Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, mf362 napisał:

Mam na oku pług Röwer 3 skibowy jak z częściami do tego wynalazku ? Podobno ładnie kryje

Najlepiej jak byś miał numer chociażby odkładnicy to byś zobaczył

Edytowane przez stempos1980
Poprawa
Opublikowano
robi57362 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/massey-ferguson-698-CID757-IDMx3L0.html ktoś oglądał ten ciagnik ? na co zwracać szczególnie uwage?

jest sens zwracać uwagę na taki duży bez 4x4 ?

Opublikowano
slawek74 napisał:

robi57362 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/massey-ferguson-698-CID757-IDMx3L0.html ktoś oglądał ten ciagnik ? na co zwracać szczególnie uwage?

jest sens zwracać uwagę na taki duży bez 4x4 ?

nie moge sie zdecydować co kupic miał byc case 51xx albo renault xxx.54 ale tak sie zastanawiam czy pchać sie teraz jak tak podrożały a taki ferdek bez przodka do prasy kosiarki i przyczep nie byl by zly i tani i w razie awari mtz by go mógł zastąpić

sens jest taki ze 2 wd nie sa tak wytluczone

Opublikowano
slawek74 napisał:

niby tak a jednak nie czasem i w prasie czy kosiarce potrzebne 4x4

wiem o tym dosyć dobrze ze mam większość łąk torfowych to mtz zwykle ciagam prase bez napedu bo mocno darn rwie

bratrolnika napisał:

2 minuty temu, robi57362 napisał:

nie moge sie zdecydować co kupic miał byc case 51xx albo renault xxx.54

O ile znajdziesz cokolwiek zdatnego do kupna 

@PRIMO już z dwa lata szuka i dalej w konia robi

do tak chce kupić byl case 5150 za 50 pare tys w nienaruszonym stanie wyglądał zle ale wszystko sprawne gdyby byl to 40 wziol bym go a tak odpuscilem za dzień czasu znikl

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, mf362 napisał:

Na grupir na Facebooku fani ihc i tak same dobre opinie

Tylko tanio się nie kupi takiego sprawnego sprzętu @migacz

Niby cena na niego 33. To chyba nie za drogo

Na razie ciemno przy turze ale tyle dałem radę zrobić fotek. Resztę w poniedziałek to co przy traktorze jest wrzucę.

IMG_20220101_180522.jpg

IMG_20220101_180541.jpg

IMG_20220101_180459.jpg

Powiem tylko że masywny jak nie wiem. I dźwignie 1800 bo tyle jest wg oznaczenia.

Edytowane przez migacz
Opublikowano
29 minut temu, migacz napisał:

Niby cena na niego 33. To chyba nie za drogo

Na razie ciemno przy turze ale tyle dałem radę zrobić fotek. Resztę w poniedziałek to co przy traktorze jest wrzucę.

IMG_20220101_180522.jpg

IMG_20220101_180541.jpg

IMG_20220101_180459.jpg

Powiem tylko że masywny jak nie wiem. I dźwignie 1800 bo tyle jest wg oznaczenia.

za co to 33 ? bo nie załapałem

Opublikowano

Pamiętacie mój problem z płytami? Otóż okazało się, że ojciec jednak dokładnie wyliczył ile potrzeba i została tylko jedna. Czyli wygląda na to, że bohatersko pokonałem problem, który sam sobie stworzyłem. Chyba pora pomyśleć o karierze polityka 😅

• Haha 1
Opublikowano

Jak wszystko oki to cena atrakcyjna

Bo potrafią chodzić po dużo drożej . I jeszcze porządny tur.

Pasowało by dobrze sprawdzić działanie pół biegu / żółw zająć.

1 godzinę temu, robi57362 napisał:

nie moge sie zdecydować co kupic miał byc case 51xx albo renault xxx.54 ale tak sie zastanawiam czy pchać sie teraz jak tak podrożały a taki ferdek bez przodka do prasy kosiarki i przyczep nie byl by zly i tani i w razie awari mtz by go mógł zastąpić

sens jest taki ze 2 wd nie sa tak wytluczone

A seri 26xx w dobrym stanie można wyrwać za 24/6 tys duże bydle 4x2

Nie myślałeś ?

Opublikowano

@jahooo nie wiem ile za takiego tura bez osprzętu. U mnie paru handlarzy jest więc muszę podjechać i popytać.

@mf362 tur nie jest od kompletu. To mój od 80tki i myślę go sprzedać osobno bez traktora i potem traktor osobno. Co do półbiegu chyba nic nie ma bo gość pisał że skrzynia mechaniczna 8/4. W zeszłym roku robił uszczelkę pod głowicą, tuleje i tłoki a w tym pompa wody i oleju silnikowego.

Opublikowano

O to zwykła skrzynia , pytanie czy biegów wystarczy . Do pracy .

Dobrze musisz go zbadać , po remoncie i wymalowany to zapewne dużo przepracował w swoim życiu że trzeba było remonty robić. Żebyś na minę się nie naciął .

Opublikowano

W 80tce tyle samo było. Miałoby to głównie albo z nawozem albo z ciężkimi bronami latać i do tego ciągać opryskiwacz 1500l na kołach. Czasem przyczepa 6t z ziarnem lub 4,5t wywrócić z gnojem. Wszystkie pola w 1 miejscowości.

• Like 1
Opublikowano
mf362 napisał:

1 godzinę temu, robi57362 napisał: nie moge sie zdecydować co kupic miał byc case 51xx albo renault xxx.54 ale tak sie zastanawiam czy pchać sie teraz jak tak podrożały a taki ferdek bez przodka do prasy kosiarki i przyczep nie byl by zly i tani i w razie awari mtz by go mógł zastąpić   sens jest taki ze 2 wd nie sa tak wytluczone A seri 26xx w dobrym stanie można wyrwać za 24/6 tys duże bydle 4x2 Nie myślałeś ?

a no właśnie duze bydle plan mam taki albo cos trafie cywilizowanego z case albo renault takie jak pisałem wyżej i zostanie na dluzej albo kupię coś taniego bez napędu aby pomóc mtz-towi i w razie czego dokończyć robotę

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v