Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Leszy napisał:

Macie może jakieś rady co do kosy spalinowej? Takiej by można było rowy kosić, burty od pryzmy i inne chaszcze. Na allegro patrzyłem to stihla największe są 3.3 KM. 3.7 ma wpisane jakaś kosa firmy Oleo-Mac. Tylko nawet wcześniej o tej marce nie słyszałem. Czego wy używacie?

mam stige kilka lat jest ok a olemack to stara już firma piły spalinowe widziałem po 20 lat wstecz a kisiarkę do trawy mam z z2005 roku

• Thanks 1
Opublikowano

impregnował ktoś z was drewno na dach w "wannie" tak jak to robią na tartakach? nada się taki impregnat? https://allegro.pl/oferta/koncentrat-impregnat-do-drewna-kuprafung-b-10983469754?bi_s=ads&bi_m=showitem:active&bi_c=MzljYmRlMDctMTBlMC00OTliLTg5YjAtMThlN2QzODZiNzkxAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=6215f243-7a31-416f-b240-2b43e9e1b39a

Opublikowano

u mnie dedra słabo wypadła, czerwony Schmith jest ok, a najdłużej wytrzymały białe (wyleciała mi nazwa z głowy)

do otwornic musisz mieć odpowiednio niskie obroty

oczywiście mówię o otwornicach tanich, a nie jakiejś super mega hiper wysokiej półce

przypomniało mi się, te białe to Graphite były

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, szymek napisał:

nie ma ktoś na sprzedaż tłoka do D55? mój porysowany i wywala uszczelniacze

A regeneracja nie wchodzi w grę ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-wywrotka-d634-d55-CID757-IDPL0J3.html

Co myslicie o takiej przyczepie?oryginalna kontynuacja d55, tyle ze juz zasław. Otwieranie dolne. Cena w porownaniu do odpicowanej d55 chyba na plus. Tylko ciekawe czy ta jest sama ciężarowa czy tez jako rolnicza🤔 @6465 Ty masz d633,co masz w dowodzie?ciezarowo-rolnicza czy przerabiales?

Była ciężarowa, jest rolnicza.

• Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, SamaPrawda napisał:

Dołączę się do wątku  bo muszę w tym roku wymienić dach na garażu. Niestety w konstrukcji jest kornik. Do wymiany pójdą krokwie z latami. Zostaje (pewnie z kornikiem) murlat i tzw. bałki na których ułożone są deski, podłoga. 

Da się zabezpieczyć nowe krokwie i łaty, aby kornik nie wszedł w nich  bo strych musi zostać?

Opublikowano
Dziad932 napisał:

43 minuty temu, szymek napisał:

A regeneracja nie wchodzi w grę ?

kiedyś ucho się urwało przy kiprowaniu i siłownik przywalił w kołyskę porysował się dość fest, dzisiaj zawiozłem do gościa w poniedziałek ma dać znać ile wyjdzie

Opublikowano
8 godzin temu, SamaPrawda napisał:

Ja impregnowalem. Dwuteownik miałem zaspawany na końcach. 24 h leżały belki w impregnacie, belka 14x7 w 90% przesiąknięta.

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

LETKO,może i by co było kwestia tylko budżetu 

Wiadomo że jak najtaniej 🤭 

A tak serio to pisz priv co tam masz ciekawego tak do 7 tyś

Wyglądem może straszyć, się psiuknie farbą i będzie 👍 aby mechaniczne było w dobrym stanie 

Opublikowano
13 godzin temu, vat napisał:

Dołączę się do wątku  bo muszę w tym roku wymienić dach na garażu. Niestety w konstrukcji jest kornik. Do wymiany pójdą krokwie z latami. Zostaje (pewnie z kornikiem) murlat i tzw. bałki na których ułożone są deski, podłoga. 

Da się zabezpieczyć nowe krokwie i łaty, aby kornik nie wszedł w nich  bo strych musi zostać?

Też miałem taki problem i używałem tego:

https://erli.pl/produkt/altax-hylotox-preparat-owadobojczy-do-drewna-15l,47013336 

Najlepsza aplikacja opryskiwaczem ogrodowym

17 godzin temu, SamaPrawda napisał:

Będzie dobry.

Tylko raz widziałem materiał 'z wanny' i to nie w tartaku tylko u bardzo dobrego dekarza. Nie wiem czy wszystkie ale u mnie tartaki robią natryskowo. Gdy zmienialiśmy konstrukcję sam psiknąłem impregnatem w bardzo mocnym stężeniu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v