Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja tez kupilem z gminy ekogroszek karlik z polskiej kopalni po 1900 i pali sie pieknie. Najwiecej paniki z weglem to zrobila opozycja gdy chciala wzbudzic panike wsrod ludzi

Edytowane przez mds212
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
26 minut temu, Soltys85 napisał:

Na UJ nam lotos i jego rafineria bez ropy? Lepiej sprzedać część i mieć surowiec. Pewnie opozycji niepasuje że niesprzedane niemcom. 12 tys nowych ciągników sprzedanych, wielu tu pisze że rok rekordowy pod względem zyskow ale dalej źle, nowe fury na parkingach brak miejsc, pełne kosze ale dalej źle. Znam z otoczenia takich nieposzlo coś to wszędzie szukają winy tylko nie u siebie.  Ps kupuje w tym mc ciągnik odłożyłem rekordową kwotę w 2022 nie chwalę się, nie znacie mnie i macie gdzieś pisze jak jest...

Masz kasę z ciężkiej pracy i koniunktury na rynku mleka. Do stada dochodzi się latami i to jest proces z gleba i jej żyznością jest tak samo. Nie łączyłbym Twojej pracowitości z żadną partią i sytuacją na rynku. Przezorni ludzie mieli kasę i teraz ja wykorzystali, później ktoś wychodzi i mówi że rekordy sprzedaży i jest dobrobyt w kraju. Moim zdaniem długofalowo stracimy za te 2 lata lepszych cen bo koszty wzrosną a płody zalicza zjazd...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ta wredna opozycja to już by mogła władzę oddać..... Niech ten PIS sobie by w końcu porządził... 

4 minuty temu, mds212 napisał:

Najwiecej paniki z weglem to zrobila opozycja gdy chciala wzbudzic panike wsrod ludzi

Edytowane przez Leszy
  • Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, mds212 napisał:

Ja tez kupilem z gminy ekogroszek karlik z polskiej kopalni po 1900 i pali sie pieknie. Najwiecej paniki z weglem to zrobila opozycja gdy chciala wzbudzic panike wsrod ludzi

Jak masz polski to jest ok pytanie czy wszyscy taki dostali

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mds212 napisał:

Nie myślałeś nad pracą w TVP info. Zrobić screen twoich wypowiedzi i cv nie potrzeba.

Edytowane przez szzone
Korekta
Opublikowano
4 minuty temu, wojak1986 napisał:

A co rruski sie wam zle palil? Top podziekuj Tuskowi ktory w na wiosne grzmial ze PIS ma krew na rekach bos ciaga wegiel z Rosji to Pis zablokowal import. To nie ludzie sie domagali embarga na import wegla tylko opozycja. To teraz lec do Tuska niech wegiel przywiezie :D

Opublikowano
34 minuty temu, miwigos napisał:

A ja kupiłem po 2 tysie  ten co sprzedaje gmina ,piękny ekogroszek , ani kilograma miału , tym co oglądaja TVP radze oglądać też TVN , a ci co tylko chwalą TVN niech obejżą wiadomości , wtedy jedni i drudzy będą więcej wiedzieć i zmienią zdanie, dziś dzwonił przedstawiciel Puław saletra 3600 , tylko nie wiem czy netto czy brutto

U mnie sąsiadowi w tamtym tygodniu przywiozłem węgiel ten co sprzedaje gmina i mówi że ładnie się wypala ciepło ma. Może i komuś trafiła się jakaś słaba partia 🤔

Opublikowano (edytowane)

Sasiad u mnie tyz sie naogladal tego tvn jaki to zly tyn wyngiel. Proponowalem mu zakup z pgg wyszloby 1700 za tone a on ze sie boi bo TVN pokazywali ze sie palic nie chce. Polecial na sklad kupil za 3600 :D

Tak mu TVN nawciskal glupot do głowy

Ale przeciez to oswiecony czlowiek, przeciez TVN by go nie oklamal, no coz za glupote sie placi

Edytowane przez mds212
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
44 minuty temu, mds212 napisał:

Sasiad u mnie tyz sie naogladal tego tvn jaki to zly tyn wyngiel. Proponowalem mu zakup z pgg wyszloby 1700 za tone a on ze sie boi bo TVN pokazywali ze sie palic nie chce. Polecial na sklad kupil za 3600 :D

Tak mu TVN nawciskal glupot do głowy

Ale przeciez to oswiecony czlowiek, przeciez TVN by go nie oklamal, no coz za glupote sie placi

Na PGG ekogroszek 1770 do tego 250 transport , 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, miwigos napisał:

Na PGG ekogroszek 1770 do tego 250 transport , 

Mowie o orzechu bo on taki potrzebuje. Nie wiem kto Cie kroi na transporcie ale u nas spokojnie za 150 przywozi

Edytowane przez mds212
Opublikowano
2 minuty temu, mds212 napisał:

Mowie o orzechu bo on taki potrzebuje. Nie wiem kto Cie kroi na transporcie ale u nas spokojnie za 150 przywozi

Nie masz wyboru klikasz dostawa kurierem i tak wychodzi , poczta przywiozła, sory jest wybór ,można zrezygnować z zakupu, w prywatnych skupach ekogroszek po  2500

Ktoś pisał że gminny węgiel z PGG , u nas wszystkie gminy w okolicy mają  import

Opublikowano
1 godzinę temu, mds212 napisał:

Polskiego węgla w gminach jest bardzo mało to po pierwsze. Po drugie bywają partie kiepskiej jakości z importu, z którego zostaje dużo popiołu, a nawet coś w rodzaju kamieni po spaleniu. Po za tym w wielu gminach większość chętnych nie otrzymała nawet kg, a przypominam że rok już się skończył, więc daruj sobie wychwalanie tej całej szopki z tym węglem. Całe szczęście, że zima łagodna. 

Gdy zaczynała się wojna, nasz cudowny premier wyszedł i wprowadził embargo na rosyjski węgiel oraz apelował do reszty krajów o to samo. Tylko oni najpierw zrobili sobie trochę zapasów i potem wprowadzili embargo, ciekawe kto lepiej na tym wyszedł mu czy oni. 

Opublikowano (edytowane)

Ciekawe tylko jakby na tym wyszli Ukraińcy jakbyśmy putinowi dodatkowo z 1000 rakiet zasponsorowali...ale co tam oby wyjść na swoje... Ps po ile były nawozy o tej porze? Pamięta ktoś?

Edytowane przez Soltys85
Opublikowano
18 minut temu, miwigos napisał:

Nie masz wyboru klikasz dostawa kurierem i tak wychodzi , poczta przywiozła, sory jest wybór ,można zrezygnować z zakupu, w prywatnych skupach ekogroszek po  2500

Nie wiem czy wiesz ale jest takie cos jak odbior osobisty

16 minut temu, driver24 napisał:

Polskiego węgla w gminach jest bardzo mało to po pierwsze. Po drugie bywają partie kiepskiej jakości z importu, z którego zostaje dużo popiołu, a nawet coś w rodzaju kamieni po spaleniu. Po za tym w wielu gminach większość chętnych nie otrzymała nawet kg, a przypominam że rok już się skończył, więc daruj sobie wychwalanie tej całej szopki z tym węglem. Całe szczęście, że zima łagodna. 

Gdy zaczynała się wojna, nasz cudowny premier wyszedł i wprowadził embargo na rosyjski węgiel oraz apelował do reszty krajów o to samo. Tylko oni najpierw zrobili sobie trochę zapasów i potem wprowadzili embargo, ciekawe kto lepiej na tym wyszedł mu czy oni. 

Moz etwoja gmina nie umie sobie zoorganizowac wegla lub rzadzi nia jakis pełowski krawiaciarz ktory na zlosc Pisowi nie bedzie sprowadzal przez gmine wegla bo to byla pomoc rzadoiwi a on tego nie zroobi nawet kosztem swoich obywateli.

Opublikowano
2 godziny temu, mds212 napisał:

Ah ta opozycja. Mogli by dać pisowi w końcu jak ktoś pisał porządzić. Bo ten biedny pis nic nie może. Wszystko co źle wina opozycji. To oni pewnie teraz krajem rządzą.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, wojak1986 napisał:

jesli brakuje ponad 10 milionow ton -to jak  mogli dostac polski ?? polski jest tam gdzie blisko do kopalni czyli u nas ..

1 godzinę temu, mds212 napisał:

A co rruski sie wam zle palil? Top podziekuj Tuskowi ktory w na wiosne grzmial ze PIS ma krew na rekach bos ciaga wegiel z Rosji to Pis zablokowal import. To nie ludzie sie domagali embarga na import wegla tylko opozycja. To teraz lec do Tuska niech wegiel przywiezie :D

ten tusk to jakis nowy premier polski i on zablokowal import jeszcze zanim to unia zrobila ??

44 minuty temu, mds212 napisał:

skad przywiozl ?? u nas 45 km od kopalni po 600 zl biora.

20 minut temu, mds212 napisał:

Nie wiem czy wiesz ale jest takie cos jak odbior osobisty

Moz etwoja gmina nie umie sobie zoorganizowac wegla lub rzadzi nia jakis pełowski krawiaciarz ktory na zlosc Pisowi nie bedzie sprowadzal przez gmine wegla bo to byla pomoc rzadoiwi a on tego nie zroobi nawet kosztem swoich obywateli.

masz taka mozliwosc-ktos po 2 tony pojedzie ciezarowka z drugiego konca polski..

Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał:

Ah ta opozycja. Mogli by dać pisowi w końcu jak ktoś pisał porządzić. Bo ten biedny pis nic nie może. Wszystko co źle wina opozycji. To oni pewnie teraz krajem rządzą.

Wina opozycyjni i ministrów co krytykują premiera. Czytaj Ziobro i spółka 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v