Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry dzień 

Pochmurno  z rana ziemia tak namoczona że  chyba  przerwa  od pracy w polu 

Młody  wczoraj  po burzy  musiał  z rozrzutnika zrzucić  w miejscu  bo  się  wyrwać  nie mógł  takie  błoto  na polu  było 

Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

https://www.onet.pl/informacje/onetlublin/nietypowe-zjawisko-nad-lubelszczyzna-przyczyna-pozary-w-ukrainie/bpyx3ks,79cfc278

kkto rano o tym pisal .. dostaliscie sms-y ??

my czyms takim oddychamy prawie caly rok..

Ja na pograniczu mazowieckie , świętokrzyskie, lubelskie - po południu jakby wszystko za mgłą.  

Myślałem że to parowanie gleby przed burzą. Był okres że nawet chmur na niebie nie dało się zobaczyć. Spodziewałem się jakiegoś armagedonu pogodowego a tymczasem nic nie było.

Samopoczucie wielu fatalne, w sklepie było słychać narzekania na bóle głowy.

Teraz wiadomo dlaczego.

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Ja na pograniczu mazowieckie , świętokrzyskie, lubelskie - po południu jakby wszystko za mgłą.  

Myślałem że to parowanie gleby przed burzą. Był okres że nawet chmur na niebie nie dało się zobaczyć. Spodziewałem się jakiegoś armagedonu pogodowego a tymczasem nic nie było.

Samopoczucie wielu fatalne, w sklepie było słychać narzekania na bóle głowy.

Teraz wiadomo dlaczego.

A czy kiedykolwiek  zza wschodniej granicy przyszło  coś  dobrego 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, tomek222 napisał:

A nie chcesz drugiego?🤭

Chcę ☺️ 

@soltys48 bycek chyba ok , żre pije i na nodze lekko się opiera

Edytowane przez Dziad932
Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Musi af mu przeczytałeś i moją radę 🤣

Rok temu chorował mi kot, weterynarz wydarł ode mnie w sumie z 500zł. W końcu stwierdziłem że ostatni raz zadzwonię do weterynarza i umówię się na uśpienie. Weterynarz wyznaczył termin na piątek co dawało kotce jeszcze dwa dni. Kot na drugi dzień ozdrowiał.  

Opublikowano
10 godzin temu, tomek222 napisał:

Działasz coś z jakąś przyczepką czy jeszcze czekasz? Bo sam myślę coś ulepić i się zastanawiam czy materiały jeszcze stanieją, a czy będzie drożej.

Nic nie robię, chyba wysiądę z tego wagoniku 

Stal ogólnie potaniała 30% względem początku roku 

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Niby 100zł dziś to prawie nic a kuźwa od 2 dni nikt nie ma rozmienić albo wydać że stówy 🤔

Może fałszywa 😉

Opublikowano
6465 napisał:

To gdzie ty był? Strażak?

Noo , niektórych ludzi to mi szkoda, tam gdzie niski parter tzn część mieszkalna tak jakby w piwnicy to wody na prawie metr, cały dół domu do remontu.

• Sad 1
Opublikowano
10 godzin temu, tomek222 napisał:

Działasz coś z jakąś przyczepką czy jeszcze czekasz? Bo sam myślę coś ulepić i się zastanawiam czy materiały jeszcze stanieją, a czy będzie drożej.

nic nie robię, i prawdopodobnie wysiądę z tego wagoniku

stal staniała względem początku roku o 30%, co będzie dalej-nie wiem

nie uśmiecha mi się wyłożyć 17tys.zł na materiały i liczyć że ktoś to kupi ode mnie

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Niby 100zł dziś to prawie nic a kuźwa od 2 dni nikt nie ma rozmienić albo wydać że stówy 🤔

może fałszywa😉

Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

nic nie robię, i prawdopodobnie wysiądę z tego wagoniku

stal staniała względem początku roku o 30%, co będzie dalej-nie wiem

nie uśmiecha mi się wyłożyć 17tys.zł na materiały i liczyć że ktoś to kupi ode mnie

może fałszywa😉

Darek wstaw w ogłoszenie jakieś zdjęcie , wystaw cenę i termin realizacji z 60dni roboczych. Trafi się klient to będziesz spawał.

1 godzinę temu, jahooo napisał:

a ja wczoraj siałem rzepak - kurzyło się, ze hoho, mimo opadów przedwczoraj

Co to za lokomotywa?

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, 6465 napisał:

Darek wstaw w ogłoszenie jakieś zdjęcie , wystaw cenę i termin realizacji z 60dni roboczych. Trafi się klient to będziesz spawał.

Co to za lokomotywa?

ZT 323

• Thanks 1
Opublikowano
34 minuty temu, 6465 napisał:

Co to za lokomotywa?

NRDowski pokemon ☺️

Opublikowano
8 godzin temu, danielhaker napisał:

Faktycznie dziwna pogoda dziś była, jakby się dymiło wokół na horyzoncie

Rysiek, tak z ciekawości- po co Ci to szacowanie suszy?

Bo jak ogłoszą za rok nabór wniosków klęskowych to trzeba mieć protokół strat suszowych

Opublikowano

jest skan twoich plonow jeczmienia. 

raczej będzie, ale plonowy podatek 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v