Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Leszy napisał:

Macie może jakieś rady co do kosy spalinowej? Takiej by można było rowy kosić, burty od pryzmy i inne chaszcze. Na allegro patrzyłem to stihla największe są 3.3 KM. 3.7 ma wpisane jakaś kosa firmy Oleo-Mac. Tylko nawet wcześniej o tej marce nie słyszałem. Czego wy używacie?

mam stige kilka lat jest ok a olemack to stara już firma piły spalinowe widziałem po 20 lat wstecz a kisiarkę do trawy mam z z2005 roku

• Thanks 1
Opublikowano

impregnował ktoś z was drewno na dach w "wannie" tak jak to robią na tartakach? nada się taki impregnat? https://allegro.pl/oferta/koncentrat-impregnat-do-drewna-kuprafung-b-10983469754?bi_s=ads&bi_m=showitem:active&bi_c=MzljYmRlMDctMTBlMC00OTliLTg5YjAtMThlN2QzODZiNzkxAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=6215f243-7a31-416f-b240-2b43e9e1b39a

Opublikowano

u mnie dedra słabo wypadła, czerwony Schmith jest ok, a najdłużej wytrzymały białe (wyleciała mi nazwa z głowy)

do otwornic musisz mieć odpowiednio niskie obroty

oczywiście mówię o otwornicach tanich, a nie jakiejś super mega hiper wysokiej półce

przypomniało mi się, te białe to Graphite były

• Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, szymek napisał:

nie ma ktoś na sprzedaż tłoka do D55? mój porysowany i wywala uszczelniacze

A regeneracja nie wchodzi w grę ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-wywrotka-d634-d55-CID757-IDPL0J3.html

Co myslicie o takiej przyczepie?oryginalna kontynuacja d55, tyle ze juz zasław. Otwieranie dolne. Cena w porownaniu do odpicowanej d55 chyba na plus. Tylko ciekawe czy ta jest sama ciężarowa czy tez jako rolnicza🤔 @6465 Ty masz d633,co masz w dowodzie?ciezarowo-rolnicza czy przerabiales?

Była ciężarowa, jest rolnicza.

• Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, SamaPrawda napisał:

Dołączę się do wątku  bo muszę w tym roku wymienić dach na garażu. Niestety w konstrukcji jest kornik. Do wymiany pójdą krokwie z latami. Zostaje (pewnie z kornikiem) murlat i tzw. bałki na których ułożone są deski, podłoga. 

Da się zabezpieczyć nowe krokwie i łaty, aby kornik nie wszedł w nich  bo strych musi zostać?

Opublikowano
Dziad932 napisał:

43 minuty temu, szymek napisał:

A regeneracja nie wchodzi w grę ?

kiedyś ucho się urwało przy kiprowaniu i siłownik przywalił w kołyskę porysował się dość fest, dzisiaj zawiozłem do gościa w poniedziałek ma dać znać ile wyjdzie

Opublikowano
8 godzin temu, SamaPrawda napisał:

Ja impregnowalem. Dwuteownik miałem zaspawany na końcach. 24 h leżały belki w impregnacie, belka 14x7 w 90% przesiąknięta.

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

LETKO,może i by co było kwestia tylko budżetu 

Wiadomo że jak najtaniej 🤭 

A tak serio to pisz priv co tam masz ciekawego tak do 7 tyś

Wyglądem może straszyć, się psiuknie farbą i będzie 👍 aby mechaniczne było w dobrym stanie 

Opublikowano
13 godzin temu, vat napisał:

Dołączę się do wątku  bo muszę w tym roku wymienić dach na garażu. Niestety w konstrukcji jest kornik. Do wymiany pójdą krokwie z latami. Zostaje (pewnie z kornikiem) murlat i tzw. bałki na których ułożone są deski, podłoga. 

Da się zabezpieczyć nowe krokwie i łaty, aby kornik nie wszedł w nich  bo strych musi zostać?

Też miałem taki problem i używałem tego:

https://erli.pl/produkt/altax-hylotox-preparat-owadobojczy-do-drewna-15l,47013336 

Najlepsza aplikacja opryskiwaczem ogrodowym

17 godzin temu, SamaPrawda napisał:

Będzie dobry.

Tylko raz widziałem materiał 'z wanny' i to nie w tartaku tylko u bardzo dobrego dekarza. Nie wiem czy wszystkie ale u mnie tartaki robią natryskowo. Gdy zmienialiśmy konstrukcję sam psiknąłem impregnatem w bardzo mocnym stężeniu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v