Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Volksliste jeszcze daj mu do podpisu. Tak na wszelki wypadek żeby Niemcy "jak swojego" przyjęli. 

Tylko ze wczesniej mowil ze jakby ruskie weszli i trzeba walczyc to by walczył

Opublikowano
10 minut temu, Belaruss820 napisał:

Uciekasz? Kumpel sraczki malo nie dostał i zone wysylal zeby jechala wyrabiac dzieciom i sobie

Tak, do Iranu. Wielbłądy już kupione, będę szukał żon do haremu.

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Tak, do Iranu. Wielbłądy już kupione, będę szukał żon do haremu.

Oczywiscie napisalem to z żartem. Mialo byc online wysyłanie wnioskow czy skonczylo sie tylko na mialo? Bo wlasnie wtedy pisali ze.uruchamiają online ale.chyba tylko.dla ukraincow pewnie

Opublikowano

Osobiście. Od 27marca będzie elektronicznie wypełniane przez urzędnika, ale warka o numer będzie nadal.

Byliśmy 14 w kolejce a numer 55. 

Ludzie są podłe świnie, zadeptali by. 

Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

jakby ruskie weszli i trzeba walczyc to by walczył

Ale z odpowiedniej odległości, w jego przypadku. 

5 minut temu, Agrest napisał:

Musieli brać podwójnie na wszelki wypadek. Ostatnio byłem w przychodni i babcia wzięła najpierw jeden a potem drugi tak w razie w. 

Opublikowano

Całym rodzinom wyrabiają, nawet po 6 osób, plus kilka weszło bez kolejki

Opublikowano

to myślicie że inne kraje nie wpuszczaly by przez tydzień czasu wszystkich bez okazania jakiegokolwiek dokumentu 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

to myślicie że inne kraje nie wpuszczaly by przez tydzień czasu wszystkich bez okazania jakiegokolwiek dokumentu 🤔

Węgry na pewno nie, widzę że i Niemcy też na siłę robią problemy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, HF86 napisał:

Jak przyjdzie co do czego to i dokumenty nie pomogą tylko 🪙💰 Gold. Wtedy wyjdzie co warte te pseudo sojusze.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Jak przyjdzie co do czego to i dokumenty nie pomogą tylko 🪙💰 Gold.

No no jak żydom, najpierw zabiorą pieniądze a potem kula w łeb, albo do pracy za dwa posiłki dziennie. Brzmi znajomo ? Ciekawe czy napis na bramie zmienią...

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Wszystkie pola masz tak szerokie, że wracać to już musisz z wyłączonym opryskiwaczem/rozsiewaczem?

To zależy są i takie 9 m szerokości ☺️, tu akurat jest około 50 m 

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Jak żona wróci z pracy za chwile to podczepiam plug i jadę przewracac pod owies. Kuktywator czy agregat na waskiej łapie?podbija mocno?

To jest ciężka brona nie

58 minut temu, Agrest napisał:

Czemu dopiero teraz jak wyschło na amen?

Było choć broną 2-3tyg temu polecieć.

A ja dziś dniówka w Radomiu w biurze paszportowym

Sławek a nie wiem , zawsze tak sieje koniec marca i początek kwietnia 🤷  może i przepierdoliłem 🤨

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
23 minuty temu, Agrest napisał:

Całym rodzinom wyrabiają, nawet po 6 osób, plus kilka weszło bez kolejki

To będą masowe ucieczki 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

uwaga, chwalę się

takie rozpoczęcie tygodnia lubię, kiero przywiózł aneks do umowy, pensja 10% do góry:D

Tzn na piętrze będą wypłacać?

HF86 napisał:

wykopki npk. gdzie te polaki i ukry co biedę klepia i pracy nie mają 🤔

16478559369232798156545134308733.jpg

Dobrze, że zobaczyłem to zdjęcie. Postaram się omijać twoją dierewnie szerokim łukiem. 😉

Opublikowano
17 minut temu, Bananek napisał:

Tzn na piętrze będą wypłacać?

Dobrze, że zobaczyłem to zdjęcie. Postaram się omijać twoją dierewnie szerokim łukiem. 😉

zapraszam. wideł Ci u nas dostatek. tel masz prawie naprzeciwko mnie chyba. 

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał:

@gregor1284

Januszek, patrz jak dbają 

Oj się będziesz musiał urobić 😂

https://mobile.twitter.com/amnestyPL/status/1505182304540323849

Brzydzę się tą nacją. Twoim pindolem bym nie poruszył 

2 godziny temu, grys napisał:

panowie dlaczego się tak pieklicie z tym sianiem na sucha ziemie to i tak nie zadziała bo sie nie przemieści do korzeni a może odparować czasami lepiej sobie rece du..ą przysiąść bedzie deszcz to sie posiejei zadziała puki co to nocne przymrozki nic sienie budzi do życia deszcz ciepły albo burza by wszystko obudziła

Tu o prestiż chodzi i o to być pierwszym od sąsiada. Co z Ciebie za rolnik do jasnej anieli że podstaw nie znasz?! 

2 godziny temu, hubertb napisał:

Gorzej jak miała by siedmiu braci....

Poznałem kiedyś jedna która miała 5 braci starszych. Nasza znajomość się skończyła po jednej dyskotece 😂

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
3 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Mam podobnie.

@Rolnik1973 nie Ty wypalałeś trawe w sobote?wlasnie czytam ze w Rososzu ktos wypalał. W Piszczacu wczoraj o 20:30 wylaczyli prad bo stodola sie zapalila od instalacji. Ale tylko na pol godziny

Nie ja nie wypalam, ja wykaszam na jesieni i nic na wiosnę starej nie ma.

W korczówce też ktoś wypalał, poszła z dymem stodoła.

Ale ciepło, w krótkim rękawie się chodzi po podwórku.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Osobiście. Od 27marca będzie elektronicznie wypełniane przez urzędnika, ale warka o numer będzie nadal.

Ludzie są podłe świnie, zadeptali by. 

Ludzie teraz będą walczyć o przetrwanie i nie to że się śmieję tylko ci co będą pobierać 500 + i inne dodatki będą żyli bo to czysty pieniądz co miesiąc .

Ale ci ci pracują za marne grosze 2 tyś na miesiąc porobić opłaty i zakupy do domu by przetrwać będzie bida .

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Ludzie teraz będą walczyć o przetrwanie i nie to że się śmieję tylko ci co będą pobierać 500 + i inne dodatki będą żyli bo to czysty pieniądz co miesiąc .

Ale ci ci pracują za marne grosze 2 tyś na miesiąc porobić opłaty i zakupy do domu by przetrwać będzie bida .

a ja myślę że przy tej galopującej inflacji za chwilę te 500+ będzie warte tyle co 50zł i całe to nieróbstwo będzie się musiało wziąć do roboty bo zabrać 500+ nie mogą ale mogą zrobić ze niby będzie ale bedzie nic nie warte

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v