Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, sadownik12 napisał:

Kurna, ale wjater przyszedł 🙄

leje u ciebie bo u mnie drugi raz juz , a po poludniu tylko postraszylo delikatnie  zjechalem z koszenia siana , 

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

leje u ciebie bo u mnie drugi raz juz , a po poludniu tylko postraszylo delikatnie  zjechalem z koszenia siana , 

Teraz z pół godziny popadało.  A tak to od 16 do 19 jakoś z 6l wody spadło

Opublikowano
2 godziny temu, jacor73 napisał:

Tylko a ni Ty, a ni ten lexion nie przyjedzie na pierdki po 0.4 ha. 1 ha  na dwóch działkach, do tego przejazd DW, dwa odpięcia hedera i z 20 minut robi się 90 minut.

No nie to się zgadza. Takich kawałeczkow to u nas już nie ma, kiedyś były. Teraz się już to wszystko scala. Przewaga kawałków 1-3 ha. Wąskie a długie można poganiać. 

Opublikowano

Witajcie. Rozpogodziło się. Nawet trochę obwiewa i słońce grzeje. Może da Pan Bóg trawy zebrać jutro. 

30 minut temu, PAN88 napisał:

wczoraj ostra cena była

Po wiele taki młody ziemniok? 

Opublikowano
29 minut temu, PAN88 napisał:

To zaraz do kopania 😅.

A wczoraj ostra cena była na zjazdowej 🤣

Wczoraj trochę ludzi kopało a nawet w niedzielę po południu kopali.Jesze nawet kombajnu nie wyciągnołem nie mam czasu.W tym tygodniu kapustę skończę to pomyśle

Opublikowano

Pierwszy pokos uważam za zamknięty ,jeszcze tylko z 20 bel zwieżdż . Gnojowica na trawy wylana ,15 obornika też rozsypane ,jeszcze może dziś saletrą ,,poświęcę'' ,jak mi przekładnia w Tytanie wytrzyma .

Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał:

,jeszcze może dziś saletrą ,,poświęcę'' ,jak mi przekładnia w Tytanie wytrzyma .

O Matko Boska ty tytanem będziesz saletrę siał 🙆

Opublikowano
Agrest napisał:

4 minuty temu, HF86 napisał:

nawet nie wiesz jaki byłby kwik w pl jakby to wszystko zabrali 🤯

chciałbym tego doczekać 😪

Niech by I był kwik. Odebranie zaraz po wyborach to teoretyczne 4 lata na zagojenie ran pi socjalu 

Tylko żeby zabranie przełożyło się na rozwój kraju, zmniejszenia zadłużenia...

Ale tak by nie było bo to byłyby kolejne pieniądze do rozpieprzenia jako premie, diety, podwyżki płać dla polityków za dobrze wykonaną pracę

piłeś ? nie pisz 🤦‍♂️🤣 takie rzeczy nie realne

Opublikowano
6465 napisał:

1 minutę temu, kizak napisał:

,jeszcze może dziś saletrą ,,poświęcę'' ,jak mi przekładnia w Tytanie wytrzyma .

O Matko Boska ty tytanem będziesz saletrę siał 🙆

W niedzielę widziałem same Titan (on ma 190KM) kręcącego radośnie owijarkę stacjonarną. A gość podwoził bele sześćdziesiątką. 😉

Opublikowano
8 minut temu, slawek74 napisał:

takie rzeczy nie realne

Jakiś uczeń balcerowicza w rządzie i masz schładzanie gospodarki i zaciskanie pasa, 0 inwestycji rządowych. Jak będzie to pilny uczeń to jeszcze podniesie oprocentowanie w tył. 

Pozyskane pieniądze oczywiście zostaną rozpieprzone. Jestem tego pewien. 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Pod rynną to trochi napierdzieliło Ci powiem🙆‍♂️ 

U mnie niby ładnie popadalo ale tego nie widac,kałuży pod domem nie ma, a to znak.ze sucho. Z jednej strony dobrze ze tyle popadalo bo jade dynie pielic za 2 godziny, a jeszcze łąki skoncze kosic później zeby w sobote zebrać pachnące sianko. Powiem ze pasówka to jest belarka. Sipmą 10 bel,pasówką 5 tez 120x120. Mniej roboty na oborze przy toczeniu,pietra nie trzeba ustawiac,a teraz tak moge ustawić ze moge wybierac stare siano 

• Like 1
Opublikowano
54 minuty temu, Bananek napisał:

W niedzielę widziałem same Titan (on ma 190KM) kręcącego radośnie owijarkę stacjonarną. A gość podwoził bele sześćdziesiątką. 😉

Kto bogatym zabroni... 20 mm za wczoraj

Jak wyrostek?

Opublikowano
10 godzin temu, szymon09875 napisał:

Wiela cenisz i lokalizacja bo ja północ Wlkp a ty jak kojarzę dobrze to daleko 

nie ma sensu nawet się zastanawiać, bo koszt transportu całych kół przerasta wielokrotnie ich wartość

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v