Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, mds212 napisał:

A co sie z nimi stalo?

Ja kiedys zalalem do ciagnika paliwo co mialo w sobie 50% wody i ciagnik w pewnym momencie zaciagnal sama wode xD

Tak miałem w siuntce. Filtry wyrzuciłem, wodę spuściłem, a na reszcie paliwa pojechałem dalej. 

Zablokowały się 3 z 6 sztuk 

Opublikowano
28 minut temu, witejus napisał:

Szkoda że twoi ziomale w ten sposób nie myśleli w 39r tylko parli na wschód.

bo myśleli że u nich zawsze będzie pokój i dobrobyt kosztem podbitych ziem i narodów a tu d*pa , nie dość że z czasem narobili sobie za dużo wrogów to jeszcze popełnili błąd Napoleona

dziś to samo się dzieje ale gospodarczo 

• Like 1
Opublikowano
PRIMO napisał:

2 minuty temu, witejus napisał:

A coś ty się tak nagle do mnie przyebał ? kolegi szukasz?widocznie ci w 39 to i twoi ziomale byli.

Zastanawiam się czy ten wiceministerek co niepotrafi rozróżnić gatunków zbóż to nie Ty bo też ma fobie niemiecką. 

nasz rząd jest tak antyniemiecki, że mało nie zrezygnowali z patriotów do obrony polskiego nieba, tylko dlatego że są niemieckie.

Opublikowano

7,02 B0   łódzkie. Trudno powiedzieć czy zdrożeje, ale słyszałem, że do PetroEnergii w Koluszkach przyjeżdżają samochody z Ukrainy i biorą sporo paliwa przez co nasze auta stoją dłużej w kolejce i są braki.

Opublikowano

Przeciez rurociag przyjazn dziala w najlepsze i plynie nim ropa przez ukraine z ktorej upaincy etz korzystaja. jakby ukry mieli jaaj to by rozwalili ten rurociag ale z jakiegos powodu tego nie zrobili

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, mds212 napisał:

Przeciez rurociag przyjazn dziala w najlepsze i plynie nim ropa przez ukraine z ktorej upaincy etz korzystaja. jakby ukry mieli jaaj to by rozwalili ten rurociag ale z jakiegos powodu tego nie zrobili

Zobacz że obie strony omijają te rury. Mam wrażenie że biznes jest ponad wojną i to wiedzą wszyscy...

Opublikowano (edytowane)

Rosja chetnie by rozwalila ten rurociag ale z niego nie korzystaja tylko ukry ale etz inne kraje i nie moga zamknac tylko ukrom bo wtedy inne kraje tez nie kupia. 

ALe pozniej taki Załęnski w mediach bedzie szczekal do innych krajow zeby nie kupowali nic od Rosji bo w ten sposob finansuja wojne i maja ukrainska krew na rekach, ale jak oni sami kupuja rope od wroga to kogo finansuja?

Edytowane przez mds212
Opublikowano
10 godzin temu, songo napisał:

mam zamówione 1500l po 7.00 ale czekam już 4ty dzień... nie wiem czy czekają aż stanieje żeby przywieźć?

Przypomnij się, opal czasami lubi zapomnieć.

Opublikowano
21 godzin temu, Tomek0406 napisał:

Co z Ciebie za mężczyzna? Chłopie wstydził byś się nawet tak napisać na forum publicznym.Twoja narzeczona musi cię dobrze znać 😀Moja żona zna moje zdanie, w tym temacie i nawet nie próbowała by mnie powstrzymywać, bo wie że to nie możliwe. Bronić naszej Ojczyzny to obowiązek każdego z nas!!Nie walczysz za PiS, PO czy innych złodziej tylko o nasze ziemie i życie naszych bliskich tak jak robili to nasi przodkowie, dlatego ja przy pierwszym ataku na nasz kraj od razu wstępuje do wojska i myślę że każdy normalny Polak robi tak samo

Może jego kobieta dostrzega inne dno i widzi że wojna wywołana jest przez polityków i elity  które robią na tym biznes. I czemu niby jej facet ma iść ginąć za to żeby komuś przybyło więcej zer na kącie .

Obrona ok tylko że politycy i elita na pierwszej linii 

700 l b0 przywiezione po ok tygodniu od zamówienia po 7,03

• Like 1
Opublikowano
22 godziny temu, GRZES1545 napisał:

Nie od wczoraj, ale ludzi to irytuje,jak baryłka w górę to często tego samego dnia już ceny na stacjach rosną, tak szybko sprzedali te co kupione po tańszej cenie według twego myślenia, usprawiedliwiasz ich czy jak 🤔

A co ja bym z tego miał? Jak mówię jak jest od lat to uważasz że kogoś usprawiedliwiam? Jak powiem że wszyscy próbują na rolniku żerować to też uważasz że kogoś usprawiedliwiam i rolnik ma grzecznie dać się wykorzystywać?

Wiesz ile mnie rzeczy irytuje? Że nic nie idzie zaplanować, co kiedy sprzedać a co kiedy kupić, to że jeden drugiego próbuje oskubać i to że musisz na każdego wziąć poprawkę bo nie wiesz z jakim cwaniakiem masz do czynienia...

• Thanks 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Damianek20 napisał:

Może jego kobieta dostrzega inne dno i widzi że wojna wywołana jest przez polityków i elity  które robią na tym biznes. I czemu niby jej facet ma iść ginąć za to żeby komuś przybyło więcej zer na kącie .

Obrona ok tylko że politycy i elita na pierwszej linii 

700 l b0 przywiezione po ok tygodniu od zamówienia po 7,03

Na pewno jest tak jak piszesz... Gdyby nasi przodkowie wychodzili z takiego założenia to dziś miałbyś na imię Hans albo Rusłan ale może tobie też to wszystko jedno. Chłopie to nie czasy średniowiecza że królowie walczą wraz z poddanymi

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Tomek0406 napisał:

Na pewno jest tak jak piszesz... Gdyby nasi przodkowie wychodzili z takiego założenia to dziś miałbyś na imię Hans albo Rusłan ale może tobie też to wszystko jedno. Chłopie to nie czasy średniowiecza że królowie walczą wraz z poddanymi

No i może właśnie źle że nie walczą. Bo teraz można w białych rękawiczkach rozpętać wojnę i wysłać na śmierć tysiące albo miliony . Ale to jest właśnie tego typu mentalność ludzi tych co napadają bo ktoś im każe to robić a oni ślepo to robią mimo że giną . Gdyby ludzie się sprzeciwili to nie było by wojny nigdy bo żaden polityk by nie poszedł walczyć żeby się obgłowić kasa. 

Zresztą czym ty chcesz iść i walczyć ??? Bo chyba kosa albo cepem. Cały sprzęt który jesteśmy zdolni obsłużyć z partyzanta po godzinnym przeszkoleniu jedzie na Ukrainę. W końcu pojedzie cały i zostanie już tylko specjalistyczny do którego trzeba ludzi szkolić dłużej. Samą ilością która dostali orkowie sprawia że nie  mieli byśmy szansy teraz z nimi a wiem co mówię, i więcej nie mogę mówić na na ten temat. Więc raczej hamuj swoje zapędy do wojny bo właśnie tacy narwańcy szybko giną oszukani przez rządy. 

Jeżeli chodzi o Hansa czy Ruslana to co za różnica jak i tak nie żyjemy w wolnym kraju. Niby masz własność a jej nie masz bo bez pozwolenia nie wolno ci nic . Byłeś okradany kiedyś i jesteś nadal tylko przez większą ilość żydzi Niemcy ruskie Amerykanie itp każdy nas doi jak się da . 

Edytowane przez Damianek20
Opublikowano

Ale tu mondorości można poczytać, spece od rynku paliw, od produkcji nawozów , od polityki, od prowadzenia wojny i od palenia węgla na łopacie palnikiem gazowym :D

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 4
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, tracker napisał:

Ale tu mondorości można poczytać, spece od rynku paliw, od produkcji nawozów , od polityki, od prowadzenia wojny i od palenia węgla na łopacie palnikiem gazowym :D

Przynajmniej czegoś się nowego dowiesz, ceny przecież od popytu nie zależą 

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v