Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie pytanie - jest jakaś farba, którą można by było pomalować goły suporeks i cegłę? Mam kurcze w środku garaz nieotynkowany, nie chce mi się z niczym bawić z jakimiś płytami, czy tynkowaniem, a chciałbym go trochę odświeżyć

Opublikowano

Domyślam się, że.ja nierówna powierzchnię dużo pójdzie, ale mniej roboty dla mnie. A jaka to farba? Może na próbę bym kupił i zobaczył jak to wychodzi. 

A tak przy okazji. Ktoś by coś takiego do czegos chciał? Wyjęte z 8145, poza zaspawanymi satelitami wygląda wszystkimi ok. Jak złożymy dziada, to będę się brał dalej za złom i nie wiem czy to zostawiać, czy w złom. Wałek to sobie najwyżej utne - zawsze do czegoś się przyda. Łożysko nówka.

IMG_20220323_105349_copy_1000x562.jpg

IMG_20220323_105457_copy_1000x562.jpg

IMG_20220323_105503_copy_1000x562.jpg

IMG_20220323_105403_copy_1000x562.jpg

IMG_20220323_105356_copy_1000x562.jpg

IMG_20220323_105500_copy_1000x562.jpg

IMG_20220323_105408_copy_562x1000.jpg

IMG_20220323_105514_copy_1000x562.jpg

IMG_20220323_105544_copy_1000x562.jpg

Opublikowano

Jeszcze mam mikropompke - stara działała normalnie (ale nie mierzyłem ciśnienia), ale już wymieniłem na nowa

6 minut temu, jahooo napisał:

Co nie spawane - wystaw do sprzedaży, reszta na zlom lub na przydasie

No  tak zrobię, najpierw tutaj niech powisza zdjęcia chcile. To i tak jeszcze myślę że 2-3tygodnie.zsnim za ten skok się będę bral.

Przeczytałeś tam wiadomość, co Ci jakiś czas temu pisałem?

Opublikowano
5 minut temu, daron64 napisał:

Jeszcze mam mikropompke - stara działała normalnie (ale nie mierzyłem ciśnienia), ale już wymieniłem na nowa

No  tak zrobię, najpierw tutaj niech powisza zdjęcia chcile. To i tak jeszcze myślę że 2-3tygodnie.zsnim za ten skok się będę bral.

Przeczytałeś tam wiadomość, co Ci jakiś czas temu pisałem?

tak, czytałem, ale nie miałem czasu nigdzie dzwonić, mam inne pilne zajęcia i jakoś niepilne zeszły na trzeci plan

Opublikowano

Ja to wywaliłem wszystko na złom, cała skrzynia pośrednia z wałkami, starymi pompkami. Nawet nie chciało mi się tego wystawiać na sprzedaż za marne grosze i jeszcze pakować i wysyłać.

Opublikowano
9 minut temu, jahooo napisał:

tak, czytałem, ale nie miałem czasu nigdzie dzwonić, mam inne pilne zajęcia i jakoś niepilne zeszły na trzeci plan

👍 Ale jakbyś tam znalazł chwilę, to byłbym wdzięczny. Chyba, że nie możesz, to pisz śmiało.

1 minutę temu, gustaww napisał:

Nawet nie chciało mi się tego wystawiać na sprzedaż za marne grosze i jeszcze pakować i wysyłać.

Wszystko kwestia ceny. Z pakowaniem ni chciało mi się bawić przy pierwszych paczkach, ale już przy kolejnych szybko szło. Kartonów mam od uja. Stretch jeszcze pierwszy co kupiłem to nawet połowy nie zużyłem. Tylko taśmy klejącej dokupić u w wolnych chwilach można pakować. Zawsze to lepiej zarobić powiedzmy 5dych po odjęciu kosztów, niż 10 na złomie. Niby nie dużo, ale jak ktoś więcej rzeczy sprzedaje, to zawsze to jakiś grosz się z tego robi.

Ja pompy zostawiłem, są w miarę na wierzchu do wymiany, tylko ta mikro wymieniłem tak profilaktycznie. Teraz mam wymienione wszystko od końca skrzyni do sprzęgła i mam nadzieję po złożeniu juz tam nie musieć zaglądać. No ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

• Like 1
Opublikowano

Ja pośrednią złamałem w turze, pchałem obornik i pykła, poza obudową i listwą strat nie było tylko ta robota w samego to niewygodna trochę. 

Opublikowano

Samemu to daj spokój. My tu ze znajomym mechanikiem we dwóch i czasem jeszcze jedna ręka ekstra by się przydała.

A tak jeszcze znowu przy okazji - coś to rozbierać, odzyskiwać -walki, piasta że szpilkami są ok, więc chyba można by było, bo to tanie rzeczy raczej nie są.  Zjechane sa satelity i obudowy wszystkie popękane

IMG_20220323_115615_copy_782x1010.jpg

Opublikowano
Dnia 20.03.2022 o 17:15, 6465 napisał:

Jakoś nie bardzo. Ale może bym od niego łubinu kupił 🤔

Nie polecam, chyba że chcesz nabyć przy okazji cały atlas chwastów. Generalnie tak lichego łubinu jeszcze nie widziałem, około 40% zanieczyszczeń, w większości wyka, młynkiem nie do usunięcia. A miał być czyszczony z niewielką ilością zanieczyszczeń.

• Thanks 1
Opublikowano
16 godzin temu, danielhaker napisał:

Ile Cię wyniosła?

Około 17 tyś z transportem wyjdzie. 

Opublikowano

mam 261, serwisowana na bierząco, filterek, dmuchana i raz zapchała się pompka do smarowania łańcucha, wypaliła 300 l mieszanki lekką ręką i chodzi jak nówka  

2 godziny temu, mf362 napisał:

Pilarka Stihl ms 251 jakieś dobre opinie ?

Opublikowano
3 godziny temu, mf362 napisał:

Pilarka Stihl ms 251 jakieś dobre opinie ?

Mam z 10lat śmiga aż miło. Jedyny problem to zaczęły korki przeciekać.

Opublikowano

Tak to z jakością stihl wygląda:

025 lepsza od 250 a ona lepsza od 251

Niestety co nowy wypust to gorzej.

250 miał niby tylko gaźnik, i trochę plastików zmienionych ale aby normalnie to pracowało jak na stihla przystało trzeba wymienić gaźnik na walbro bo z tą zamą same problemy - zostawisz trochę niewypalonego paliwa i problemy gotowe 

Ja wytrzymałem 1,5 roku z tym gaźnikiem, od tamtej pory zasuwa aż miło a parę latek ma, no i korek od oleju wymieniony bo się rozpadł :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v