Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, daron64 napisał:

Tylko ten licznik nie wiem czy bije

Kupujesz zegar godzin pracy za  mniej niż 100zł diagnosta stwierdza uszkodzenie starego i montaż nowego i z bani 

• Thanks 1
Opublikowano
18 minut temu, daron64 napisał:

Pany pytanie mam. Powiedzcie jak w praktyce wygląda przegląd ciągnika - czepiają się mocno? Musi być na tip top ze światłami, wyciekami? Pytam, bo sobie przypomniałem, że żeby przerejestrować ciągnik muszę mieć aktualne badanie techniczne no i zadzwoniłem do kolegi, bo tak pomyślałem, że jak go nie używają, to pewnie i przegląu świeżego nie ma. No i oczywiście tak też jest. W pobliżu jest tylko jedna stacja diagnostyczna dla >3.5t, dzwoniłem to powiedział tylko, że numery, światła, wycieki, licznik. Jak kiedyś zetorka kupowałem, to jak zajechaliśmy na stację to tylko numery koleś sprawdził. 

No i z tym casem, jakbym go kupił, to wypadałoby od razu podjechać zrobić przegląd, a nie wiem jak mocno trzeba go tam doszykowac. Z tego co go oglądałem, to światła chyba z tyłu coś się nie odzywały,  z przodu były, wyciek to z prawej zwolnicy, ale jak to ze zwolnicy - nie kapie, tylko felga zarzygana olejem troszkę, tył też standardowo coś tam pochlapane olejem, ale nie że skądś się leje, czy tam kapie. A że będę na lawecie to chciałbym pojechać na pewniaka, żeby potem już się nie szlajac

Zależy od stacji 😉 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertb napisał:

Kupujesz zegar godzin pracy za  mniej niż 100zł diagnosta stwierdza uszkodzenie starego i montaż nowego i z bani 

Za 100 to kupisz zegar do c330,60 i ciężkiej serii, do małego Zetora 5211 i podobnych nawet i 500-700 zł ,a do takiego " germańskiego" kejsa pewnie też nie mało. Jak obroty pokazuje to diagnosta się nie czepnie bo mth tak szybko nie przeskakują, jak nie działa to problem będziesz miał za 2 lata na następny przeglądzie.

Opublikowano
16 minut temu, Ursus932bis napisał:

Zależy od stacji 😉 

To jest wlas ie najgorsze

8 minut temu, bratrolnika napisał:

Darkowi przegląd to pewnie tylko do przerejestrowania potrzebny, jak on na końcu świata mieszka i pole tyle co przez drogę ma

W sumie tak. Choć ostatnio drogówka i u nas zaczeoa stawać. Z mechanikiem swoim właśnie rozmawiałem, to powiedział, że dostał ostatnio 800zl mandatu w sąsiedniej wiosce

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Pany pytanie mam. Powiedzcie jak w praktyce wygląda przegląd ciągnika - czepiają się mocno? Musi być na tip top ze światłami, wyciekami? Pytam, bo sobie przypomniałem, że żeby przerejestrować ciągnik muszę mieć aktualne badanie techniczne no i zadzwoniłem do kolegi, bo tak pomyślałem, że jak go nie używają, to pewnie i przegląu świeżego nie ma. No i oczywiście tak też jest. W pobliżu jest tylko jedna stacja diagnostyczna dla >3.5t, dzwoniłem to powiedział tylko, że numery, światła, wycieki, licznik. Jak kiedyś zetorka kupowałem, to jak zajechaliśmy na stację to tylko numery koleś sprawdził. 

No i z tym casem, jakbym go kupił, to wypadałoby od razu podjechać zrobić przegląd, a nie wiem jak mocno trzeba go tam doszykowac. Z tego co go oglądałem, to światła chyba z tyłu coś się nie odzywały,  z przodu były, wyciek to z prawej zwolnicy, ale jak to ze zwolnicy - nie kapie, tylko felga zarzygana olejem troszkę, tył też standardowo coś tam pochlapane olejem, ale nie że skądś się leje, czy tam kapie. A że będę na lawecie to chciałbym pojechać na pewniaka, żeby potem już się nie szlajac

Umyć porządnie - ja nie ma lejących wycieków, które wylazą w drodze do stacji.

Światła podstawowe muszą być, sygnał też. Hamulce lepiej żeby jakies były.

• Thanks 1
Opublikowano

Nie ma ktoś w okolicy do 100 km od grudziądza takiej konstrukcji lub 2 do sprzedania

https://www.olx.pl/d/oferta/konstrukcje-tuneli-CID757-IDORpAB.html

3 godziny temu, ZetorMisio napisał:

Za 100 to kupisz zegar do c330,60 i ciężkiej serii, do małego Zetora 5211 i podobnych nawet i 500-700 zł ,a do takiego " germańskiego" kejsa pewnie też nie mało. Jak obroty pokazuje to diagnosta się nie czepnie bo mth tak szybko nie przeskakują, jak nie działa to problem będziesz miał za 2 lata na następny przeglądzie.

Masz za 125 zł

https://allegro.pl/oferta/wskaznik-zegar-obrotow-obrotomierz-case-xl-10181910712?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_czesci-samochodowe_pla_ss&ev_adgr=Czesci_samochodowe&ev_campaign_id=14491971570&gclid=Cj0KCQjwgYSTBhDKARIsAB8KukuITJbKk7Mwq2q4O7kCV-CHWmIyjEKOCDb-KUX1V1-XxbYz-bY4O1caAipWEALw_wcB

15 godzin temu, daron64 napisał:

Spróbowałem i uważam, że musiałby mi się sufit na łeb sp***dolic żebym miał to wypalać

Trzeba ognisko robić w nocy dymu nie widać opalałem tak kilkanaście kilo na raz

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Pomorzanin1222 napisał:

Nie jestem jakimś ekooszołomem, ale staram się nie robić tego typu rzeczy tj. Truć gdy można bardziej przyjaźnie dla środowiska.

Tego typu nożem trapezowym idzie nadspodziewanie dobrze, przydatny też w innych sytuacjach.

https://allegro.pl/oferta/noz-do-kabli-izolacji-trapezowy-tapeciak-ostrza-9800394601

Cięcie wzdłuż przewodu i miedź z przewodu rozrucowego uwolniona.

Może ktoś poleci jakiegoś crossa do 125cc do jazdy typowo rekreacyjnej. Nadaje się to do czegoś czy jednak za mało mocy. Budżet do 2,5k. 

https://www.olx.pl/d/oferta/cross-barton-125cm-CID5-IDOnSjR.html

Edytowane przez vat
Opublikowano
6 godzin temu, hubertb napisał:

Pewnie ciupał 90 na dozwolonych 50.

Ponoć 80pare. Ograniczenie do 50, ale zabudowanego nie ma - prosta nowa droga. Policja staje perfidnie i na prostej ładuje każdego. Od x lat nie było tam żadnego ograniczenia, ale jak remontowali drogę, to zrobili ograniczenie.

5 godzin temu, jahooo napisał:

Umyć porządnie - ja nie ma lejących wycieków, które wylazą w drodze do stacji.

Światła podstawowe muszą być, sygnał też. Hamulce lepiej żeby jakies były.

Nie no lejących się wycieków nie widziałem żadnych. Zobaczę ile znajomy ogarnie aż kasa będzie i wtedy podjadę może mu pomogę ogarnąć, bo też robi długo, małe dziecko itd

3 godziny temu, Pomorzanin1222 napisał:

Raz zrobiłem do tego podejście właśnie wieczorem - to nie dla mnie taka zabawa.

1 godzinę temu, vat napisał:

Cięcie wzdłuż przewodu i miedź z przewodu rozrucowego uwolniona.

Może ktoś poleci jakiegoś crossa do 125cc do jazdy typowo rekreacyjnej. Nadaje się to do czegoś czy jednak za mało mocy. Budżet do 2,5k. 

https://www.olx.pl/d/oferta/cross-barton-125cm-CID5-IDOnSjR.html

Miedź to ja bez żadnych noży odzyskalem w większości. Problem tylko z aluminium. Jeden kawałek korowalem, ale to więcej stracę czasu jak zarobię i dałem sobie spokój.

Co do Crossa, to z zależy co dla Ciebie jest jazda rekreacyjna. 125 za wiele nie poszalejesz w terenie, a po polnych drogach to tyle, co w robocie jeździłem tylko dwoma różnymi, to dla mnie aby było wygodnie. Bo średnio się jeździ rekreacyjnie jak d*pa boli po pół godziny jazdy

Opublikowano
Dnia 21.04.2022 o 10:12, ZetorMisio napisał:

no do tych starych IHC to kosztują do 150zł ale mają 26m/h na blacie ( są z prędkościami) 956 w większości miały skrzynie 40tki więc tu już wychodzi  żeby był normalny odczyt to liczniki zacznają się od 80€ chyba najdroższy 130€, ale nie koniecznie musi być licznik, może być linka lub przedkładnia ( linka pasuje z c360, przekładnia orginał 400, podróbka 100 ( słabo dostępne)) 

22 godziny temu, daron64 napisał:

Nie no lejących się wycieków nie widziałem żadnych. Zobaczę ile znajomy ogarnie aż kasa będzie i wtedy podjadę może mu pomogę ogarnąć, bo też robi długo, małe dziecko itd

Miedź to ja bez żadnych noży odzyskalem w większości. Problem tylko z aluminium. Jeden kawałek korowalem, ale to więcej stracę czasu jak zarobię i dałem sobie spokój.

z wyciekami to różnie, a co do kabli to nie opłaca się małych przekrojów, u nas po okolicy po 10zł w górę zabiera wszystko raz na miesiąc jeździ   

Opublikowano (edytowane)

Taki tam znajomy mnie zaczepił że ma przyczepy "specjalne do kukurydzy" to myślę zajadę,zobaczę może akurat,ale to....zresztą widać 🤦 ma też  taka ,z wywrotem na dwie strony. Wywrot napędzany korba z tyłu.

IMG_20220423_111439.jpg

Edytowane przez ZetorMisio
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v