Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Przekładnia od starego mieszalnika na mokro dla świń ? 🤔

Wd250. Ja kiedyś to kupiłem z bębnem do liny i taczki tarnosila do góry na silniku od maszyny do szycia 😂

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja pyry to chyba po świętach będę sadził. Czas pokaże. 

Będzie pogoda to się posadzi, nie to nie. Błąd zrobiłem, że dwa tygodnie temu nie posadziłem wszystkich, dwóch znajomych przez miedze mieszkających sobie posadziło, z 70a w sumie u obu. Też mogłem wszystko opierdzielić a tylko wczesne ręcznie zasadziłem.

Opublikowano
kris91 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

Mniej czytać.

No też tak zaczynam myśleć, rozdzielacz też jakiś z tańszych?

A po co drogi? Ja za rozdzielacz 9 wyjść (stare zapasy sklepu) dałem 190zl i też działa.

Opublikowano
12 minut temu, Bananek napisał:

A po co drogi? Ja za rozdzielacz 9 wyjść (stare zapasy sklepu) dałem 190zl i też działa.

To chyba nie będzie co przepłacać za firmę 👀👀

Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał:

Chyba za same belki tyle dałeś.

Uzbroić w zaworki i rotametry jak do podłogowego plus odpowietrznik i i wychodzą koszty

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

@PRIMOno dawaj fotki 

Nima 🚜 🤷‍♂️😫

2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Popieram!!! Dawaj zdjincie

Jutro. 

2 godziny temu, Sylwekx25 napisał:

To już przywiózł?🤔

Jutro będzie. 

Opublikowano
52 minuty temu, 6465 napisał:

Ja dziś jęczmień posiałem. Teraz by się przydało z tydzień deszczu.

2 tygodnie temu zaczalem siac owies. 8 dni temu posialem miesznke owsa z jeczmieniem. Ciekawe jak zniesie te sniegi

@bratrolnika a takie coś se sprawilem

20220316_120956.jpg

• Like 3
Opublikowano
Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

Alem się za psem uganiał , kurła gdzieś znalazł dziurę i za oborę na plac spierdzielił chyba za lisem a takie to głupie, że poza podwórkiem ciężko się go dowołać 😕

Sport to zdrowie😁

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, kris91 napisał:

Kurde, a ja myślę dawać co 10cm i obniżyć temperaturę bo nie wiadomo czym za 5-10 lat będę ogrzewał 🤔🤔🤔 Myślę że jakby było co 10cm to szybciej się nagrzeje bo ma tylko 10cm betonu do ogrzania, a jak co 20cm rurka to 20cm i trzeba większą temperaturę o ile się nie mylę 👀🤔

Najtańszych to się boję, bo to jednak w betonie i strach aby nie trach 🙊🙊🙊

Zgadza się, jak myślisz o pompie ciepła czy piecu elektrycznym to 10cm zrób 15 cm to max. Tak jak piszesz gęściej rurka to szybciej  się nagrzeje podłoga i pomieszczenie.

Opublikowano
stempos1980 napisał:

Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

Alem się za psem uganiał , kurła gdzieś znalazł dziurę i za oborę na plac spierdzielił chyba za lisem a takie to głupie, że poza podwórkiem ciężko się go dowołać 😕

Sport to zdrowie😁

A pierdziele taki sport 😅

Strongman napisał:

A u mnie psy z podwórka nie wychodzą i mogą być bramy poroztwierane, wyjdą jak ja bym wyszedł to pójdą za mną.

Ten mój w czerwcu skończy rok , może jeszcze zmądrzeje 🤔

Opublikowano
6 minut temu, EmilPlayP napisał:

Koledzy ile wart jest raz użyty agregat prądotwórczy na WOM 14,4 kw? Kilka lat stoi nieużywany, krów już nie ma, a kasa by się przydała. Kupiony w Grene, marka Agrovolt.

A z daleka jesteś.

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

a u mnie co popadalo, to i wywiało. oziminy ledwo się budzą. ech kolejny rok bez rekordowego plonu 😪🥴

Serio? U mnie z wczorajszym prawie 10mm będzie. Rano 4cm śniegu było. Teraz ciepło się zrobiło, nawozik połknie akurat

Opublikowano
3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

A pierdziele taki sport 😅

Ten mój w czerwcu skończy rok , może jeszcze zmądrzeje 🤔

Raczej nie z tym uciekaniem, jedynie przestanie gryzdz rozmaite przedmioty bo teraz zęby idą i potrzebuje gryzdz.

Opublikowano

Z agregatami jest pułapka ale nie znaczy to że chińczyk się u kogoś nie sprawdzi. Natomiast długofalowe zasilanie tanim agregatem silnika pompki CO lub CWU spowoduje jej uszkodzenie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v