Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, wilkołak napisał(a):

Napewno małe areały , jak tak drogo, nikt nie  da za 10-15 ha kawałek takiu kasy

To płacą asy co mają udoju na 1-2 hektary miesięcznie brutto

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

W gębie bogale...

to inaczej jak bys dostał czy wygrał te 200 tys to co byś z nimi zrobił , na co byś przeznaczył ? teraz zakupy dla 4 osób na kilka dni to 200 zł mało , a pieniadze ubywają szybko jak nie ma wpływu regularnych 

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No dziwne obawy dla kogoś co dwieście to nic...

ja napisałem że 200 tys to nic wiele na załatwisz i żę to nie jest dużo , kazdy kto ma rodzine czy nawet gospodarstwo to wie ile co kosztuje , głupi remont maszyny może kilka tys . kosztować albo samochodu 

Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

to inaczej jak bys dostał czy wygrał te 200 tys to co byś z nimi zrobił , na co byś przeznaczył ? teraz zakupy dla 4 osób na kilka dni to 200 zł mało , a pieniadze ubywają szybko jak nie ma wpływu regularnych 

No jak co?

Teraz to złoto najlepiej..

...jednak odbiegles zgrabnie od tematu...

Nic 20, ale coś ci szkoda...pożyczyć...

...gwiazdy w necie...

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, jarecki napisał(a):

mieszkanie dla rodziny od 60 metrów , do tego dochodzi garaz czy miejsce parkingowe , nawet wybudowanie domu 100 m . domu 

Chyba żartujesz , albo dawno nie interesowałeś sie zakupem , apartament to od 30 tys w góre 

Na jesień kupowaliśmy, tylko obrzeża Krakowa 13 tys M2 płaciliśmy. Rynek oczywiście wtórny 

• Like 2
Opublikowano
44 minuty temu, Agrest napisał(a):

To płacą asy co mają udoju na 1-2 hektary miesięcznie brutto

Zgadza się. Ale są też asy którzy całe życie nic nie kupowali bo za drogo było i nagle im się zmienia światopogląd i idzie krechą w banku na zakup 

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, karol19920 napisał(a):

Milion za mieszkanie w Krakowie to już naprawdę centrum musi być. Mówię tu mieszkaniu dla przeciętnego Kowalskiego a nie o apartamencie

teraz to nawet na obrzeżach brakuje mieszkań i ceny wcale aż tak mocno nie odbiegając jeśli mówimy o mieszkaniach nie o apartamentowcach, za przysłowiową "budę dla psa" trzeba płacić około 2,5k-4k miesięcznie w waw, a jak kto by chciał mieszkania dla żony i dziecka to nierealne tylko spadek po rodzicach, dziadkach

Godzinę temu, jarecki napisał(a):

co to jest 200 tys dziś , za sensowne mieszkanie w stolicy , krakowie wrocławiu , gdańsku to już od  1 mln . koszt i to nie w centrum 

w mojej okolicy to jest dużo i 100 nie wiem czy ktoś jeszcze komuś zapłacił, a mamy wielu warzywniaków i dobre ziemie.

co do mieszkania tak milion to może być mało ale nie każdy musi mieszkać w gdańsku czy warszawie są tańsze i lepsze miejsca do życia.

Edytowane przez Tigon
Opublikowano

chyba się nie zrozumiwlismy , ja pisałem z myslą o tych co sprzedają za 200 tys ha . ja bym nie dał teraz to nawet 50 za ha .

55 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...gwiazdy w necie...

już w innym temacie pisałem żę aktualnie nie mam zbędnej kasy ale dalej trzymam się żę te 200 tys to jest mało na cokolwiek 

Opublikowano

Mało wydać, dużo zarobić.

Sprzedałem mieszkanie za 190. Realnie licząc to po 3,5 roku strata. Zainteresowanie praktycznie zerowe, Duża nadpodaż mieszkań na rynku. I to będzie dotyczyć większości miast po za metropoliami. 

A pompuje się balonik głosząc konieczność budowy nowych mieszkań

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, zapracowany123 napisał(a):

to teraz wychodzi że ty nie masz rozumu jak za pół darmo to kup i sprzedasz kiedyś z zyskiem

ustąpię miejsca takim co maj 3 ha  niech kupują ....a to że niby pół darmo to był sarkazm do tych co twierdzą że ziemia tanieje ....więc nie potrzebnie się silisz ze swoim zaskokiem ....sa głupcy co nigdy nic nie kupili i już nie kupią 

my mamy z synem 90 ha własnych i dość ,dwa  odrębne gospodarstwa z budynkami więc po co nam trzecie 15 km dalej 🤔 .....po takich cenach to można sprzedawać tym co spali przez 20 lat .🤪

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
17 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

my mamy z synem 90 ha własnych i dość ,dwa  odrębne gospodarstwa z budynkami więc po co nam trzecie 15 km dalej 🤔 .....po takich cenach to można sprzedawać tym co spali przez 20 lat .🤪

Takie obszarniki a nawet 100 nie przekraczacie? 

Opublikowano
10 godzin temu, Bogdan_ja napisał(a):

ustąpię miejsca takim co maj 3 ha  niech kupują ....a to że niby pół darmo to był sarkazm do tych co twierdzą że ziemia tanieje ....więc nie potrzebnie się silisz ze swoim zaskokiem ....sa głupcy co nigdy nic nie kupili i już nie kupią 

Kto ma mało ziemi niema szans na kupno , przebiją go więksi z kasą

Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

jak urząd skarbowy się dojży może być ciekawie 🤭

Nie wszyscy aż tak kombinują , 

Opublikowano (edytowane)

Mały też ma kasę, nie każdy ma zysk z samej ziemii, u nas każdy kto ma te 3ha to gospodarzy jak nie zboża to cebula,czosnek, ziemniak i kasy też im nie brakuje nowe Johny, classy.

Po prostu większość osób przespała lub sytuacja rodzinna nie pozwoli im się rozwinąć, i teraz boli ich bogactwo sąsiadów dlatego podbijają ceny robiąc sobie garba, ale myślę że jest to sytuacja dobra bo jednak konkurencja zawsze jest lepsza niż monopol.

Edytowane przez Tigon
  • Like 2
Opublikowano
10 godzin temu, Leszy napisał(a):

Takie obszarniki a nawet 100 nie przekraczacie? 

a niby po co przekraczać żeby większy KRUS płacić i tracić na dopłatach 🤪

a co mi skarbowy.... może mi  skoczyć jak ja na rr🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)

rekord kukurydzy 37t bodajże także jeszcze jest zapas na zarobek. Każdy robi co chce ze swoimi pieniędzmi skoro są chętni to ludzie to widzą i podnoszą czynsze. 

Edytowane przez Tigon
  • Haha 1
Opublikowano
21 godzin temu, wilkołak napisał(a):

Napewno małe areały , jak tak drogo, nikt nie  da za 10-15 ha kawałek takiu kasy

No właśnie biorą po 5 8 12 nawet 16 ha i kredyt na to i 15 lat jebania na pole po 450 tys za hektar które się nie wróci za 50 lat . Ale ci co wezmą nie mogą już więcej poradzić i wchodzą inni. 

Opublikowano
16 minut temu, piotrp88 napisał(a):

Jakiś bank daje kredyt na grunty rolne po 450k za ha?

Nie tyle wychodzi takie pole po spłacie