Polecane posty

krzychu121    4304
13 minut temu, HF86 napisał:

toc tam już listy były ustalone, 

Tolwinski, Bustowski i paru innych. wszystko na dopięciu a Michaś na parę godzin przed ostatecznym terminem partię z wyborów wycofał. 

I swoje poparcie oddał pisiowi. 

A to nie wiedziałem. To naprawdę ładnie ich wyrolował. Pewnie było tak jak piszesz. Poszła kasa pod stołem i się wypiął na resztę a teraz się dziwi że ludzie nie chca go wspierać 

• Like 1

Marecki2922    524

Krowy , buraki i wszystko co jest na tych filmikach nie jest jego bo on obecnie mieszka u kochanki tak od około 2-3 lat , tą kochankę ma już od kilkunastu lat i często był z nią w swoim domu rodzinnym , gdzie żoną oczywiście była w tym czasie i co najwyżej robiła śniadanie kochankom i dostawała bęcki , na własne oczy widziałem jak chwycił za włosy żonę przewrócił na ziemię i kopniakami przekonał że to jej wina 

Córkę jako małe dziecko oddał na wychowanie kochance (kochanka nie może mieć dzieci) twierdząc że to stare niepisane prawo szlacheckie . Tą sytuację można sprawdzić , była opisana gazecie 

Tak sobie myślę że z tego co wiem na jego temat to książka by powstała , ale o takich ludziach to nie warto pisać 

1 godzinę temu, HF86 napisał:

akurat widziałem tą gospodarkę z trasy i jakoś tam ruiny nie zauważyłem. 

ot taka ukierunkowana do dorabiania i życia z niej, a nie jak kołchoz dla całej rodziny. 

Którą widziałeś w Jasienówce czy w Jesionówce . Taki chochlik literowy 😁 pierwsza wieś to jego rodzinna druga to kochanki 

Edytowano przez Marecki2922
  • Thanks 1
  • Confused 1

Kupię rozsiewacz do wapna o ładowności 5 ton i więcej 

v11    1031

Kolego pisać tylko takie tematy mają wzięcie  -morderstwa gwałty przemoc jest na topie (no i może cena nawozów ale to raczej margines ) jak masz talent to notes i jedziesz szukać lotnego reżysera i może z tego coś być 

Gość   
Gość

nawet nie wiem. 

przejazdem tam byłem i się rzuciło w oczy "wolowina sarmacka " I majątek Maryland. 

Marecki2922    524

To raczej u kochanki ,  około 20 km na północ od Białegostoku ?

konteno    2133
37 minut temu, Marecki2922 napisał:

jak ta jego kochanka się nazywa ? ma ktoś namiary ? 

marek1977    1369
27 minut temu, tomek1974 napisał:

jak słucham lidera agrounii to dochodzę do wniosku że brakuje mu piątej klepki 

Jak całemu PIS-owi.

• Like 3

Gość   
Gość
43 minuty temu, Marecki2922 napisał:

gmina Jasionowka. 

to z takimi papierami niby mocno łatwy do odstrzału. 

a jednak dalej bruzdzi. 

tomek1974    539
50 minut temu, marek1977 napisał:

Jak całemu PIS-owi.

powinniście zmienić nazwę na agrośmierdząceonuce ha ha  

Marecki2922    524
31 minut temu, HF86 napisał:

gmina Jasionowka. 

to z takimi papierami niby mocno łatwy do odstrzału. 

a jednak dalej bruzdzi. 

Politycznie jest już kompletnie spalony i nikt z nim nie liczy się , sam może tylko wrzucać filmiki na YT aby połechtać swoje ego 

Nikt nawet nie zechce rąk sobie brudzić aby go odstrzelić.

Przyznać mu trzeba niezwykłą lekkość wymowy i energię a właściwie wybuchowy charakter to doprowadziło go na stanowisko wójta, efektem tego były ogromne pieniądze przysyłane przez dumnych rodziców i brata którzy byli od dawna w USA , sukcesy polityczne i nieograniczona kasa na które nie musiał pracować przewróciła mu w głowie totalnie 

Gospodarstwo które przeją po ojcu na owe czasy było duże i nowoczesne , obecnie wygląda jak wiele średnich i małych gospodarstw tyle że kilkanaście lat temu było tam ze 100 ha więcej niż dziś , była hodowla świń w cyklu zamkniętym na około 200 sztuk, bydło mięsne kilkadziesiąt mamek , maszyny których wszyscy w okolicy chcieli by mieć. Dziś niewiele z tego zostało, hodowli zero, maszyny jakieś są ale bez szału , ziemi ze 150 zostało około 50 ha

matek89121    2295

150 ha to jego były czy z dzierżawami co się stało z tym polem sprzedał czy właściciele pozabierali ?

Marecki2922    524

Trochę dzierżawy było ale większość została sprzedana aby pozyskać kasę na kampanię wyborczą po tym jak skończył się stołek ministra 

Edytowano przez Marecki2922

Marecki2922    524

Wniosek z tego taki

zbyt dużo pieniędzy i wolnego czasu = popaprane w głowie.  ,  a mnie gospodarstwo od tego ocaliło 😁 , ja to jednak mam szczęście 

• Haha 2

jacor73    1314
16 minut temu, Jurniczek napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/mocznik-gruba-granula-46-po-za-tym-npk-saletrzak-dap-18-46-CID757-IDyr1a8.html                                                                                                                 jak zamawiamy import to zamawiamy ten sam co Tołwiński 

Pany, w czym tkwi fenomen, że mocznik jest niewiele droższy od saletry, czy saletrzaku, wszystko z importu?

https://www.olx.pl/d/oferty/uzytkownik/kwsDg/

Edytowano przez jacor73

Krzysztof81    4410
2 godziny temu, konteno napisał:

nie dzięki , to za stara rura na mój wycior 

chciałem sprawdzić co go przekonało do skoku w bok ale już się doszukałem 

@Marecki2922 to o nią chodzi ? https://poranny.pl/podwojne-zycie-marszalka/ar/5028992

Ten komuch to z mojej wiochy https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Janusz_Kazimierz_Krzyżewski

v11    1031

To temat nawozów czy o dupczenu na boku ? I nie wiem przez U czy Ó 🤪

jacor73    1314

No widzisz, a tu wszyscy pieją z zachwytu, że ten mocznik z importu taki fajny i tani🙃

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.

• Podobna zawartość

• Przez DanielFarmer
      Jakie są u was ceny mleka? Jak płacą poszczególne mleczarnie? Podawajcie ceny i parametry w swoich regionach. Uważacie, że nadchodzący rok 2024 będzie dla nas lepszy czy gorszy?

Czas zacząć narzekania w nowym temacie 🙂
    • Przez Neveragain
      Jakie będą ceny kukurydzy mokrej i suchej w sezonie 2024? W jakich cenach sprzedajecie kukurydzę w Waszych regionach? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach kukurydzy, ceny rosną.
    • Przez aaimk
      Jakie będą ceny pszenicy w 2024 roku?
      każdy z nas zadaje sobie to pytanie. Rok 2023 w głównej mierze opierał się na spadkach cen ziarna.  Aktualna cena pszenicy nie jest już tak wysoka a same notowania cen ziarna nie napawają optymizmem. Rolnicy i handlowcy mają w magazynach jeszcze duże zapasy pszenicy paszowej i konsumpcyjnej którą chcieli by sprzedać po najwyższej cenie.  
      Jakie jest Wasze zdanie? Sprzedawać pszenice po obecnych cenach czy czekać na podwyżki? a może pszenica będzie tylko tanieć? 
      zapraszam do merytorycznej dyskusji, podwajając propozycje cenowe lub transakcyjne dopiszcie jakie są warunki sprzedaży, jakość pszenicy i miejsce z którego pochodzi oferta.

Jest to kontynuacja tematu: 

• Przez yacenty
      Jakie są ceny rzepaku w sezonie 2023? Jaka może być cena rzepaku po żniwach 2023? Jaka jest opłacalność produkcji rzepaku? Zapraszamy do dyksuji.
    • Przez danielhaker
      W jakich cenach sprzedajecie ziemniaki w 2022 roku? Czy przy niskich cenach produkcja ziemniaków jest opłacalna? Kiedy spodziewacie się wzrostów cen w waszych regionach za ziemniaki przemysłowe i jadalne? Czy pozyskanie nowych rynków zbytu pozwoli na osiągniecie lepszych cen? Jak Wy, oraz rolnicy z okolic prognozujecie ceny w sezonie 2022? Zapraszamy do dyskusji.
      Link do tematu z sezonu 2020/2021:

• Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj