Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Marl napisał:

AGROBUD, ul Kielecka 80. Szydłów. @Axd529. Jeśli będziesz miał dzisiejszy cennik to napisz ceny na forum

Miałem dzwonić zapytać o cenę ale nie mogę znaleść telefonu w internecie do nich. Na sobocie może podjadę do nich zapytam bo u mnie gdzie zawsze brałem Chmielnik po 5000zł saletra.

Opublikowano

Panowie zastanawiam się nad zakupem nawozów na przyszły sezon. Saletra Anwilu 3600 Saletrzak z Tarnowa 3300. Cena wydaje się atrakcyjna ale nie wiem czy już kupować czy jeszcze czekać? Macie jakieś info od swoich dostawców na temat prognozy cen?

Opublikowano

Witam 

Npk 8-20-25 4300zl/t

Polifoska 6 4370zl/t

Polifoska 8 4470zl/t

Saletrzak 27 Tarnow 3410zl/t

Rsm 30 3430zl

Rsm 32 3570zl

Rsm 26 S3 3140zl/t

Saletrosan 26 plus 3570zl/t

Mocznik pulrea z inhibitorem 4490zl/

Saletra pulan 3865zl/t

Wapno kredowe 420zl/t

Wapno Magnezowe 450zl/t 

Czarna kreda 490zl/t

Tel.607128373

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, tomek2201 napisał:

Panowie zastanawiam się nad zakupem nawozów na przyszły sezon. Saletra Anwilu 3600 Saletrzak z Tarnowa 3300. Cena wydaje się atrakcyjna ale nie wiem czy już kupować czy jeszcze czekać? Macie jakieś info od swoich dostawców na temat prognozy cen?

Sami nie wiedzą albo nie chcą mówić prawdy. Jeszcze miesiac temu straszyli na składzie że taka chujnia z gazem i fabryki stają że nic nie ma obecnie i nie będzie na wiosnę...ceny po 7tys. Zobacz co  mamy obecnie ile ich słowa były warte?

Cedyduj sam, jak masz kasę kup i spikij spokojnie nie patrząc czy drożeje czy nie. Jak masz cierpliwość to czekaj i badaj temat na bieżąco.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
4 minuty temu, tomek2201 napisał:

Ktoś ma ci doradzic i wziąć odpowiedzialność za stracone pieniądze? A jak zyskasz to 50% dla mnie? Bądźmy poważni

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Faktury dostarczone ale ludzie klną za te faktury że trzeba , dostarczyć akcja rozwojowa i bojowa lud się wk***ia .

ONZ: Rosji należy zezwolić na eksport nawozów

Rosja skarży się, że zachodnie sankcje oznaczają, że z trudem jest w stanie wprowadzić własny eksport nawozów na rynek światowy.

Jest szansa że Rosja będzie dostarczać nawozy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Faktury dostarczone ale ludzie klną za te faktury że trzeba , dostarczyć akcja rozwojowa i bojowa lud się wk***ia .

Chyba tylko ci co nie maja? Dla mnie to nie problem dostarczyć 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

ONZ: Rosji należy zezwolić na eksport nawozów

Rosja skarży się, że zachodnie sankcje oznaczają, że z trudem jest w stanie wprowadzić własny eksport nawozów na rynek światowy.

Jest szansa że Rosja będzie dostarczać nawozy .

Jak ruskie przywiozą salitre po 1200zł tona to robię zapasy na 3 sezony :D 
Galan a masz link do tego info o tym, że kacapy się skarżą na brak sprzedaży nawozów? 

Edytowane przez melon10641
  • Haha 1
Opublikowano
19 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

Sól potasowa spadła z 4.500 na 4.300

Tarnogram PK z 3.800 na 3.000 

Nie kupować, czekać dalej 🤠

Tarnogran PK był po 3100 zł pod jesienne zasiewy a przed szaleństwem cenowym 1000 zł , sól jest nadal za droga , Polifoska powinna kosztować 3000 zł - 3300 zł na dzień dzisiejszy czyli tyle co Tarnogran teraz , to te 300 kg na ha można by było dać .

Opublikowano
6 minut temu, 8691 napisał:

wystarczy jedna na kwotę 5000 zł

Co z tego, skoro ma być z 2022. Wystarczy że rolnik nie sprzedał jeszcze płodów rolnych i się nie załapie. Od początku powinno być tylko dla tych co mają straty np powyżej 20%. Dają kiełbasę wyborczą tylko sami nie wiedzą jak ta kiełbasę przyrządzić. Część wyborców może się wkurzyć na ten dodatkowy wymóg. Niby mają dzwonić ale przecież ktoś może nie odebrać. Wniosek złożony i osoba może nie wiedzieć, że coś trzeba dowiezc... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v