Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W przyczepach i ciągnikach hamulce mam super światła działają w przyczepach nowe instalacje bo stare szwankowały a na opryskiwacz atestu nie mam bo zapomniałem ale do wiosny trzeba to ogarnąć.

Opublikowano
astrahxenon napisał:

Nic dobrego sprzęt jeżdżący po drodze jakąś taka podstawowa sprawność powinien mieć

U mnie same dowody jadą na przegląd, ale i tak wszystko mam na tiptop, no może po za wyciekami w mtz, ale jak z mtzta nie cieknie to znaczy że nie ma oleju😉

Opublikowano
15 minut temu, Grzechooo napisał:

U mnie same dowody jadą na przegląd, ale i tak wszystko mam na tiptop, no może po za wyciekami w mtz, ale jak z mtzta nie cieknie to znaczy że nie ma oleju😉

Odważnie, raz że tak robisz a dwa ,że ktoś to podbije

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Kurła, gdzie na Lubelszczyznę po traktor 🙄 To ma na kołach do chałupy przyjechać.

Planujesz jakiś zakup?

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Odważnie, raz że tak robisz a dwa ,że ktoś to podbije

Trzy, że się do tego przyznaje. O pewnych rzeczach, chociaż są oczywiste, publicznie się nie mówi...

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Grzechooo napisał:

Kurna jestem przekonany że sporo profesjonalnych warsztatów nie ma na wyposażenku klucza udarowego za 7tys., a Ty chcesz taki na gospodarkę kupować?🤦‍♂️

Przecież napisałem że na ch*j mi on? Po pierwsze mam Fendta a nie NH czy inny szajs to po co mi klucze.😀

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

Skończy się niedługo jak będą fotki w stacji robione.

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano

Wydaje mi się że nawet jeśli te zdjęcia będą robione, to na tych zdjęciach będzie ogół pojazdu, potwierdzający że sprzęt faktycznie na tej stacji był, nikt nie będzie robił mu kilkunastu zdjęć dokumentujących stan opon, brak wycieków, czy sprawne oświetlenie. 

A zdjęcie zawsze da się zrobić tak żeby było ok

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Zdjęcia maja byc 3 czy 4

Szymon do takiego pacjenta po sezonie potrzebuje kupić przystawkę do kukurydzy najlepiej z przezbrojeniem. Gdzieś coś ktoś? 

20220728_182418.jpg

Opublikowano

5 rzędów. 4 może być przy mała. Choć w sumie 6 capello jeden ciągał jd 1075 to mocowo podobne chyba. Ale 5 bym chciał, żeby w razie czego móc bliźniaki dołożyć 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Grzechooo napisał:

A co naślesz na mnie służby?

osobiście uważam że jeżdżenie 25km z zestawem ciągnik +przyczepy jest bez sensu, powinno być tak jak kiedyś że diagnosta przyjeżdża na podwórko.

Nie, ale różni ludzie tu są...

53 minuty temu, Desperado napisał:

Skończy się niedługo jak będą fotki w stacji robione.

Już są robione przynajmniej u mnie 

34 minuty temu, bratrolnika napisał:

Wydaje mi się że nawet jeśli te zdjęcia będą robione, to na tych zdjęciach będzie ogół pojazdu, potwierdzający że sprzęt faktycznie na tej stacji był, nikt nie będzie robił mu kilkunastu zdjęć dokumentujących stan opon, brak wycieków, czy sprawne oświetlenie. 

Jak ostatnio robiłem przegląd to robił zdjęcie licznika i już dokładnie nie pamiętam czy 4 zdjęcia z każdej strony jedno czy takie ogólnie i przód 

Edytowane przez superfarmer02
  • Thanks 1
Opublikowano
35 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie będzie już tak prosto, bodajże 4 fotki w tym zdjęcie licznika.

Opublikowano
8 minut temu, Desperado napisał:

Nie będzie już tak prosto, bodajże 4 fotki w tym zdjęcie licznika.

Diagnosta zrobi zdjęcia

Tymczasem zgodnie z projektem diagnosta będzie też musiał podczas badania wykonać dwa zdjęcia opatrzone datą i godziną. W branży bowiem chodzą opowieści o autach, które przeszły badanie techniczne choć nie były na stacji diagnostycznej. Dlatego jedno zdjęcie ma dokumentować bryłę pojazdu wraz z tablicą rejestracyjną, a drugie wskazaniem drogomierza. Dokumentacja fotograficzna będzie musiała być przechowywane przez pięć lat od dnia przeprowadzenia badania. Będzie istniała dowolność w sposobie przechowywania zdjęć. - To najważniejsza zmiana, mająca na celu wyeliminowanie „zaocznych” badań pojazdów - ocenia mec. Tuzinek.

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v