Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Michal014d napisał:

Jak dla mnie ten zapis to totalna bzdura. Musisz miec żonę żeby dostać kase xD Ja bede próbował puścić wniosek ja + obydwoje rodzicow wpisze jak w arimr nie beda chcieli wziac trzeba bedzie pokombinować i i internetowo wysłać.

Wezmą , bo mi sami powiedzieli żeby ojców wpisać ,

3 godziny temu, jarecki napisał:

a wnioski gotowe wysła sie przez net czy w wersji papierowej ? i do kiedy bo jedni piszą zę do 30 pazdziernika inni ze do 15 listopada?

Jak ci pasuje , Wcześniej miało być do 30 pazdziernika - jako suszowe , ale jak przemianowali to suszowe na pomoc rodzinie to zrobili do 15 listopada

3 godziny temu, Andpol napisał:

U mnie susza nie wykazana i nawet zaświadczenie od proboszcza nie pomoże a faktycznie była i nic z tym nie zrobię.

to musisz mieć chyba mocne gleby , że nic nie naliczyli

Opublikowano
34 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Jak składałem  to takie oświadczenie odemnie wymagano, więc złożyłem. 

Tanio skury nie sprzedam😎

Ale kto w tym oświadczeniu byl i pisał dane sasiad ktorego pole na gebe robisz, ktoś z rodziny co ma na siebie jakis grunt ale nie ma nic wspolnego z rolnictwem i pracuje na etacie czy malzonka partnerka itp z którą współgospodarzycie bo to dosyć ważne.

Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Login i hasło coś nie tak.

Sierota login i hasło na odwrót  żem wpisywał 🤦😆 już wypełnione. Wniosek wysłany, teraz logować się aż przyjdzie jakiś odnośnik w tej zakładce status sprawy, jo?

• Like 1
Opublikowano

Państwo daje zapomogi, jałmużny a gawiedź czeka na dalsze obniżki. Macie tą kasę szybko zanieść do Jarosława, inaczej nie będzie pomocy. Jak to zakitracie, dodrukują zresztą i tak systematycznie dodrukowują. Ostatnio pewien specjalista powiedział że państwo jeżeli ma dług we własnej walucie teoretycznie nie może zbankrutować, zapomniał powiedzieć jaka wtedy będzie inflacja...

• Like 2
Opublikowano

Coś jest na rzeczy z  tym że firmy boją się obniżek i próbują  opchnąć teraz towar. Ja w sierpniu zamawiałem fosforan importowany i mocznik, fosforan przyszedł , a mocznik mieli dowieść i do tej pory nie dowieźli. A widziałem z msc temu jak właściciel właściciel fb wstawiał że mają mocznik i nic Si do mnie nie odzywali. Aż do wczoraj. Tel czy nadal chce  ten mocznik po 4400 z inhibitorem, bo to świetna cena zaklepana z sierpnia.  No i mają saletrę po 3900 i saletra po 3700. Przypadek ze teraz im się przypomniało że w sierpniu zamawiałem???

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

I kto mi teraz zwróci kase?

To po coś kupował na górce cenowej ? PIsałem już dawno że płacić 5 tys za nawóz to już lepiej czekać i kupić dopiero na bieżąco jaka już będzie cena , Ja ciągle czekam na rsm po 3 tys i w sumie już za wiele nie brakuje pewnie przy całosamochodowych ilościach

Opublikowano
35 minut temu, pedro2 napisał:

Sierota login i hasło na odwrót  żem wpisywał 🤦😆 już wypełnione. Wniosek wysłany, teraz logować się aż przyjdzie jakiś odnośnik w tej zakładce status sprawy, jo?

No jak się zalogujesz to status powinien być wysłany. I czekaj na protokół lub kalkulacje. Oczywiście kilka dni. 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Mlody311 napisał:

A na jakiej podstawie oni to oszacuja? To ze ktos wpisze te 30 czy 50% to oni jakos po swojemu później wylicza

Szacuje, szkodę na podstawie siatki klasy gleby poszczególnych działek. To co się pisze we wniosku nie jest brane pod uwagę. Bardzo wiele osób nie osiąga 1 procentowego progu szkody. I cały zachód na nic

Opublikowano

Próbowałem wypisać ten wniosek na suszę i niby wszystko poszło jak z płatka ale wysłać to przez ten profil zaufany to co chwilę jakiś błąd wyskakuje i nie chce wysyłać. Zawsze robiłem to przez stronę banku a teraz będę musiał jechać do skarbówki i założyć sobie ten profil zaufany oryginalnie z hasłem i ze wszystkim bo inaczej nie przejdziesz

Opublikowano
40 minut temu, Primula94 napisał:

Coś jest na rzeczy z  tym że firmy boją się obniżek i próbują  opchnąć teraz towar. Ja w sierpniu zamawiałem fosforan importowany i mocznik, fosforan przyszedł , a mocznik mieli dowieść i do tej pory nie dowieźli. A widziałem z msc temu jak właściciel właściciel fb wstawiał że mają mocznik i nic Si do mnie nie odzywali. Aż do wczoraj. Tel czy nadal chce  ten mocznik po 4400 z inhibitorem, bo to świetna cena zaklepana z sierpnia.  No i mają saletrę po 3900 i saletra po 3700. Przypadek ze teraz im się przypomniało że w sierpniu zamawiałem???

no to już nie taka świetna ta cena za mocznik bo dziś dzwoniłem to w agroloku mają mocznik inhibitorem po 4490 przy ilościach kilkutonowych poli 6 4500 

Opublikowano

Mi też. Jedynie przy wpisywaniu strat na poszczególnych działkach muliło, ale raczej normalne jak teraz każdy siedzi i klepie. 

Dadzą to będzie, nie to nie, świat się nie zawali. Dobre i 5k darmo

Opublikowano

Czy to prawda, że ubezpieczenie upraw nie jest wymagane przy tym naborze ? Nie miałem i nie mam ubezpieczenia upraw, ale słyszałem, że mogę złożyć wniosek. Pytanie tylko czy później nikt się do tego nie przyczepi. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v