waryński to tylko nazwa/marka, wiadomo że ktoś inny to produkuje i pakuje w ich pudełko.

Opublikowano

Szukam akcesoriów do takiego Sulky jak na foto, konkretnie to potrzebuję kupić palce zgarniające, tabliczkę z wykresem od ustawiania przekładni, i te zasuwki przy rolkach wysiewających. Jak w ogóle to się fachowo nazywa? Człowiek tyle lat sieje a nie wie jak się ten kawałek blaszki nazywa. :P Ktoś wie gdzie można w miarę tanio kupić części do takich siewników? Znalazłem na allegro ale jeden palec 28zł co wydaje mi się dość drogo jak za zagięty drut.

1674582913369.jpg

Opublikowano
27 minut temu, jaco512 napisał:

Bepco jest dobre, nie ma się do czego przyczepić, Waryński to tylko nazwa/marka, wiadomo że ktoś inny to produkuje i pakuje w ich pudełko.

Bepco coś tam kupowałem, ale za mało żeby jakieś zdanie sobie wyrobić. Tańszy przegub mniej więcej tyle samo w tych 3. Za to droższy to już 190-240-290 zł 🤷 ciekaw jestem czy za cena idzie jakość, bo to akurat ten, który przy kołysce jest i później więcej pierdolenia się z wymianą

Opublikowano
7 minut temu, KlimekPL napisał:

Szukam akcesoriów do takiego Sulky jak na foto, konkretnie to potrzebuję kupić palce zgarniające, tabliczkę z wykresem od ustawiania przekładni, i te zasuwki przy rolkach wysiewających. Jak w ogóle to się fachowo nazywa? Człowiek tyle lat sieje a nie wie jak się ten kawałek blaszki nazywa. :P Ktoś wie gdzie można w miarę tanio kupić części do takich siewników? Znalazłem na allegro ale jeden palec 28zł co wydaje mi się dość drogo jak za zagięty drut.

1674582913369.jpg

Lepiej założyć palce typu"jaskółczy ogon" coś jak w famarolu, amazone.

Opublikowano

Z Bebco kupiłem łącznik hydrauliczny, jest 200zł droższy od Waryńskiego a ma 30mm grubszy tłok, poza tym trzymając w ręku Waryńskiego miałem wrażenie, że nie jest zbyt solidny. Tego Bebcowego za długo nie użytkowałem ale jak na razie bez zastrzeżeń. Ponadto miałem lampy ledowe na ciągnik od Bebco i wykonanie również bardzo solidne, świeciły mocno a po przypadkowym upadku z dachu ciągnika, kiedy po drodze odbił się jeszcze od wieżyczki pługa i spadł na beton to nawet ryski nie było. 

3 minuty temu, jaco512 napisał:

Lepiej założyć palce typu"jaskółczy ogon" coś jak w famarolu, amazone.

Siałem Stegstedem na takich prostych palcach i nie miałem absolutnie żadnych zastrzeżeń do jakości przykrycia ziarna.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v