Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, lajkzxc napisał:

To duża różnica w cenie.   Masz pewną cenę 4 tysie?

Wydaje mi się że tak 🤔 w sumie zadzwonię bo zamówienie złożyłem przez Messengera jak dostałem cenę 

4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Ponad rok temu płaciłem za sól 1360 zł , dzisiaj wołają ponad 4000 zł do czego to doszło a przecież to nawóz zabroniony w wielu uprawach .

Paranoja powiem ci z tą cena. Dlatego biorę tylko 400 kg co roku brałem tone  ale musi być jak jest.

Ku chwale Polsce 💪 upadkowi UA 👎

• Like 4
Opublikowano
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Ponad rok temu płaciłem za sól 1360 zł , dzisiaj wołają ponad 4000 zł do czego to doszło a przecież to nawóz zabroniony w wielu uprawach .

Zabroniony w czym? Pytam poważnie, nie spotkałem się  z tym.

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, jacek1296 napisał:

Nawóz na bazie chlorku, niektóre uprawy nie tolerują chlorków, może zaszkodzić. 

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, jacek1296 napisał:

Oczywiście netto. Jakiś czas temu płaciłem 2,34netto.

To u nas nie było takiej ceny, najniższa jak obserwuje od dłuższego czasu to 2.6. przecież na gaz nie ma vatu.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Rowan napisał:

Wyfakturowali mi dziś RSM 32 ten z przechowania po 3200.

A czemu wcześniej nie zrobiłeś wyfakturowania po 3000 lub mniej? 🤔 Nie dało się? 🤔 

12 godzin temu, zbigniewPGR napisał:

Nawozy na kolejny sezon kupione. Nawet nie wyobrażacie sobie jaki człowiek psychicznie wypoczęty. Wchodzę poczytać wasze wypociny dla fanu - najlepsza rozrywka w tych trudnych czasach. Teraz rozmyślam co to będzie w 2024 roku.

Masz rację, do śniadania czytanie tych komentarzy lepsze jak super expres czy Fakty🤣😅ludzie tyle lat i się nie nauczyli ze najtaniej przed żniwami. 

Teraz widać kto ma kasę na przednówku... 

Tak zaraz się odezwą ze ten obraca kasą, że ten ma lepszy zysk z tego bo kupi mieszkanie lub ziemię lub wczasy itd,. 

Edytowane przez Przemo1986
Opublikowano
1 godzinę temu, Przemo1986 napisał:

A czemu wcześniej nie zrobiłeś wyfakturowania po 3000 lub mniej? 🤔 Nie dało się? 🤔 

Masz rację, do śniadania czytanie tych komentarzy lepsze jak super expres czy Fakty🤣😅ludzie tyle lat i się nie nauczyli ze najtaniej przed żniwami. 

Tak zaraz się odezwą ze ten obraca kasą, że ten ma lepszy zysk z tego bo kupi mieszkanie lub ziemię lub wczasy itd,. 

jak twoim zdaniem jedynym celem w życiu jest zakup nawozów i to pokazuje kto ma kasę to podziwiam brak myślenia 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

Warzywa , tytoń , chmiel , winogron , maliny tak po krótce , potas nie jest plonotwórczy daje bardziej jakość .

Opublikowano
1 godzinę temu, Mistrzu2 napisał:

To było napisać że nie wskazany na niektóre rośliny , bo pisanie że zabroniony to sam się zastanowiłem o co tu znowu biega , a nawet tam gdzie jest niewskazany , a rośliny będą siane wiosną to dobrze jest wysiać sól jesienią i przez zimę chlorki się wypłukają 

4 minuty temu, PanAres napisał:

Najwięksi posiadacze ziemi np. Kościół będą musieli mieć jakiegoś słupa na którego będą dopłaty.

O kościół to ty się nie martw , do tej pory zawsze pływali po wierzchu , to i z tym sobie poradzą , i krzywda im się nie stanie

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, PanAres napisał:

Najwięksi posiadacze ziemi np. Kościół będą musieli mieć jakiegoś słupa na którego będą dopłaty.

Uważaj by Kościół  nie zaopiekował się twą ziemią .

Kościół dostanie wszelkie dotacje i dopłaty bez problemu .

Opublikowano
1 godzinę temu, Przemo1986 napisał:

Kiedy sprzedałeś rzepak?? Jeśli w żniwa to sam według siebie jesteś frajer 😉

Opublikowano
23 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Warzywa , tytoń , chmiel , winogron , maliny tak po krótce , potas nie jest plonotwórczy daje bardziej jakość .

Sól potasowa zabroniona w warzywach? Niewskazana to ok. 90% plantatorów uprawia cebulę na polifosce i cebula rośnie.

1 godzinę temu, Zdzinio napisał:

To u nas nie było takiej ceny, najniższa jak obserwuje od dłuższego czasu to 2.6. przecież na gaz nie ma vatu.

Na gaz jest 23%vat.

Opublikowano
1 godzinę temu, Mistrzu2 napisał:

Potwierdzam na dynie u mnie zaszkodziło był mniejszy plon jak sypnąłem soli a na innym polu więcej ale na pszenice rzepak jeczmien  to nie szkodzi 

Opublikowano
12 godzin temu, Mistrzu2 napisał:

Z tego co wiem to przetwórnia w Tomaszowie L wymuszała na plantatorach stosowanie nawozów bez chlorkowych i mówili że mają zakaz stosowania soli . Ciekawe ile w tym prawdy. Bo w 2012 r Yara kosztowała 2500 zł tona to teraz boję się pomyśleć ile .

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, suffeks napisał:

ma byc doplata do uprawy bezorkowej cos czytalem

To już po rzepaku pszenicę trzeba siać po talerzówce na jesieni czy od nowego roku i ile tej dopłaty za to będzie?

W tym sezonie mam zasiane po talerzówce i 2-m-ce bez deszczu na jesieni i wschody pszenicy b.nierówne a ci co orali to wschody super.

Edytowane przez Andpol
Opublikowano
13 godzin temu, PanAres napisał:

Kościół to akurat ma głęboko gdzieś, ich tylko interesuje wielkość czynszu za ha u nas wynosi 1800zł/ha

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v