Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, marek1977 napisał:

Kaczor teraz będzie sprzedawał nawozy i czerpał podwójne zyski ,raz z produkcji ,dwa z sprzedaży , idą wybory i trzeba kombinować .Ustrój sterowania gospodarką i cenami wraca ,a ponoć komuna była taka zła. Czekam ,aż saletra będzie dostępna na plebaniach, bo czarni mają teraz władzę absolutną i aż palą się do robienia interesów .

Niestety, ale między handlarzami nawozów a pisowcami można postawić znak równości. Jedni i drudzy najchętniej obdarliby ze skóry.

• Like 1
Opublikowano
32 minuty temu, daron64 napisał:

Tam gdzie najczęściej kupuje azotowe

- saletra worek - 3980

- saletra bb -:3960

- poli 6 - 4500

- mocznik worek >5000

- mocznik bb - 4700

- saletrzak - ~ceny saletry

Pytałem jakie tam prognozy na ceny saletry, to mówił, że zapowiada się, że wróci VAT, także wszystko pójdzie do góry i żadnych spadków cen nie widać na horyzoncie. 

No i co robić? Dużo mi nie trzeba, że 3-3.5t saletry i na tym bym przebiedowal.  To czy to spadnie te parę stów, czy wzrośnie to wiele nie zmieni w moim życiu. Chyba trzeba zamówić i już spać spokojniej. 

Ten VAT to w nowym roku czy kiedy ? Ja jeszcze pare tygodni muszę się wstrzymać . 

Opublikowano
JanKrzysztof napisał:

1 godzinę temu, marek1977 napisał:

Kaczor teraz będzie sprzedawał nawozy i czerpał podwójne zyski ,raz z produkcji ,dwa z sprzedaży , idą wybory i trzeba kombinować .Ustrój sterowania gospodarką i cenami wraca ,a ponoć komuna była taka zła. Czekam ,aż saletra będzie dostępna na plebaniach, bo czarni mają teraz władzę absolutną i aż palą się do robienia interesów .

Niestety, ale między handlarzami nawozów a pisowcami można postawić znak równości. Jedni i drudzy najchętniej obdarliby ze skóry.

każdy kto sprzedaje chce sprzedać najdrożej. Ty tak samo nie sprzedasz pszenicy sąsiadowi za 1300 Jake skupie cena skoczy na 1800

Opublikowano
17 minut temu, SawekBraczyk napisał:

Ten VAT to w nowym roku czy kiedy ? Ja jeszcze pare tygodni muszę się wstrzymać . 

Tak mówił, że po nowym roku. 

Na tyle na ile się znamy, to nigdy nie próbował nic wcisnąć czy w ch*ja zrobić.

Opublikowano
16 minut temu, daron64 napisał:

Z VAT może być prawda bo UE naciska na Polskę, 

Mocznik w pobliskim składzie 4500 

Zaksan 3800

Poli6 4400

Opublikowano
16 minut temu, daron64 napisał:

Przecież z tym vatem to już dawno trąbią i obiecują że w zamian coś innego wprowadzą. Idą wybory więc w kolano sobie nie strzelą. Najgorsze jest to że bądź tu mądrym i jak teraz powinno drożeć bo przymrozki od środy to tanieje. Jeszcze może być tak że na wiosnę może być dużo taniej. Tęsknię za normalnością nawozy się kupowało na jesieni zboże sprzedawało na wiosnę i jakoś się w miarę wychodziło a teraz baw się w "maklera "

Opublikowano

Ja tak na bieżąco nie jestem z cenami. Tyle co tutaj czasem coś przeczytam.

A co do zabawy w maklera to jeszcze tacy mali jak ja to tam ch*j - bo te parę ton co mam do kupienia to czy zdrożeje, czy stanieje, to sobie życia na nowo nie ułoże, co najwyżej będę chwile wkurwiony chodził. Ale jak ktoś ma dziesiątki/setki ton do kupna to już nie zazdrosze podejmowania decyzji. 

2 minuty temu, kamil2509 napisał:

Przecież z tym vatem to już dawno trąbią i

teraz baw się w "maklera "

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

kaczafi powoła GS bis. 

pokupisz wyngla, nawozów, zboże sprzedaż i jeszcze jakieś płody rolne. a wszystko pod gminą 🤣

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

kaczafi powoła GS bis. 

pokupisz wyngla, nawozów, zboże sprzedaż i jeszcze jakieś płody rolne. a wszystko pod gminą 🤣

Tylko brak jeszcze gminnych knajp. 🤪

Opublikowano

tylko dla mężczyzn i kobiet po menopauzie. żeby te młode w szyję nie waliły, tylko rodziły 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, kamil2509 napisał:

Przecież z tym vatem to już dawno trąbią i obiecują że w zamian coś innego wprowadzą. Idą wybory więc w kolano sobie nie strzelą. Najgorsze jest to że bądź tu mądrym i jak teraz powinno drożeć bo przymrozki od środy to tanieje. Jeszcze może być tak że na wiosnę może być dużo taniej. Tęsknię za normalnością nawozy się kupowało na jesieni zboże sprzedawało na wiosnę i jakoś się w miarę wychodziło a teraz baw się w "maklera "

I popadło się w rutynę. Dlatego dla równowagi w tym roku jest inaczej.

Zboże sprzedajemy latem i  jesienią, nawóz kupujemy zimą i wiozną😜

1 godzinę temu, Pitraszek napisał:

VAT na nawóz był 7 procent. A ceny z dnia na dzień w dół. Mają sraczkie tak samo jak my z pszenicą. 

8%

Opublikowano
27 minut temu, JanKrzysztof napisał:

Korn Kali w lokalnym składzie 2900, taniej niż latem. ;)  

Lokalny region to gdzie? Po żniwach po 3400 kupowałem pod zasiew, jak widać staniało a krzyczeli że nie będzie. 

Opublikowano

Teraz krajowa grupa spożywcza będzie nawozami handlować ceny mają spaść. Ale coś czuje, że szybko się dogadają z agro chemem i będzie mniej więcej po staremu a jak za bardzo stanieje to fabryka się zepsuje.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v