Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Tak poważnie co powiada Rudy , co podpowiada co by on zrobiła , bo to bardzo ważne .

Koło  ch*ja mi lata co powiada Rudy. To jest k**wa wojna i zabici a nie herbatka u cioci.

Opublikowano
galan99 napisał:

Nie zmieniam przecie to przyszły wódz , Polski Rudy ma być i chcę wiedzieć czy będzie nas bronił Berlin . Następna sprawa giełda nurkuje . Giełda reaguje na doniesienia z polsko-ukraińskiej granicy. Przerwana seria wzrostów . W reakcji na niepokojące doniesienia z granicy polsko-ukraińskiej w środę rano obserwujemy spadki na warszawskiej giełdzie. Inwestorzy obawiają się eskalacji konfliktu i częściowo wycofują kapitał. Pod presją są m.in. ukraińskie spółki z GPW. Mamy też przykłady firm, które korzystają z zamieszania.

Nasze asy jak zwykle śpią do południa ale zaraz wszystko się uspokoi - wystarczy obcej mowy posluchać.

PRIMO napisał:

3 minuty temu, DTaras napisał:

Taaa. Dobrze wiedzieć z kim mamy do czynienia. Szczególnie porównując to z treściami na ruskich forach.

A co piszą?

3 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Dlaczego upadlina morduje naszych ? Dlaczego nikt tego nie ogłosił i nie protestuje ze mordują naszych? 

Gdzie jest państwo, służby, prezydent itp.? 

Naszych mordują ale nie ich to temu cisza z ich strony. 

No wypisz wymaluj ukraińska prowokacja w Polsce. Jak byś nie wiedział.

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

No wypisz wymaluj ukraińska prowokacja w Polsce. Jak byś nie wiedział.

Wychodzi na to że że ukry celowo walneły w nas ale te głąby nadal uważają inaczej. 

Skoro ruska propaganda tak twierdzi to coś musi być na rzeczy. 

Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

No musi - pokłócić, zwaśnić i osiągnąć własne cele.

To już wiadomo gdzie nasza władza pobierała lekcje skłucenia narodu. 😛

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, DTaras napisał:

Mocno zależy pd ostatniej fazy lotu bo to nie kredka z BeeMa. Ale werdykt już zdaje się zapadł. Nie byłoby ruskiego postrzegania świata to i tego problemu byśmy uniknęli.

Ale ja tu nie ganię UA ani nie wybielam RU. Była dyskusja czyja to rakieta, kto strzelał. I tyle. Pewnie, że gdyby nie ruska napaść na UA rakiety by nie latały. Ale tu tez chodzi o to jak w Pl ta sprawa jest tłumaczona. A raczej jak jest motana. Zamiast jasno się w nocy dogadać z UA i wydać odpowiedni komunikat to jest robienie polityki. Zalensky robi swoją a nasi robią swoją. A ludzie dowiadują się do Bidena jak było. W kraju jest zamęt dyskusja o użyciu artykułów NATO i inne idiotyzmy. A społeczeństwo przynajmniej część wie, że to nie ruscy. Gdyby nie ci dwaj biedacy można by powiedzieć cyrk. Ludzie dowiadują się ze wszystkich stron tylko nie od rządu.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano

dwa geniusze ogłosili  ,że to nie szczęśliwy wypadek i winnych niet.. jeszcze wykażą ,że to rolnik  był kolekcjonerem rakiet  i trzymał je pod suszarnią  ...no i doszło do nie szczęścia

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, galan99 napisał:

Co Rudy na to powiada , chciał likwidacji Polskiej Armii . Berlin nas ma bronić .

A tobie co znowu się uroiło?

38 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Dlaczego upadlina morduje naszych ? Dlaczego nikt tego nie ogłosił i nie protestuje ze mordują naszych? 

Gdzie jest państwo, służby, prezydent itp.? 

Bo oni mordują z miłości i w afekcie a to się nie liczy.

30 minut temu, galan99 napisał:

Tak poważnie co powiada Rudy , co podpowiada co by on zrobiła , bo to bardzo ważne .

Znajdź sobie w necie i przeczytaj.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Amerykanie dziś wezwali UA na dywanik, UA zadeklarowała Polsce pomoc w śledztwie o rakietach. Nawet na chwilę nie negowali, że to mogły być ich rakiety. Dla mnie to pozytywna postawa ukraińców. Oby się nigdy więcej taki wypadek nie powtórzył.

Opublikowano
hubertuss napisał:

. Ale ja tu nie ganię UA ani nie wybielam RU. Była dyskusja czyja to rakieta, kto strzelał. I tyle. Pewnie, że gdyby nie ruska napaść na UA rakiety by nie latały. Ale tu tez chodzi o to jak w Pl ta sprawa jest tłumaczona. A raczej jak jest motana. Zamiast jasno się w nocy dogadać z UA i wydać odpowiedni komunikat to jest robienie polityki. Zalensky robi swoją a nasi robią swoją. A ludzie dowiadują się do Bidena jak było. W kraju jest zamęt dyskusja o użyciu artykułów NATO i inne idiotyzmy. A społeczeństwo przynajmniej część wie, że to nie ruscy. Gdyby nie ci dwaj biedacy można by powiedzieć cyrk. Ludzie dowiadują się ze wszystkich stron tylko nie od rządu.

Z nikim byś się wczoraj o 16 nie dogadał gdyż albowiem kupa latającego złomu zaprzątała im uwagę. Czekam na wyniki śledztwa bo interesuje mnie gdzie schowano drugą rakietę.

Opublikowano
jahooo napisał:

Amerykanie dziś wezwali UA na dywanik, UA zadeklarowała Polsce pomoc w śledztwie o rakietach. Nawet na chwilę nie negowali, że to mogły być ich rakiety. Dla mnie to pozytywna postawa ukraińców. Oby się nigdy więcej taki wypadek nie powtórzył.

Pffff. Póki wojny to na bank się powtórzy.

hubertuss napisał:

To nie chodziło o złom. Radar z samolotu pokazał wszystko i wszyscy wieczorem wiedzieli co i jak. Biden nie mówił by tego co mówi bez pewności.

Z jakiego samolotu ? AWACS dziś przyleciał. Było coś prócz naziemnych?

Opublikowano

Zdjąc bana z urzytkownika @many13 :) . Niech się wypowie w tej kwestii.

Warto poznać wszystkie możliwe scenariusze, teorie spiskowe. Wprawdzie niektóre rzeczy trzeba brac z przymrużeniem oka ale po ataku rakietowym na Polske jego przywrócenie ( @many13 ) to juz jest ważna kwestia bezpieczeństwa narodowego Polski.

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
hubertuss napisał:

To nie chodziło o złom. Radar z samolotu pokazał wszystko i wszyscy wieczorem wiedzieli co i jak. Biden nie mówił by tego co mówi bez pewności.

Ja sobie potrafię wyobrazić dym na stanowiskach i komórkę co dzwoni i nikt jej nie odbiera...

Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

zatem niewłaściwie Cię zozumiałem
tylko czy ja jeden? ;)

Panie dysydencie coś bym napisał ale większość tu obecnych mogło by się obrazić 🤭

Opublikowano
14 minut temu, DTaras napisał:

Z jakiego samolotu ? AWACS dziś przyleciał. Było coś prócz naziemnych?

Może i AWACS ja tym nie zarządzam ale skoro taki Biden na cały świat mówi o trajektorii to wie co mówi i nie pieprzy pierdół. Niestety dożyliśmy takich czasów, ze bardziej człowiek wierzy takiemu Bidenowi niż naszym którzy tak naprawdę jak dotąd nie potrafią powiedzieć czy to było ruskie czy ukraińskie.

A czy AWACS przeleciał dziś czy wczoraj to tez nie wiem. Ale podejrzewam, ze z racji ostrzału wczorajszego zmasowanego terenów UA przez RU poderwali go wczoraj.

Opublikowano

Co do Bali i G spotu 20 - jakby coś cisną w tę Rosję. Teraz rakiety się zapałętały. Padają słowa o skłonieniu Rosjan do deeskalacji konfliktu. Nie zalatuje to trochu kontyngentem wojskowym?

hubertuss napisał:

A czy AWACS przeleciał dziś czy wczoraj to tez nie wiem. Ale podejrzewam, ze z racji ostrzału wczorajszego zmasowanego terenów UA przez RU poderwali go wczoraj.

Żartujesz? Jakby gdyby zwalili AWACSa tą rakietą to dopiero by było. Prędzej jaki Global Hawk... Chyba, że F22 albo F35 i to by wiele wyjaśniało 🤔

Opublikowano

Ale mi nie chodzi o to, że ktoś chciał strzelać w AWACS. Mi chodzi o to, że latał on sobie wzdłuż granicy NATO - UA nad terenem NATO i obserwował co tam się dzieje. I z jego radarów może być ta wiedza o trajektorii owej rakiety. Może to też wyśledziły inne radary których USA nie chce wyjawiać. Jedno jest pewne z wypowiedzi polityków naszych czy Bidena widać wyraźnie, ze to nie strzelali ruscy.

Generalnie pis prowadzi sytuację do tego, ze ludzie na ulicy zaczynają coraz bardziej psioczyć na Ukraińców i to dzisiaj mama słyszała w sklepie rano. Sami sobie znowu naważą piwa przez swoją niezdarność i nie kompetencje oraz kłamstwo. Podejrzewam, ze rząd przyjął taktykę, ze jakoś samo przejdzie.

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, DTaras napisał:

Z nikim byś się wczoraj o 16 nie dogadał gdyż albowiem kupa latającego złomu zaprzątała im uwagę. Czekam na wyniki śledztwa bo interesuje mnie gdzie schowano drugą rakietę.

No to ciekawe ile w końcu tego było, bo świadkowie twierdzą że niby dwie wydzieli czy tam słyszeli. A podobno po okolicznych polach łazi policja i inne służby ale czy to prawda to nie wiem.

37 minut temu, DTaras napisał:

Co do Bali i G spotu 20 - jakby coś cisną w tę Rosję. Teraz rakiety się zapałętały. Padają słowa o skłonieniu Rosjan do deeskalacji konfliktu. Nie zalatuje to trochu kontyngentem wojskowym?

Żartujesz? Jakby gdyby zwalili AWACSa tą rakietą to dopiero by było. Prędzej jaki Global Hawk... Chyba, że F22 albo F35 i to by wiele wyjaśniało 🤔

AWACS to co dzień prawie lata, dziś też przyleciał tylko nie zawsze go widać na ogólnodostępnych radarach. A wczoraj pojawił się na chwilę też RC-135W.

Screenshot_2022-11-16-13-02-42-888_com.flightradar24free.jpg

Screenshot_2022-11-16-13-09-19-311_com.flightradar24free.jpg

Edytowane przez tomek222
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, DTaras napisał:

Xuj w d*pę obrażalskim

ot i patent na sztuczną "inteligencję" co wulgaryzmy gwiazdkuje, taka to inteligencja jak poziom tych których głupszy od nich może obrazić

co najwyżej zrazić do siebie i to nawet dobre bo wiadomo z kim zacz

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v