Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
slawek74 napisał:

daj z filcem nad silosami...

gregory81 napisał:

Nie wiem jak na dachu by się zwykły trapez zachowywał ale tak jak pisałem na bokach mam zwykła blachę nie powiem nieraz tam była delikatna rosa ale na pewno nie taka żeby się lało. Z tego co mi wiadomo to się będzie skraplało jak wystąpi różnica temperatur. Jak i tak przykrywasz to ja bym sobie darował ten filc. Ewentualnie dla świętego spokoju jak ktoś wcześniej pisał z filcem tam gdzie biny.

Przemyślę temat jeszcze się z cenami nie orientowałem nie wiem jaka będzie różnica między zwykła a z filcem. U mnie w okolicy mało popularne a chciałbym to zobaczyć dotknąć palcem🤔

Opublikowano

mam filc na dwóch dachach jest git 👍

Pafnucy napisał:

ciekawe czy w Żerdzi by nie dorobili??

produkują do różnych.

ta. co ładowacze robią ? ojciec i syn przez płot i się bardzo lubią 🤪🤭

GRZES1545 napisał:

Nie wiem czy  się opłaci bo 12 tys za to co na zdjęciu, może ktoś na af robił takie coś to bym miał jakiś obraz czy opłaca się czy nie. Nowy Polski ponad 20tys trzeba szykować, ale czy jakość  będzie jak zachodniego?

zależy ile myślisz mieć roboty na ładowacz zachodnie dużo mocniejsze i lepiej skonstruowane i co się znajdzie w jakim stanie ogólnie potrzebny z adaptacjią i ją by trzeba przerabiać

• Thanks 1
Opublikowano

Takie w sumie głupie (a to ci niepodzianka) pytanie. Jakie jabłoń ma korzenie? Robię porządki w ogrodzie/sadzie i mam parę drzewek do likwidacji. Powiedzcie - taka jablonke to się wyrwie  80konnym ciągnikiem? Tak sobie uświadomiłem, że do tej pory tylko jakies mała drobnice wyrywałem i w sumie nie wiem czy w ogóle do tego podchodzić 🤔

IMG_20221110_111916_copy_1632x734.jpg

Opublikowano
23 minuty temu, daron64 napisał:

Takie w sumie głupie (a to ci niepodzianka) pytanie. Jakie jabłoń ma korzenie? Robię porządki w ogrodzie/sadzie i mam parę drzewek do likwidacji. Powiedzcie - taka jablonke to się wyrwie  80konnym ciągnikiem? Tak sobie uświadomiłem, że do tej pory tylko jakies mała drobnice wyrywałem i w sumie nie wiem czy w ogóle do tego podchodzić 🤔

Wyrwiesz, grubsze wyrywałem 2x jak ye tutaj, tylko zostawiałem 2m od ziemi i u góry czepiałem dłuższą lina szło ale łatwo nie było.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Śmiało rwij.

Opublikowano
2 godziny temu, MF675ursus napisał:

Porąbało z ceną. Chyba się na ceny Zetorów zapatrzył

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-ursus-360-3p-CID757-IDK9wuo.html

Ostatnio na grupie na srajbuku ktoś wystawił za 33z groszami, a druga za 29.

A co do wyrywania - poszło bardzo lekko. Za to niedaleko od niej kępka leszczyny była to linę 12 porwalem, bez mocnego szarpania. Teraz nie wiem czy lina taka słaba, czy leszczyna taka mocna 🤔 Wywiozłem ostatnio obornik i gnojówkę i wjechałem dziś z talerzowka, ale chyba przesadziłem z ilością gnojówki, bo ledwo przejechałem 🤦 😅 poczekam to wtorku i poprawka i orka. W końcu może troche porządku się zrobi w tym sadku, bo dłuższy czas nic nie było robione, nie sadzone. Drzewka uj po strzelał, trawa taki syf się zrobił. W tamtym roku troszkę, w tym troszkę i na wiosnę może jakieś nowe drzewka się posadzi jak i trawę świeża posieje.

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

A co do wyrywania - poszło bardzo lekko. Za to niedaleko od niej kępka leszczyny była to linę 12 porwalem, bez mocnego szarpania. Teraz nie wiem czy lina taka słaba, czy leszczyna taka mocna 🤔 Wywiozłem ostatnio obornik i gnojówkę i wjechałem dziś z talerzowka, ale chyba przesadziłem z ilością gnojówki, bo ledwo przejechałem 🤦 😅 poczekam to wtorku i poprawka i orka. W końcu może troche porządku się zrobi w tym sadku, bo dłuższy czas nic nie było robione, nie sadzone. Drzewka uj po strzelał, trawa taki syf się zrobił. W tamtym roku troszkę, w tym troszkę i na wiosnę może jakieś nowe drzewka się posadzi jak i trawę świeża posieje.

Leszczyna, szczególnie ta już trochę zdziczała jest cholernie ciężka do wyrwania. Wyrywałem kiedys to cholerstwo zetorem 7245, nie dawałem rady to napisałem linę, gasiłem ciągnik i od dołu siekiera podcinalem korzenie,i znowu naciagalem...i tak do skutku 🤦. Roboty od uja,linek kilka porwałem,ale opału sporo,no i plac uprzątnięty.

Opublikowano
4 godziny temu, ZetorMisio napisał:

Leszczyna, szczególnie ta już trochę zdziczała jest cholernie ciężka do wyrwania. Wyrywałem kiedys to cholerstwo zetorem 7245, nie dawałem rady to napisałem linę, gasiłem ciągnik i od dołu siekiera podcinalem korzenie,i znowu naciagalem...i tak do skutku 🤦. Roboty od uja,linek kilka porwałem,ale opału sporo,no i plac uprzątnięty.

Ja się nie spodziewałem, że tak ciężko może iść. Wkoło mam stalerzowane, także do wiosny zostawiam. Może gdzieś będzie robota na koparkę do tego czasu, to mi wykopie. Jak nie to się pobawię z tym.

Założyłem światło wkoło garażu. Jeden ten LED 50w i dwie oprawy te hermetyczne do kiedyś kupił z żarówkami ledowymi odpowiednikami 150w. 

LED świeci dużo dalej niż żarówki ale blisko zrodla swiatla różnica nie jest taka jakaś olbrzymią. Jak sprzątane to wkoło to wtedy zobaczymy, bo teraz dużo syfu, który zasłania i robi cień. Ale generalnie spoko. Jedyny minus to czy w przypadku Leda, czy tych opraw to że źródło światła dość mocno razi, no ale to już kwestia tego na jakiej jest wysokości. Jak stanie się tyłem do niego, to fajnie wszystko świeci. 

Po weekendzie przyjdą kable, to na chatę założę ten drugi LED i już wtedy wszędzie wkoło obejścia, gdzie się w nocy trafia potrzeba chodzenia, będzie światło. Mała rzecz, a cieszy.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, michal1993 napisał:

Uderz w ta z pierwszego linka. Ale liczysz się z tym że jak kupisz wagę to będziesz miał mniejsza cena za kg bydła niż sąsiad, i kupujący nie zechcą tak często zajeżdżać?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v