Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Ja mam jaki taki porządek w garażach od kiedy syn się wyprowadził. Ale ja jak wpadnie, żeby coś sobie zrobić to muszę go najpierw profilaktycznie opier..., bo jak tego nie zrobię to potem na pewno czegoś nie będę mógł znaleźć. A u siebie to gówniarz potrafi mieć porządek😡. Ale dzisiaj nie będę go opier... bo ma imieniny😉

No ja dopiero doprowadzam do porządku. Ojciec całe życie wszystko składał, bo się przyda, a ja teraz to wywożę (w większości). A żebym chociaż jedna rzecz wziął i flaszkę za to sobie chociaż kupił, żeby można było powiedzieć, że przepilem choć część gospodarki, to nieeee człowiek taki sam głupi jak staruszek. Co wywiozę, to coś nowego przywiozę 🤦

2 godziny temu, hubertb napisał:

A stół do bilardu kiedy wjeżdża ? 

Córce powiedziałem, że jak ogarnę do końca, to po następnych dopłatach stol do tenisa kupuje i wstawiam tam do warsztatu 😅 

2 godziny temu, TheraRolnik napisał:

@Qwazi Hehe w garażu mamy taki porządek że na wejściu już trzeba uważać żeby się o coś nie wywalić 🤣

Chłopie u mnie to nie można było przejść. W mniejszym pomieszczeniu, to od drzwi do regały jest z 5 metrów, to nie szło dojść tam 🤣 

Ale u wujka jest jeszcze lepiej - jak wchodzisz do warsztatu, to możesz tylko bokiem iść. Jak masz brzuch, to się nie obrócisz 😄

k**wa jedno okno zdążyłem wstawić, a Wy tyle stron natrzaskaliscie..ehh a tacy rolnicy zapracowani wszyscy 😉

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertb napisał:

@Qwazi Co tam u was z tym robią bo już patentów miliony widziałem. 

Będę jutro u szwagra to zrobię zdjęcie i wrzucę, sam ocenisz. Dzięki temu patentowi problem z ukosowaniem pasków skończył się definitywnie 

3 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Najlepiej to kosiarkę zmienić 

Zmieniona😉

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, hubertb napisał:

Ciekawe stwierdzenie, powiesz dlaczego? 

Bo kiedy chcesz wsiadasz do auta, odpalasz i jedziesz, masz w d... to czy może być zasypane śniegiem i czy był mróz albo nie i szyby trzeba skrobać. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
Opublikowano

Tylko najpierw musisz odśnieżyć drogę do garażu. Fajny patent miał mu wujek garaż stał jak by w linii ogrodzenia, najpierw był dach pod którym mieściło sie 2,5 auta. W lecie można było swobodnie zostawiać samochód przed garażem. 

Opublikowano

Ludzie to tylko lub  aż wirax ,gdzieś tutaj jest zdjęcie mojej z przed dobrych kilku lat ,wtedy to jeszcze była tylko po lekkich spawach ,ładna jeszcze była .   Po pierwszym wyjeżdzie w kawał ,nie mogłem ją rozłożyć ,wajcha z drucika zgięła się i uj, w zastępstwie rura i rura  ,klucz był zmieniony [uspawany] po pierwszej próbie wymiany stalek . MImo że osłona blaszana  ,ta nad fartuchami ,  wyglądała jak mokra kura , brak regulacji na przyciąganie ziemskie i ją wzięło i po kilku hektarach  to przyciąganie pokonało . Chcecie dalej słuchać ?

Opublikowano
Przed chwilą, hubertb napisał:

Tylko najpierw musisz odśnieżyć drogę do garażu. Fajny patent miał mu wujek garaż stał jak by w linii ogrodzenia, najpierw był dach pod którym mieściło sie 2,5 auta. W lecie można było swobodnie zostawiać samochód przed garażem. 

Odśnieżać to trzeba czy wyjeżdżasz czy nie wyjeżdżasz a przynajmniej ja tak robię. Zresztą Twoje wymysły parkowania pod płotem tak mi się podobają jak wcięcia do bramy i jakieś budy na śmieci pod płotem. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Bo kiedy chcesz wsiadasz do auta, odpalasz i jedziesz, masz w d... to czy może być zasypane śniegiem i czy był mróz albo nie i szyby trzeba skrobać. 

Ale latem muchami ofajdane

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Odśnieżać to trzeba czy wyjeżdżasz czy nie wyjeżdżasz a przynajmniej ja tak robię. Zresztą Twoje wymysły parkowania pod płotem tak mi się podobają jak wcięcia do bramy i jakieś budy na śmieci pod płotem. 

Pieter bo Ty samochodem jeździsz raz na miesiąc. A duży zaprzęg w bramie to ciągnik z dwukołówką. Nie widzisz więc sensu żadnych udogodnień. 

6 minut temu, gregor1284 napisał:

Na bogato go barwili 

No ale to tylko 33 tys.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, kizak napisał:

Ale latem muchami ofajdane

No muchami to uj, ale nie miej auta w garażu i niech się pszczoły oblatują na wiosnę... Gwarantuję, że odechce Ci się czyścić pszczele gooowna, które jak zaschną to nawet na myjni się nie spłuczą.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
3 minuty temu, kizak napisał:

Ludzie to tylko lub  aż wirax ,gdzieś tutaj jest zdjęcie mojej z przed dobrych kilku lat ,wtedy to jeszcze była tylko po lekkich spawach ,ładna jeszcze była .   Po pierwszym wyjeżdzie w kawał ,nie mogłem ją rozłożyć ,wajcha z drucika zgięła się i uj, w zastępstwie rura i rura  ,klucz był zmieniony [uspawany] po pierwszej próbie wymiany stalek . MImo że osłona blaszana  ,ta nad fartuchami ,  wyglądała jak mokra kura , brak regulacji na przyciąganie ziemskie i ją wzięło i po kilku hektarach  to przyciąganie pokonało . Chcecie dalej słuchać ?

Moja kosiarka z lat osiemdziesiątych żadnego dodatkowego spawu nie ma,fartuch i osłony oryginał. Nazywa się Meduza 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

A duży zaprzęg w bramie to ciągnik z dwukołówką.

Jak się bramę otworzy to cały dzień otwarta, tak samo jak się gdzieś jedzie a nie wachlowania za każdym wjazdem i wyjazdem. Kury przy wjeździe na drogę nie spacerują, dzieci po podwórku nie biegają.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v