Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

Nie stosowałem ale wiem że wszystkie cudowne granulowane wapna są gówno warte

Zamiast tego weź Wapniak Koszelowski lub Wapniak Kornicki- to jest granulowana kreda 06a z gwarantowanymi efektami działania. Koszt to mniej więcej 420zł/t, a magnez można podrasować siarczanem magnezu, kizerytem

Mają też krede tylko nie wiem skąd. Po 400zł tona

Opublikowano
2 godziny temu, Dastan napisał:

Cena gazu najniższa od kilku miesięcy ok 86 Euro , Saletra coś tanieje? Czy rząd postanowił odzyskac kase tą co wydał na dopłaty?

Listopad i połowa grudnia azoty kosztowały w przedziale 2400-2800 zł/ tona ( nie liczę mocznika) przy cenie gazu 90 - 96 euro  . Na chłopski rozum ktoś tu teraz nie źle wali nas w kakao i to bez mydła

Opublikowano
3 minuty temu, mysza103 napisał:

Na chłopski rozum ktoś tu teraz nie źle wali nas w kakao i to bez mydła

Utrzymanie Ukrainy kosztuje,kto za to zapłaci jak Norwegia nie chce się dzielić zyskami? my

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, mysza103 napisał:

Listopad i połowa grudnia azoty kosztowały w przedziale 2400-2800 zł/ tona ( nie liczę mocznika) przy cenie gazu 90 - 96 euro  . Na chłopski rozum ktoś tu teraz nie źle wali nas w kakao i to bez mydła

Europa już wtedy wiedziała, że Putin zaatakuje i zaczęli zbierać kasę. 😅 Już na poważnie, to ceny nawozów spowodowane są chęcią wywołania globalnego kryzysu żywnościowego i wywołania czegoś na wzór arabskiej wiosny.

Edytowane przez JanKrzysztof
  • Like 1
Opublikowano
31 minut temu, mysza103 napisał:

obraz.thumb.png.ea2b9b59c271bdd4fa78e94d55f52572.pngCeny gazu na amerykańskiej giełdzie z odbiorem jesienią, w Europie wygląda na to jak by to była cisza przed gazowym tsunami

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Utrzymanie Ukrainy kosztuje,kto za to zapłaci jak Norwegia nie chce się dzielić zyskami? my

Propaganda tvpis weszła za mocno? Słuchaj dalej pinokia, daleko zajdziesz.

1 godzinę temu, dzidzia202 napisał:

Rząd zbiera pieniądze na odbudowę Ukrainy i pomoc ktoś za to zapłaci a wiadomo że najłatwiej ściągnąć od jednostki niż z dużych i zorganizowanych firm. 

Wy tak serio? Rozumiem, że ja któremuś z was spali się gospodarstwo albo przejdzie trąba powietrzna, to też będziecie przeciwni temu, żeby sąsiedzi wam pomogli? Nikomu nie życzę nieszczęścia, ale niektórych by się chyba przydało na otrzeźwienie umysłu.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, Dastan napisał:

Cena gazu najniższa od kilku miesięcy ok 86 Euro , Saletra coś tanieje? Czy rząd postanowił odzyskac kase tą co wydał na dopłaty?

Narazie na dopłaty nic nie wydali

Opublikowano

Ale ja nie powiedziałem że to jest źle żeby pomagać sam na tyle mnie stać to pomagam. Tylko dobrze jak ta nasza pomoc wyszła by nam na dobre. Sam jestem za tym że lepiej drożej kupić niż iść na woje albo byc w okupacji. Puki co kredyt na dom mnie wkur... Bo place odsetek 4razy tyle co kapitału. Ale z domu rodzinnego brat mnie wygonił z żoną w6miesiacu ciąży i 3letnia curka. Więc swoje przeżyłem. 

• Sad 1
Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

W tm z pinokiem sie zgodze. Norwegia wyrwie taką kase za gaz i rope że głowa mała. UE powinna w podzięce za te ceny dosunąć im konkretną składke "członkowską".

W przeszłości było tak było i gówno z tego wyszło żeby każdy po równo miał PZPR I ZSRR Pinokiowi się przypomina ale on wykonuje tylko myśli kaczora.

Kiedy N na następny sezon najtańszy b.żeby kupić?

Opublikowano

Dzisiaj byłem w agro-tersie Chełm. Nawozów NPK brak, pani powiedziała ze mieli przedstawiciela z GA i odnosnie cen NPK to cena do góry.Bedzie tylko drożeć. Ostatno polifoske 6 w workach mieli po 4040 zł za tone. Azot ma niby minimalnie potanieć. Wszystko wyprzedali na szal z fakt. na vat. 

Opublikowano
10 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Żeby nie gaz i ropa to w tej norwegii dalej by renifery paśli. Widze że tefałen dobrze ci resztki mózgu wyprał. Niby lewak a pluje na ojczyzne CCCP.

Kurwizja codziennie ludziom mózgi pierze a bez Tuska to żyć nie mogą bo nie ma dnia bez niego😝

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano
40 minut temu, Krzysztof81 napisał:

W tm z pinokiem sie zgodze. Norwegia wyrwie taką kase za gaz i rope że głowa mała. UE powinna w podzięce za te ceny dosunąć im konkretną składke "członkowską".

Norwegia nie jest w UE.

• Thanks 1
Opublikowano
45 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Dokładnie, tak jak kolega pisze, Norwegia nie jest w UE

• Thanks 1
Opublikowano
52 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Krajowi, który nie jest członkiem Unii? Ciekawy pomysł. W sumie to Katar teraz zarabia na gazie, USA też, Wenezuela wysyła więcej ropy do krajów europejskich, kraje OPEC zwiększyły wydobycie... Też im trzeba dowalić składkę członkowską do UE?

Opublikowano
4 minuty temu, timo napisał:

Krajowi, który nie jest członkiem Unii? Ciekawy pomysł. W sumie to Katar teraz zarabia na gazie, USA też, Wenezuela wysyła więcej ropy do krajów europejskich, kraje OPEC zwiększyły wydobycie... Też im trzeba dowalić składkę członkowską do UE?

Norwegia jest w super położeniu wobec UE, tak nawiasem chciałbym żeby Polska tak była. Nie jest członkiem UE ale płaci pewnego rodzaju składke przez co jest swobodny przepływ towarów, ludzi, kapitału i usług. Są to tzw fundusze norweskie. Ma w d*pie ich rozporządzenia a przynajmniej wiekszosc ale w zamian za kase ma przywileje. Wiekszość ludzi jak widać o tym nie wie.

Niektórzy są tak pro albo anty europejscy a zielonego pojecia nie mają. Tylko tvn albo tvpis.

18 minut temu, krilan06 napisał:

Dokładnie, tak jak kolega pisze, Norwegia nie jest w UE

Dlatego napisałem w cudzysłowiu. Przeczytaj wyzej.

Opublikowano

Gaz płynący w przyszłości przez Baltic Pipe nie będzie tańszy... Dawno już mowiono że surowce z Norwegii np: gaz zawsze był 20-30% droższy od rosyjskiego. Dzwoniłem do mojego dostawcy nawozy, narazie cena na azotowe nawozy nie jest ustalona. Ale można przywieść nawóz na gospodarstwie ale na zasadzie przechowywania, cena będzie podana w późniejszym terminie.

Opublikowano
44 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Norwegia jest w super położeniu wobec UE, tak nawiasem chciałbym żeby Polska tak była. Nie jest członkiem UE ale płaci pewnego rodzaju składke przez co jest swobodny przepływ towarów, ludzi, kapitału i usług. Są to tzw fundusze norweskie. Ma w d*pie ich rozporządzenia a przynajmniej wiekszosc ale w zamian za kase ma przywileje. Wiekszość ludzi jak widać o tym nie wie.

Niektórzy są tak pro albo anty europejscy a zielonego pojecia nie mają. Tylko tvn albo tvpis.

Dlatego napisałem w cudzysłowiu. Przeczytaj wyzej.

Dobrze że ty jedyny wiesz o tych funduszach. 

Płacą kasę to mają przywileje, prosta sprawa. Nie ma w europie musu przystępowania do UE. By tej kasy nie płacili też by sobie poradzili.

Według ciebie powinni teraz zrobić europie WOŚP że swoich złóż gazu i ropy. A jak nie to najlepiej im jakie embargo dopieprzyc.

Na miejscu ichszemu premierowi, odpowiedziałbym Morawieckiemu, że jak się nie podoba to niech dalej od onucy biorą gaz.

Strasznie rozpsula cię nasza władza swoimi poczynaniami.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v