Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Tak u Bicza tam koło nowej komendy. Dziś sprzedawałem trochę pszenżyta to wziąłem przy okazji cennik. A tego to nie wiem ale wydaje mi się, że oni do mauzerów nalewają klientom a czy mają auto do rozwożenia to nie wiem

Edytowane przez thor1984
Opublikowano
2 minuty temu, thor1984 napisał:

Tak u Bicza tam koło nowej komendy. Dziś sprzedawałem trochę pszenżyta to wziąłem przy okazji cennik. A tego to nie wiem ale wydaje mi się, że oni do mauzerów nalewają klientom a czy mają auto do rozwożenia to nie wiem

a ile pszenzyto

Opublikowano

Mazowieckie zachód pytałem przy okazji cena brutto bb:

Saletra 1490-1550

Saletrzak 1340

Saletrosan 26 wschodni 1450 nasz 1540. 

Cześć kupiłem wcześniej; saletra 1360, saletrzak 1140, mocznik 1990 mały worek. Może jutro jeszcze w jednym miejscu zapytam jak będzie saletra do 1450 to chyba dokupię. Z ceną różnie może być musiałem kupić rolkę foli do sianokiszonki to kosztowała już 380 potem 350 dziś spadła na 307 zł/rolka (oczywiście tego samego producenta) tak jak na  przedwiośniu była, siatka do bel też droższa co chwilę była teraz nie pytałem bo nie potrzebna ale wcześniej wszyscy sprzedawcy mówili że będzie tylko drożej bo problem z komponentami itp. 

Opublikowano
1 godzinę temu, thor1984 napisał:

Saletra 1490

Mocznik 2150

RSM 26    1190

RSM 32    1330

NPK Plonvit 1960

Poli 6  2210

Sól potasowa 1860

Ceny brutto WZW

1 godzinę temu, thor1984 napisał:

770 brutto 

kali w lipcu bralem po 1200 netto

ja troche blizej granicy to za pszenzyto w tamtym tygodniu mialem 870 netto. W jednym kraju wszyscy zyjemy a im dalej zachodu tym taniej 

Opublikowano

Dziś dopytałem brutto bb w najlepszej cenie:

Saletra 1460 

Na innym

Mocznik wschodni gruby 1910  natomiast saletra 1550

No i trudno trzeba trochę mocznika wziąć bo nie będę po 2 składach jeździć a saletry coś wcześniej kupiłem.

Opublikowano

Ciekawe czy Ci co będą kupować wiosną będą płakać czy śmiać się z tych co teraz kupili 🤔 mam nadzieję że to pierwsze 🙂

Opublikowano
10 minut temu, Ursus932 napisał:

Ciekawe czy Ci co będą kupować wiosną będą płakać czy śmiać się z tych co teraz kupili 🤔 mam nadzieję że to pierwsze 🙂

Rolnik rolnikowi wilkiem.

Ja zamówiłem połowę tego co potrzebuję, ale stracę jeszcze więcej albo zyskam na wiosnę

Opublikowano

Różnie może być,  tylko gaz zawsze droższy na zimę. Policzyłem to w tym roku na przyszły sezon rekordowy wydatek na nawozy, wapno średnio prawie 1 tyś./ha.

Opublikowano (edytowane)

Lassie. Wapno oczywiście luz 2 auta, może jeszcze 1/2 dojdzie - bez dopłat do wapnowania. Co do rozwozu inny temat. PH to wiado zależnie od klasy od 4,5 do 6

Edytowane przez Norman
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Widać że rozumem nie grzeszysz , skory masz nadzieję że ceny nawozów będą jeszcze wyższe . Ja na ten sezon mam rsm kupiony , NPK w okrojonych dawkach też , bo sieję same rośliny ozime i P,K  wiosną mi nie potrzebne , jednak musiałbym być ostatnim CEPEM żeby życzyć komuś innemu , czy mieć nadzieję na to , żeby inna osoba miała jak najdroższe nawozy . Takim ludziom co mają takie myślenie  , że ja mam żle ale niech drugi ma jeszcze gorzej , to dobrze się raczej życzyć nie powinno .

• Like 4
Opublikowano

Człowieku tylko się zastanawiam , a kto zrobił dobrze to się okaże na wiosnę 

Jest ryzyko jest zabawa

Opublikowano

Normalnie ,sam będę dokupywać na wiosnę pod kuku polidap , sól , npk pod jare i coś na łąki, ale w azot już się zaopatrzyłem 

Opublikowano

@mysza103 rozumiem Ciebie i popieram w tej kwestii, i jeszcze dodam ... że nawet nie chodzi o to że niech inny ma gorzej niż ja, bo jak inny będzie miał gorzej na wiosnę to latem i na kolejną jesień będzie jeszcze gorzej dla wszystkich rolników, to takie myślenie jakby świat się kończył na jednym sezonie

znam też takich co podpisali kontrakty na rzepak na żniwa i życzyli sobie żeby było w żniwa taniej ... jak to komentować? brak słów.

Opublikowano (edytowane)

To za moją niefortunną  wypowiedź przepraszam !!! Zwłaszcza @mysza103 i wszystkich co poczuli się urażeni 

A i nikomu nie życzę źle , no bez przesady 

Edytowane przez Ursus932
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v