Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy zlozenie korekty do wniosku o doplaty bezposrednie koliduje jakos ze zlozonym wnioskiem o doplaty do nawozow? Czy musze skladac jakos korekte wniosku nawozowego, ktos cos wie?

Opublikowano

Npk kupiony 1 marca , kupuj jak najszybciej bo będzie coraz droższy , z saletrą czekam , saletrosan kupiony po 2854

Opublikowano
2 godziny temu, daroo9876 napisał:

Czy zlozenie korekty do wniosku o doplaty bezposrednie koliduje jakos ze zlozonym wnioskiem o doplaty do nawozow? Czy musze skladac jakos korekte wniosku nawozowego, ktos cos wie?

A jaką niby miałbyś korektę robić do nawozowych , jak tam są tylko dane osobowe i parę potwierdzeń ze się jest rolnikiem . Chyba że zmieniłeś nazwisko , lub adres zamieszkania , to być może by trzeba tą korektę zrobić 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 22.05.2022 o 21:57, pedro2 napisał:

To by pasowało bo jakiś czas się nie odzywał

Waliłem z ciebie przez cały dzień a ty nie załapałeś -i komu bliżej do Tworek .Mocie prosiaki d*py poszczypane- teraz jeszcze tylko trochę suszy to mordy zamkniecie .i staniecie w kolejce po suszowe jeszcze Ukraina sypnie przed żniwami z milion ton zboża i z tego co nakosicie będziecie się prosić żeby ktoś kupił i wtedy możecie podśmiechujki sobie robić z innych ja przetrwam z palcem...... i azot może być po 10 000  i czekam na ripostę dawać póki mam przerwę w rozładunku >TO OCZYWIŚCIE ODPOWIDŹ DLA CO NIEKTÓRYCH  pozostałych przepraszam 

IMG_20220524_194703_640.jpg

IMG_20220524_194616_185.jpg

Edytowane przez RU68
  • Confused 1
Opublikowano

No pewnie,będą dopłacać żeby zabrali,dobrze im tak.i niech jeszcze im się chałupy spala i krowy zdechną.

To wojny nie będzie 😅????

Patrzę że tu już świąteczne życzenia lecą

Opublikowano (edytowane)
Dnia 23.05.2022 o 15:34, margoo78 napisał:

Ci co rzucili pierwszą dawkę N na początku marca wygrali, bo wtedy jeszcze była wilgoć i pomimo przymrozków te zboża wyglądają o wiele lepiej niż te co dostały azot pod koniec marca . Tak, że gadanie o zbyt wczesnym azocie to domena starych dziadków.

Pszenzyto,  n1 podane 30 marca, n2 25 kwietnia ;)

20220523_122825.jpg

20220523_122706.jpg

Edytowane przez damianzetor9540
Opublikowano
1 godzinę temu, RU68 napisał:

Waliłem z ciebie przez cały dzień a ty nie załapałeś -i komu bliżej do Tworek .Mocie prosiaki d*py poszczypane- teraz jeszcze tylko trochę suszy to mordy zamkniecie .i staniecie w kolejce po suszowe jeszcze Ukraina sypnie przed żniwami z milion ton zboża i z tego co nakosicie będziecie się prosić żeby ktoś kupił i wtedy możecie podśmiechujki sobie robić z innych ja przetrwam z palcem...... i azot może być po 10 000  i czekam na ripostę dawać póki mam przerwę w rozładunku >TO OCZYWIŚCIE ODPOWIDŹ DLA CO NIEKTÓRYCH  pozostałych przepraszam 

Kto wyszedł lepiej TY ,czy ten co kupił saletre po 1250, nie masz czym się chwalić

Opublikowano
Dnia 23.05.2022 o 20:45, Desperado napisał:

Tak wygrali że jak ja siałem później to oni już trzeci raz rzucali żeby dorównać mojemu, wczesny siew, to domena chłopców co myślą o 8-10 tonach na piochach.    :)  

Zapraszam, obejrzeć jak wyglądają zboża gdzie dany był azot na początku marca a jak te gdzie wjezdzali początkiem kwietnia, bo za zimno, za mokro, za sucho....

• Like 6
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, mds212 napisał:

polifiske 5 za 3700. tak się zastanawiam czy nie wziąć chociaż na jesienne zasiewy

W zeszłym roku jakoś w maju kupowałem poli 5 po 1526 zł/t, ale kto to wiedział o takich wzrostach

Opublikowano
2 godziny temu, RU68 napisał:

Po raz kolejny udowadniasz jak biednym jesteś człowiekiem... . Jeszcze myślisz, że ktoś ci zazdrości, czy robi to na kimś wrażenie 🙆 ja podjeżdżam pod azot za 2400, sypie baksa, rozsiewam i mam czas dla bliskich, dla kobiety, znajomych. Ty odpalasz swoją rafinerię, żyjesz tylko uffem, jesz, śpisz, wstajesz razem ze swoim uffem 🙆 spędzasz czas na rozmyślaniu o nieznajomym gościu z forum, pisma procesowe, przepychanki... Smutne. Ja dla odmiany życzę ci wszystkiego dobrego, los cię już i tak dobitnie pokarał..

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
RU68 napisał:

Dnia 22.05.2022 o 21:57, pedro2 napisał:

To by pasowało bo jakiś czas się nie odzywał

powiedz jak oceniasz ten uff w porównaniu z tradycyjnymi granulami?? jaki efekt na zbożach?

Opublikowano
4 minuty temu, macko979 napisał:

powiedz jak oceniasz ten uff w porównaniu z tradycyjnymi granulami?? jaki efekt na zbożach?

W pszenicy pozytywnie, wyraźna różnica tam gdzie dałem uff a gdzie nie, stosowany pogłównie, wymieszany  z glebą podejrzewam, że jeszcze lepsze efekty

Opublikowano
1 godzinę temu, outstanding napisał:

Stosował ktoś? Jakieś opinie? 

Screenshot_20220524_212755_com.facebook.katana.jpg

Nie stosowałem ale wiem że wszystkie cudowne granulowane wapna są gówno warte

Zamiast tego weź Wapniak Koszelowski lub Wapniak Kornicki- to jest granulowana kreda 06a z gwarantowanymi efektami działania. Koszt to mniej więcej 420zł/t, a magnez można podrasować siarczanem magnezu, kizerytem

4 godziny temu, Cheesburger napisał:

Kiedy celujecie w zakupy npk i saletry? Brac cos? Czekac? Wiem ze to wrozenie z fusow w sumie.

Pod korzeń coś dokupie w czerwcu, lipcu. Saletra w wakacje zawsze miała swój dołek to i w tym roku powinno się powtórzyć

Opublikowano

Saletra nie miała żadnego "dołka" cenowego w okresie wakacji 2021r. Po prostu drożała od końca listopada 2020. O ile jeszcze w listopadzie 2020 saletra była około 900 zł netto, to juz w czerwcu 2021 na lokalnych składach była  około 1300 netto. Potem juz nieprzerwalnie szła do góry i były problemy z dostepnością, a "eksplozja cenowa" to juz przełom sierpnia/wrzesnia 2021. Nagły skok w góre, podobno sztuczne problemy z dostepnością i cena powyżej 2000zł... Potem zastój a jak się przyzwyczaili ludzie to skok na 3000zł, a przed swiętami to juz sami wiecie jak było.

Niby gaz staniał ale rolnicy zarobili w tym sezonie więcej niz normalnie więc niestety naturalne jest, ze trzeba tą kase od rolników wyciągnąć... Na drastyczne obnizki się nie zanosi. Choć czytałem wypowiedzi niektórych w tym temacie, co pisali tu , że w kwietniu saletra bedzie kosztować max 2000zł/t . Przypominam, mamy juz koniec maja :) 

Opublikowano
7 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

Nie stosowałem ale wiem że wszystkie cudowne granulowane wapna są gówno warte

Zamiast tego weź Wapniak Koszelowski lub Wapniak Kornicki- to jest granulowana kreda 06a z gwarantowanymi efektami działania. Koszt to mniej więcej 420zł/t, a magnez można podrasować siarczanem magnezu, kizerytem

Pod korzeń coś dokupie w czerwcu, lipcu. Saletra w wakacje zawsze miała swój dołek to i w tym roku powinno się powtórzyć

Jak nie stosowałeś to nie pier...ol głupot.  

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, pedro2 napisał:

Po raz kolejny udowadniasz jak biednym jesteś człowiekiem... . Jeszcze myślisz, że ktoś ci zazdrości, czy robi to na kimś wrażenie 🙆 ja podjeżdżam pod azot za 2400, sypie baksa, rozsiewam i mam czas dla bliskich, dla kobiety, znajomych. Ty odpalasz swoją rafinerię, żyjesz tylko uffem, jesz, śpisz, wstajesz razem ze swoim uffem 🙆 spędzasz czas na rozmyślaniu o nieznajomym gościu z forum, pisma procesowe, przepychanki... Smutne. Ja dla odmiany życzę ci wszystkiego dobrego, los cię już i tak dobitnie pokarał..

Wspominasz o tej biedzie non stop to chyba masz na prawdę biedę a tu jeszcze walą z twojej głupoty sorry nie wiedziałem że ci tak ciężko ale jest przysłowie" biednyś boś głupi a głupi boś biedny" .Akurat potrafię się odciąć od forum w przeciwieństwie do ciebie ( sam zauważyłeś że nic nie piszę ) a już baby i przyjaciół w swój debilizm nie wciągaj (zapomniałeś o teściowej i proboszczu) i nie uzasadniaj zakupu za 2400 by mieć czas bo tacy jak ty u fryzjera każą spakować sobie ścięte włosy .Zaprzeczasz sam sobie wypada myśleć a nie tłuc w klawiaturę  bezwiednie aby tylko tłuc by zaistnieć .A coś twoje ulubione określenie "mitoman" poległo zdechło czy co się stało  ?

Edytowane przez RU68
Opublikowano

to Ty zastosuj i podziel się opinią 😄 zobaczymy czy będzie inna od mojej. myślisz że wapno granulowane zrobione przez firme krzak przy zalecanych 400kg/ha da jakie kolwiek efekty? powodzenia 🙋

Marl napisał:

Saletra nie miała żadnego "dołka" cenowego w okresie wakacji 2021r.

co nie zmienia faktu że była najtańsza. pamiętam (bo sam trochę kupiłem) w lipcu była po 1300, sierpień już 1500, potem 1800 i się rozpędzała. teraz też będzie dołek tylko trzeba zmienić pojęcie tego dołka żeby ktoś nie myślał o 2tys/t tak jak wspomniałeś

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Cena gazu najniższa od kilku miesięcy ok 86 Euro , Saletra coś tanieje? Czy rząd postanowił odzyskac kase tą co wydał na dopłaty?

Edytowane przez Dastan
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v