Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, many13 napisał:

"Dajcie trumnę bo w siano umrę" - to Waści wierzysz  w propagandę z pisowskiej tuby płynącą?. Trochę powagi i nie dużo własnego myślenia.. Ruski człowiek nigdy nie tchórzy i to jest przekaz syjonistom. To rzydy zdezerterowali w sile ponad 3000 żołnierza na czele z kapralem Beginem z Armii Andersa  podczas stacjonowania  na Bliskim Wschodzie pełniąc zaszczytną służbę ochrony szybów naftowych.

a ci co uciekli przed poborem ??  

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Pafnucy napisał:

nic zabawniejszego nie ma jak Twe dukanie po pijaku.

ale jak wchodzę na forum to śmieją się z największego polonisty w Polsce 

5 godzin temu, Pafnucy napisał:

a co do komuny, nawet lewica nie jest tak komunalna jak pis.

a niby czemu ?

5 godzin temu, Takeda napisał:

teraz przejżałeś? 3 kadencja wisi w powietrzu i nadal 30 parę procent poparcia dla PIsu czyli lud zadowolony i chce tego

taka sama katastrofa jak ci poniżej 

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

PiS kontra PO - sam oceń... - Forum - Mobilna INTERIA.PL

tak dobrze żyło się za Tuska 

https://www.fakt.pl/pieniadze/na-co-stac-nas-dzis-i-wtedy-gdy-rzadzil-donald-tusk-takie-byly-ceny-za-po/cqd1v82

2 godziny temu, racyl napisał:
2 godziny temu, racyl napisał:

Zdjęcie

400 mld zł długu Tuska i kreatywna księgowość Rostowskiego

Zgodnie z „krzywą Laffera”, podwyżki stawek podatkowych nie przełożyły się na oczekiwany przez rząd wzrost wpływów podatkowych. Pierwszym budżetem ekipy Donalda Tuska była ustawa na rok 2008 zakładająca 281,9 mld zł dochodów i 309 mld zł wydatków przy deficycie na poziomie 27,1 mld zł. Budżet na rok 2015 zakłada 297,3 mld zł. dochodów i 343,3 mld zł wydatków przy 46,08 mld zł deficytu. Oznacza to wzrosty odpowiednio o 5,5%, 11,1%, 70% (!). Mimo księgowych sztuczek ministra Rostowskiego, w ciągu ostatnich 7 lat rząd musiał dwa razy nowelizować budżet, choć przed nierealistycznymi założeniami budżetowymi ostrzegali ekonomiści. Mimo wypchnięcia części wydatków poza budżet (FUS, KFD) i faktycznej likwidacji OFE, dziura budżetowa zwiększyła się o 70%.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Druga-strona-medalu-7-lat-rzadow-Tuska-7217929.html

bida aż piszczała statystyki 

http://datablog.pl/8-lat-rzadow-po-psl-ekonomia/

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

PiS kontra PO - sam oceń... - Forum - Mobilna INTERIA.PL

Po co wklejać te głupoty? Pis wprowadził 31 podatków nowych. lub podniósł obecne. Wprowadził inflację bijącą rekordy od lat. Wprowadził złodziejstwo i kumoterstwo na niespotykaną wcześniej skalę. Uzależnił kraj od ruskiego wafla dodatkowo zadłużył go na niespotykaną skalę przebijając długi Gierka. A ty wklejasz jakieś brednie gdzie ktoś sobie powybierał z jednego rządu najlepsze z drugiego najgorsze. To jest poziom tvp , który już coraz mniej osób łyka.

Opublikowano

Kibole się budzą bo tam są prawdziwi Polacy.

Wyrażanie własnego zdania przez polskich patriotów jest traktowane przez media jako skandal. Mocno zukrainizowana Wirtualna Polska (flaga ukraińska publikowana w logo od wielu miesięcy) uznała, ze wywieszenie transparentu o treści "Stop ukrainizacji Polski" jest skandalem. "Stop ukrainizacji Polski" to żądanie niepodległości i suwerenności Polski. Prawdziwym wstydem jest stosowanie nieprawidłowych sformułowań językowych, które zostały zaczerpnięte z języka ukraińskiego tj. w Ukrainie. WP i innym portalom wydaje się już, że Polska to już Ukraina i należy stosować ukraińskie zasadny językowe. To jest prawdziwy wstyd!

310683720_504577494886106_29489021988469

Opublikowano

,,W jednej wiosce blisko Krzemieńca małym dzieciom przed mordowaniem ich wykłuwano oczy , wyrywano ręce ,nogi i języki . Tak umęczone przebijano widłami . Starszym nabijano w ręce szpilki i torturowano potwornie . Zanotowano fakty przerzynania w pół i głów od ucha do ucha . Przy tem urągano : Masz Polskę od morza do morza "- L. Kulińska ,,Dzieje Komitetu Ziem Wschodnich na tle losów ludności....",tom 2, s. 802.

Teraz pomyślmy to robili ludzie ,sąsiedzi ,często znajomi ofiar , jakim trzeba być sadystą żeby czerpać przyjemność z tego rodzaju tortur ,zadawanym niewinnym istotom? Mordowano często Polaków którzy nawet nie zdawali sobie sprawy ,że nimi są . Dziś słyszę ,że to pokolenie jest inne ,nic nie winne -naprawdę ? Przypomnę więc wszystkim na Ukrainie w dalszym ciągu czci się morderców Polaków ,stawia im pomniki , nazywa ich imionami place ,szkoły ,stadiony ,skwery -traktuje jak bohaterów narodowych . Tam banderyzm kwitnie , ta nienawiść i pogarda dla Polskości odradza się . No ,ale u nas co niektórzy starają się tego nie zauważać nie widzieć , pomagają wręcz Ukraińcom zakłamywać historię , zaniżać liczby pomordowanych a każdą wzmiankę prawdy usiłuje się zamordować ,skazać i to o dziwo w polskim sądzie . U nas na ziemi ofiar nie można mówić o katach i ich potępiać . Boję się pomyśleć nawet do czego to wszystko zmierza ? No cóż jeszcze parę lat kłamstw i będzie tak jak i z żydami -to Polacy będą Ukraińców przepraszać -za to ,że przeżyli . A ofiary będą dalej krzyczeć z bezimiennych dołów -coraz ...ciszej...i ciszej...

310457898_1262159114619285_9212264870612

Opublikowano

pare dni temu jeden z nich pobil slynnego miska- ten sprzedal sie psom wiec dostal wp***dol, w publicznym miejscu sie bili i dlugo nikt nie dzonil na policje.

romus- kurna przeczytal byc cos wiecej niz tytul artykulu... podane tam dane zupelnie przecza temu co piszesz.. za po bylo lepiej wedlug danych gus-u

manius sie brandzluje od rana- ciekawe kiedy dostanie polucji ??

Opublikowano
1 godzinę temu, many13 napisał:

Kibole się budzą bo tam są prawdziwi Polacy.

jakby co to przypominam że mają idealne hasło, z tym że trzeba w nim nazwisko Tusk zmienić na Kaczyński. Takie ponadczasowe.😂

Opublikowano
many13 napisał:

,,W jednej wiosce blisko Krzemieńca małym dzieciom przed mordowaniem ich wykłuwano oczy , wyrywano ręce ,nogi i języki . Tak umęczone przebijano widłami . Starszym nabijano w ręce szpilki i torturowano potwornie . Zanotowano fakty przerzynania w pół i głów od ucha do ucha . Przy tem urągano : Masz Polskę od morza do morza "- L. Kulińska ,,Dzieje Komitetu Ziem Wschodnich na tle losów ludności....",tom 2, s. 802.

Teraz pomyślmy to robili ludzie ,sąsiedzi ,często znajomi ofiar , jakim trzeba być sadystą żeby czerpać przyjemność z tego rodzaju tortur ,zadawanym niewinnym istotom? Mordowano często Polaków którzy nawet nie zdawali sobie sprawy ,że nimi są . Dziś słyszę ,że to pokolenie jest inne ,nic nie winne -naprawdę ? Przypomnę więc wszystkim na Ukrainie w dalszym ciągu czci się morderców Polaków ,stawia im pomniki , nazywa ich imionami place ,szkoły ,stadiony ,skwery -traktuje jak bohaterów narodowych . Tam banderyzm kwitnie , ta nienawiść i pogarda dla Polskości odradza się . No ,ale u nas co niektórzy starają się tego nie zauważać nie widzieć , pomagają wręcz Ukraińcom zakłamywać historię , zaniżać liczby pomordowanych a każdą wzmiankę prawdy usiłuje się zamordować ,skazać i to o dziwo w polskim sądzie . U nas na ziemi ofiar nie można mówić o katach i ich potępiać . Boję się pomyśleć nawet do czego to wszystko zmierza ? No cóż jeszcze parę lat kłamstw i będzie tak jak i z żydami -to Polacy będą Ukraińców przepraszać -za to ,że przeżyli . A ofiary będą dalej krzyczeć z bezimiennych dołów -coraz ...ciszej...i ciszej...

Tak. To wszyscy wiedzą - a Tobie o co chodzi? Żeby nie mówić w Polsce tylko na Polsce? Czy może aby przy wykorzystaniu dziejów manipulować umysłami tworząc ideologię czy religię nawet? Może chcialbyś wzorem ruskiego porządku wepchnąć się na piedestał i przedstawić wszem jako mściciel sprawiedliwy i piewca nowego ładu? Sam otoczysz się podobnymi i będziesz zwykły złodziej ?

Opublikowano (edytowane)

nie mam wprawdzie prawa pisać za wszystkich ale w temacie przejść dla pieszych i poniższych przepisach gdy wchodziły, tutaj - o ile pamiętam - wszyscy uznawaliśmy je za kretynizm z jednoznacznym wskazaniem że zwiększy to liczbę wypadków i tylko formalnością jest ten link
https://spidersweb.pl/autoblog/na-drogach-ginie-wiecej-pieszych/

nie chodzi mi tu o wałkowanie oczywistego kretyństwa a o personalną odpowiedzialność jego twórców a właściwie jej brak
Czy ktoś zapyta kto podpisał się imiennie pod czymś takim, jaki zespół ludzi i czy w związku z jednoznacznym dowodem że wypuścili nawet nie bubla a toksynę prawną zostaną jakoś bodaj napiętnowani.
Ja bym proponował pozbawienie dożywotnie dostępu do prawodawstwa tak jak zabiera się prawo jazdy za utratę predyspozycji do kierowania pojazdami potwierdzoną przez praktykę.

Złe prawo jest tysiąckroć szkodliwsze niż łamanie dobrego

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

nie mam wprawdzie prawa pisać za wszystkich ale w temacie przejść dla pieszych i poniższych przepisach gdy wchodziły, tutaj - o ile pamiętam - wszyscy uznawaliśmy je za kretynizm z jednoznacznym wskazaniem że zwiększy to liczbę wypadków i tylko formalnością jest ten link
https://spidersweb.pl/autoblog/na-drogach-ginie-wiecej-pieszych/

nie chodzi mi tu o wałkowanie oczywistego kretyństwa a o personalną odpowiedzialność jego twórców a właściwie jej brak
Czy ktoś zapyta kto podpisał się imiennie pod czymś takim, jaki zespół ludzi i czy w związku z jednoznacznym dowodem że wypuścili nawet nie bubla a toksynę prawną zostaną jakoś bodaj napiętnowani.
Ja bym proponował pozbawienie dożywotnie dostępu do prawodawstwa tak jak zabiera się prawo jazdy za utratę predyspozycji do kierowania pojazdami potwierdzoną przez praktykę.

Złe prawo jest tysiąckroć szkodliwsze niż łamanie dobrego

To było to przewidzenia , od początku nie podobało mi się takie rozwiązanie ...🤨 Bubel i tyle 

Opublikowano (edytowane)

Zauważyłem że pieszy ma wyjebane na to co dzieje się na drodze i co raz więcej jest zombi co lezie bez względu na wszystko. Pieszy stracił instynkt i będzie ginął.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Ale kasy do budżetu uje naciągną , każde nie ustąpienie pierwszeństwa pieszemu 1500 leci 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, mirro napisał:

Zauważyłem że pieszy ma wyjebane na to co dzieje się na drodze i co raz więcej jest zombi co lezie bez względu na wszystko.

bo prawo na to pozwala
co się czepiasz? ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Zauważyłem że pieszy ma wyjebane na to co dzieje się na drodze i co raz więcej jest zombi co lezie bez względu na wszystko.

Dokładnie , święte krowy się porobiły wraz z nowymi przepisami

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Dziad932 napisał:

Dokładnie , święte krowy się porobiły wraz z nowymi przepisami

no ilość śmiertelnych wypadków na przejściach wzrosła a najprostszą drogą do świętości jest męczeńska śmierć i tylko tak można próbować uzasadnić te przepisy - poprawienie statystyk w "produkcji" świętych :P a jeszcze jak wlezie pod samochód w drodze do lub z kościoła... beatyfikacja w trybie przyspieszonym

a poważnie to coś trzeba do cholery zrobić i z tymi przepisami a jeszcze bardziej z podobnych płodzicielami

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Zauważyłem że pieszy ma wyjebane na to co dzieje się na drodze i co raz więcej jest zombi co lezie bez względu na wszystko. Pieszy stracił instynkt i będzie ginął.

Dopiero teraz to zauważyłeś? ja to zauważyłem dawno temu ,od momentu gdy ogłoszono wyższość pieszego i ,,rowerzysty" nad zmotoryzowanym.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Dziad932 napisał:

Ale kasy do budżetu uje naciągną , każde nie ustąpienie pierwszeństwa pieszemu 1500 leci 

Mnie najbardziej wk***ia (już parę razy mógłbym za to mandat dostać) - dojeżdżam do przejścia, do pasów dopiero dochodzą ludzie (są jeszcze kawałek i idą po chodniku, nie że są przy samym przejściu, czy że widać że na pewno będą wchodzić) no i i tak zwalniam, ale widzę, że są jeszcze daleko, to się nie zatrzymuje, a koleś jadący z naprzeciwka hamuje nagle przed samymi pasami, gdzie ja już jestem przy samym przejściu i nie zdążę wyhamować i przejeżdżam, gdzie on staje. Jakby się trafił upierdliwy policjant to wez się potem szarp

A dla ludzi chyba brak wyobraźni i nie zdają sobie sprawy z tego, co by z nich zostalo jak auto przy 50 w nich wjedzie. Nie wiem, ja jak idę gdzieś z buta to staje przed przejściem i dopóki nie jestem pewny, że z obu stron nie stają samochody, to nie wchodzę. To samo tłumacze swojej córce, że jak gdzieś idzie to ma stać aż się samochody zatrzymają i dopiero wchodzić. A dużo ludzi nawet nie patrzy. Wczoraj jakiś dzieciak koło szkoły - na rowerze przez pasy na pełnym gazie, kaptur na głowie, nawet nie spojrzał w jedna czy drugą stronę. Moim zdaniem jesli wprowadzają takie przepisy, które stawiają w uprzywilejowanej pozycji pieszych, to powinni robić akcje żeby i tych pieszych/rowerzystów przycisnąć, czy brzydko mówiąc przeczołgać trochę. 

A już w ogóle jakiś czas temu w drogowce czy czymś takim pokazywali jak policja łapała kierowców. Dwa pasy w jedną stronę, przejście dla pieszych, kamera, czy tam jeden patrol. No i na obu pasach jadą auta, tylko tym lewym koleś jedzie minimalnie szybciej. Nie, że jedzie za tym na prawym, wyskakuje na lewy i przyspiesza. Po prostu oba jadą swoimi pasami, obaj dość wolno, tylko ten na lewym ciut szybciej. No i kilkadziesiąt metrów za tymi pasami policja zatrzymuje gościa i wpiernicza mu mandat za wyprzedzanie na pasach. No zwykle k**estwo jak dla mnie.

Edytowane przez daron64
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v