Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 godziny temu, fireseba napisał:

Tylko w poniedziałek wieczorem troche zlało. 

Pole golfowe jest 10km ode mnie

W PosielaniuO.o.   23 stopnie,i  trawa skoszona ok 23 maja kwitnieO.o,a miały to krowy połknąć już ,i kutwa pierwszy pokos łączy się z drugim,a co roku było z 2 tygodnie przerwy😉

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

stęskniony?

O szakirze chyba kazdy kierowca w Polsce slyszal, zawsze to jakaś promocja regionu 😅😅 Młoda pewnie presji nie wytrzymała. 

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

może jej w paliwie płacili

Nie zdziwiłbym się :D

• Like 1
Opublikowano
kizak napisał:

kutwa pierwszy pokos łączy się z drugim,a co roku było z 2 tygodnie przerwy😉

jakbyś zbierał w pryzmę nie miałbyś takich rozterek. U mnie między pierwszym, a drugim pokosem 4-5 tygodni przerwy. 😉

Tak ma marginesie to wczoraj ostatnią porcję qq kiszonki rozdałem. od dziś tylko na belach stoją. mają ich na chyba dwa tygodnie i trzeba będzie zaczynać silos pierwszego pokosu z tego roku. oby szybciej do żniw.

Opublikowano
57 minut temu, bratrolnika napisał:

@soltys48 kiedy się do mnie wybierasz???

Jak nie w ten weekend to zaraz po

57 minut temu, Dream1990 napisał:

Płn. Wielkopolska, Pochmurno 25° może kolejny deszcz przyjdzie, sianokiszonka zrobiona niech rośnie 3 pokos ;) 

Moja się zbiera😉

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, pabloooo napisał:

I u mnie w końcu na pustyni w lubuskim popadało wczoraj, spadło 6l/ m2, czyli czerwiec do 22l/m2 dobił, czyli jak na razie podobnie jak w maju który zakończył wynikiem 26 l/m2 

Od soboty ma padać zachodnia strona Polski .

Opublikowano

U mnie z pół godz temu z niepozornej chmurki tak dowaliło, że w ziemniaki może wjedzie się za parę dni. Najgorsza stonka bo wpierdziela niesamowicie, pół truskawek pod wodą a malin nie da się doplewić bo błoto. 

Opublikowano

A u nas znowu jak nigdy stonki nie ma praktycznie. Jaj mało, trzeba dobrze szukać żeby znaleźć. Jedną działkę tylko opryskałem gdzie w tamtym roku były ziemniaki. 

Skwar pali

Opublikowano
30 minut temu, Daro20 napisał:

U nas tak łąki wyglądają. Nigdy nawet na wiosnę po największych roztopach tak nie było

IMG_20200625_105109.jpg

Za dużo wody w za krótkim czasie. W mojej okolicy podobnie temat wygląda z tym że nasiąknięta jest warstwą 5-10 cm a dalej sucho. Teraz nie pada więc powoli powinno przeniknąć dalej w głąb i przy następnych opadach woda szybciej powinna się wchłaniać

Opublikowano

Miało nie padać a napierdala że świata nie widać i to z wichrą. Rynny nie nastarczaja wody odbierać

5 minut i 20mm. Teraz tylko pada. 

Masakra tyle wody w takim czasie.

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

Miało nie padać a napierdala że świata nie widać i to z wichrą. Rynny nie nastarczaja wody odbierać

5 minut i 20mm. Teraz tylko pada. 

Masakra tyle wody w takim czasie.

jaki rejon? 

Opublikowano
6 godzin temu, DTaras napisał:

pabloo - gdzie Ty w lubuskim? U mnie w maju nie było 15. W czerwcu może przekroczyło...

Gmina Babimost 

3 godziny temu, galan99 napisał:

Od soboty ma padać zachodnia strona Polski .

Oziminom i uprawą jarych, rzepakom zbytnio już nie pomogą. Kukurydza i ziemniaki, trawy na łąkach może się pod ratują i to co na najlepszych ziemiach..... U nas napewno w następnym tygodniu małe żniwa co niektórzy pewnie zaczną, ale niech pada, choć ości lepiej w ozimym kombajn obije😉

Opublikowano
1 godzinę temu, farmerss34 napisał:

jaki rejon? 

Południowe mazowieckie  WLI.

Jest już 26mm.

W stodole zalało bb z nawozem bo podwórko było na tyle zalane że wiatr wepchnął wodę do stodoły.

W krótkim czasie zapowiada się że znowu doleje. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v