Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hmmm od kilku miesięcy można było się spodziewać że rosja zaatakuje Ukrainę a od kilku tygodni było to praktycznie pewne. Że za kilka dni będzie marzec i praca w polu się zacznie też można było się spodziewać a dziś wielu rolników się obudziło że nie ma paliwa do traktora. Że ludzie dziś zaczną na potęgę  tankować samochody pod korek i brać na zapas paliwo w garnki, czajniki i wszystkie pojemniki co znajdą nie można było przewidzieć ale jadąc obok stacji i widząc w kolejce "przedsiębiorców rolnych" z beczkami, mauzerami i wszelkiego rodzaju baniakami zaskoczynych tym że za kilka dni będzie marzec ciężko stwierdzić co o nas rolnikach myśleć. Już mnie nie dziwi czemu nikt nas i tych naszych strajków nie traktuje poważnie. Stacje wykorzystują sytuację ile się da i nic w tym dziwnego. Za kilka dni wszystko wróci do normy bo taki przeciętny Kowalski nie będzie się w tym paliwie kąpał ani go pił. Zapasu na 5 lat też nie zrobi.

Edytowane przez krzychrol
  • Like 4
Opublikowano

Pojechałem wieczorem z ciekawości na cpn do pobliskiego miasteczka i kupiłem 200 l. po 5.39. W kolejce czekałem jakieś pół godziny.

Opublikowano
5 godzin temu, danielursus3p napisał:

Podobno u was na tej stacji od WM do W....sk paliwa niet. W Bor...iu koleżanka mówiła że o 18 wykupione, kilka km dalej zajechałem wracając ze stolicy po fajki, nie nagrałem całej kolejki, ale lekko z 200 aut... 

Jak brali po 4 czy 2 tysiące to co się dziwić. 

Ciotka dzwoniła że w Garwolinie też sraka, z pracy się zwalniali i na stację po paliwo 

Nie dawno bo w październiku hurt był po ponad 6 zł. 

Wtedy bambry też na kupili. 

Mam bańki po hemi od dojarki i olejach do ciągnika. 

Bańki 20 litrów, należało się stanąć z nimi koło stacji, sprzedały by się pewnie wczoraj po 20 zł piorunem 

5 godzin temu, krzychrol napisał:

Hmmm od kilku miesięcy można było się spodziewać że rosja zaatakuje Ukrainę a od kilku tygodni było to praktycznie pewne. Że za kilka dni będzie marzec i praca w polu się zacznie też można było się spodziewać a dziś wielu rolników się obudziło że nie ma paliwa do traktora. Że ludzie dziś zaczną na potęgę  tankować samochody pod korek i brać na zapas paliwo w garnki, czajniki i wszystkie pojemniki co znajdą nie można było przewidzieć ale jadąc obok stacji i widząc w kolejce "przedsiębiorców rolnych" z beczkami, mauzerami i wszelkiego rodzaju baniakami zaskoczynych tym że za kilka dni będzie marzec ciężko stwierdzić co o nas rolnikach myśleć. Już mnie nie dziwi czemu nikt nas i tych naszych strajków nie traktuje poważnie. Stacje wykorzystują sytuację ile się da i nic w tym dziwnego. Za kilka dni wszystko wróci do normy bo taki przeciętny Kowalski nie będzie się w tym paliwie kąpał ani go pił. Zapasu na 5 lat też nie zrobi.

Jak wczoraj Mietek do ciągnika kupionego na kredyt zatankował 3000 l a Januszowi zabrakło ropy do pasata kupionego na  kredyt to co się dziwić

Opublikowano

Północne Mazowsze, jechalem przez Mławe i mijałem lotos i circle k to cena ON w granicach 5,50, benzyna ok 5,38 i gaz 2,7. To co robią prywaciarze to jest ich 5 minut gdzie zarobią jak na tych podwyżkach nawozów przed Wigilią, wiadomo baryłka osiągnęła przez chwilę ponad 100 dolarów tyle co w 2014 i ceny pójdą w górę ale nie w taki sposób, że z automatu podnosimy do 7,5 czy 10 zł.

Opublikowano

W tym sezonie zbierzemy plon ale w następnym będą masowe odłogowania nawozy+paliwo nic nikogo nie przekona do takiej inwrstycji jak nie wiadomo czy koszty się zwrócą takie moje skromne zdanie

• Like 2
Opublikowano
Karol6130 napisał:

Mam bańki po hemi od dojarki i olejach do ciągnika.  Bańki 20 litrów, należało się stanąć z nimi koło stacji, sprzedały by się pewnie wczoraj po 20 zł piorunem   

po olejach kilka baniek jest po płynach niedawno oddałem a nawet dopłaciłem by z folią zabrali 🙄😁 byłby biznes 🤪 jak w ,,Ranczu,, na psach 🤣

Opublikowano

Schell Podgaje 6.49🤦

7 godzin temu, GRZES1545 napisał:

A kto ma tę pszenicę? większość rolników sprzedała już ziarno.

Zboża na magazynach jest jeszcze bardzo dużo przynajmniej w mojej okolicy

Opublikowano

Orlen stoczek łukowski. 

Limit 50 litrów, ciężarowe wyganiane, verva 6 zł 

Może starczy jeszcze na dwie godziny. 

Przymnie podniósł z 5,82.

Druga stacja 6 zł. 

Obok miasta sucho w zbiornikach. 

Ludzie wkurw... 

Chłopy jeszcze obrządzają, albo mauzerów nie mają 😂

Opublikowano

Już chyba po sraczce. Do jutro pewnie znowu będą stacje miały pełne magazyny. Może i trochę dłużej im zajmie zanim rozwiozą cysternami po całej Polsce paliwo. Aż sam żałuję że nie pojechałem wczoraj z bańkami do miasta, Bez kolejki to brali by po 8 zł za litr z pocałowaniem w rękę 😄  

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, krzychu121 napisał:

Już chyba po sraczce. Do jutro pewnie znowu będą stacje miały pełne magazyny. Może i trochę dłużej im zajmie zanim rozwiozą cysternami po całej Polsce paliwo. Aż sam żałuję że nie pojechałem wczoraj z bańkami do miasta, Bez kolejki to brali by po 8 zł za litr z pocałowaniem w rękę 😄  

A jak by 2 tyg temu paliwo było po 8 zł to by strajki były jak w Kanadzie...

Opublikowano
22 minuty temu, krzychu121 napisał:

Jak się do tego stopnia gawiedź rzuciła to nie będą tylko 2 dni. Kilka dni dłużej. 

30 minut temu, Karol6130 napisał:

Orlen stoczek łukowski. 

Limit 50 litrów, ciężarowe wyganiane, verva 6 zł 

Może starczy jeszcze na dwie godziny. 

Przymnie podniósł z 5,82.

Druga stacja 6 zł. 

Obok miasta sucho w zbiornikach. 

Ludzie wkurw... 

Chłopy jeszcze obrządzają, albo mauzerów nie mają 😂

Może przypadkiem po opryski byłeś? Bardzo zdrożały jak coś wiesz? Wybieram się dziś do Jacka. 

Opublikowano
1 godzinę temu, sznajdik napisał:

W tym sezonie zbierzemy plon ale w następnym będą masowe odłogowania nawozy+paliwo nic nikogo nie przekona do takiej inwrstycji jak nie wiadomo czy koszty się zwrócą takie moje skromne zdanie

Ja się przygotowuje na taki właśnie scenariusz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v