Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, mf362 napisał:

X5 X6 BMW 10 12 letnie i będziesz jak mafiozo na dzielni motor 3.0 d albo benzyna V8 . : D

11-letnie auto to mam już teraz, nawet dwa

10 minut temu, Agrest napisał:

T-roc to pewnie też że 160 -180 tys.

To chyba o T-cross mówisz, to te większy 

Albo odwrotnie 🤷‍♂️ 

Skoda Kamiq z 1.5TSI 150KM ok 108tys.zl by się zakręciła w całkiem fajnej opcji, tyle że pewnie z pół roku czekania na auto 

Opublikowano
Przed chwilą, tytanowyJanusz napisał:

niedługo powinny być dobre rabaty na auta ze starego roku, tylko wtedy bierze się to co stoi

Ale wtedy można kupić porządnie wyposażone auto z dużym rabatem.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

niedługo powinny być dobre rabaty na auta ze starego roku, tylko wtedy bierze się to co stoi

Tak właśnie o tym myślę....

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
59 minut temu, bratrolnika napisał:

kupuje za gotówkę, albo nie kupuje wcale

To ja z kolei mam zupełnie inaczej - wszystko na raty. Kompletnie nie potrafię odkładać pieniędzy. Nie umiem, nie lubię, nie chce 😅 moje jedyne zaoszczędzone pieniądze, to te, które mi z automatu potrącają z wypłaty i ich nie widzę. Jak widzę, to wydam. Zawsze znajdzie się coś bardziej lub mniej potrzebnego :) ale szanuje ludzi, którzy mają tak silna wolę żeby systematycznie odkładać pieniądze. Nie rozumiem ich, ale szanuje 🙃

Opublikowano
53 minuty temu, daron64 napisał:

To ja z kolei mam zupełnie inaczej - wszystko na raty. Kompletnie nie potrafię odkładać pieniędzy. Nie umiem, nie lubię, nie chce 😅 moje jedyne zaoszczędzone pieniądze, to te, które mi z automatu potrącają z wypłaty i ich nie widzę. Jak widzę, to wydam. Zawsze znajdzie się coś bardziej lub mniej potrzebnego :) ale szanuje ludzi, którzy mają tak silna wolę żeby systematycznie odkładać pieniądze. Nie rozumiem ich, ale szanuje 🙃

Na początek nauki proponuję np szybki przelew np na moje konto. Ja je odłożę.

Robię tak ze swoimi pieniędzmi. I to działa👍

Zapomnijcie o promocjach.

Za seata atecę 3 lata temu szwagier 140tysi położył. To bliźniak T-roc

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Ja wszystkie zakupy robię z pieniędzy, które odłożyłem/zaoszczędziłem. Ewentualnie mały debet w koncie jak brakuje między przypływami gotówki a trzeba pilnie coś kupić. Cały sprzęt do gospodarstwa tak kupiony

Opublikowano
4 godziny temu, bratrolnika napisał:

Wydaje mi się że to nie jest tak że chcesz i odkładasz, albo masz takie możliwości, tzn zarabiasz więcej niż wydajesz, albo nie

🤷 No wiadomo, że wszystko zależy od ilości wydatków. Ale np w robocie potrącają mi po 5 stów - w ogóle tego nie odczuwam. Tzn jak miałem chyba dwa miesiące przerwy, to nie zauważyłem żebym miał więcej pieniędzy w portfelu, a i tak całość się rozeszła.

3 godziny temu, Agrest napisał:

Na początek nauki proponuję np szybki przelew np na moje konto. Ja je odłożę.

Przez 37 lat się nie nauczyłem, to i teraz nie sądzę żebym dał radę 

2 godziny temu, jahooo napisał:

Ja wszystkie zakupy robię z pieniędzy, które odłożyłem/zaoszczędziłem. Ewentualnie mały debet w koncie jak brakuje między przypływami gotówki a trzeba pilnie coś kupić. Cały sprzęt do gospodarstwa tak kupiony

A ja wszystkie grubsze zakupy za kredyt. Drobnica za kasę, ale wszystko grubsze na raty.

Opublikowano (edytowane)

@bratrolnika

Rozmawialiśmy o suvach i już Google wali mi propozycję artykułów o najtańszych SUVach.  Ech ta inwigilacja😤

Pora o kobitkach w bikini pogadać🤭

Edytowane przez Agrest
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Agrest napisał:

Zapomnijcie o promocjach.

tzn ? nie zaoszczędzisz nawet na podstawowych zakupach pilnując promocji/wyprzedaży ? wiem że wiele sezonowych to ściema ale chyba nie wszystkie 

3 godziny temu, Agrest napisał:

Pora o kobitkach w bikini pogadać🤭

tyle jest tych wyborów miss (world/earth/universe/oceania/supranational) że dość często jest okazja nie tylko pogadać ale i popatrzeć , choć krajowe/regionalne lepsiejsze

Edytowane przez konteno
Opublikowano
12 minut temu, konteno napisał:

tzn ? nie zaoszczędzisz nawet na podstawowych zakupach pilnując promocji/wyprzedaży ? wiem że wiele sezonowych to ściema ale chyba nie wszystkie 

tyle jest tych wyborów miss (world/earth/universe/oceania/supranational) że dość często jest okazja nie tylko pogadać ale i popatrzeć , choć krajowe/regionalne lepsiejsze

O promocjach na nowe auto w salonie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v