Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 godziny temu, fireseba napisał:

Tylko w poniedziałek wieczorem troche zlało. 

Pole golfowe jest 10km ode mnie

W PosielaniuO.o.   23 stopnie,i  trawa skoszona ok 23 maja kwitnieO.o,a miały to krowy połknąć już ,i kutwa pierwszy pokos łączy się z drugim,a co roku było z 2 tygodnie przerwy😉

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

stęskniony?

O szakirze chyba kazdy kierowca w Polsce slyszal, zawsze to jakaś promocja regionu 😅😅 Młoda pewnie presji nie wytrzymała. 

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

może jej w paliwie płacili

Nie zdziwiłbym się :D

• Like 1
Opublikowano
kizak napisał:

kutwa pierwszy pokos łączy się z drugim,a co roku było z 2 tygodnie przerwy😉

jakbyś zbierał w pryzmę nie miałbyś takich rozterek. U mnie między pierwszym, a drugim pokosem 4-5 tygodni przerwy. 😉

Tak ma marginesie to wczoraj ostatnią porcję qq kiszonki rozdałem. od dziś tylko na belach stoją. mają ich na chyba dwa tygodnie i trzeba będzie zaczynać silos pierwszego pokosu z tego roku. oby szybciej do żniw.

Opublikowano
57 minut temu, bratrolnika napisał:

@soltys48 kiedy się do mnie wybierasz???

Jak nie w ten weekend to zaraz po

57 minut temu, Dream1990 napisał:

Płn. Wielkopolska, Pochmurno 25° może kolejny deszcz przyjdzie, sianokiszonka zrobiona niech rośnie 3 pokos ;) 

Moja się zbiera😉

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, pabloooo napisał:

I u mnie w końcu na pustyni w lubuskim popadało wczoraj, spadło 6l/ m2, czyli czerwiec do 22l/m2 dobił, czyli jak na razie podobnie jak w maju który zakończył wynikiem 26 l/m2 

Od soboty ma padać zachodnia strona Polski .

Opublikowano

U mnie z pół godz temu z niepozornej chmurki tak dowaliło, że w ziemniaki może wjedzie się za parę dni. Najgorsza stonka bo wpierdziela niesamowicie, pół truskawek pod wodą a malin nie da się doplewić bo błoto. 

Opublikowano

A u nas znowu jak nigdy stonki nie ma praktycznie. Jaj mało, trzeba dobrze szukać żeby znaleźć. Jedną działkę tylko opryskałem gdzie w tamtym roku były ziemniaki. 

Skwar pali

Opublikowano
30 minut temu, Daro20 napisał:

U nas tak łąki wyglądają. Nigdy nawet na wiosnę po największych roztopach tak nie było

IMG_20200625_105109.jpg

Za dużo wody w za krótkim czasie. W mojej okolicy podobnie temat wygląda z tym że nasiąknięta jest warstwą 5-10 cm a dalej sucho. Teraz nie pada więc powoli powinno przeniknąć dalej w głąb i przy następnych opadach woda szybciej powinna się wchłaniać

Opublikowano

Miało nie padać a napierdala że świata nie widać i to z wichrą. Rynny nie nastarczaja wody odbierać

5 minut i 20mm. Teraz tylko pada. 

Masakra tyle wody w takim czasie.

Opublikowano
15 minut temu, Agrest napisał:

Miało nie padać a napierdala że świata nie widać i to z wichrą. Rynny nie nastarczaja wody odbierać

5 minut i 20mm. Teraz tylko pada. 

Masakra tyle wody w takim czasie.

jaki rejon? 

Opublikowano
6 godzin temu, DTaras napisał:

pabloo - gdzie Ty w lubuskim? U mnie w maju nie było 15. W czerwcu może przekroczyło...

Gmina Babimost 

3 godziny temu, galan99 napisał:

Od soboty ma padać zachodnia strona Polski .

Oziminom i uprawą jarych, rzepakom zbytnio już nie pomogą. Kukurydza i ziemniaki, trawy na łąkach może się pod ratują i to co na najlepszych ziemiach..... U nas napewno w następnym tygodniu małe żniwa co niektórzy pewnie zaczną, ale niech pada, choć ości lepiej w ozimym kombajn obije😉

Opublikowano
1 godzinę temu, farmerss34 napisał:

jaki rejon? 

Południowe mazowieckie  WLI.

Jest już 26mm.

W stodole zalało bb z nawozem bo podwórko było na tyle zalane że wiatr wepchnął wodę do stodoły.

W krótkim czasie zapowiada się że znowu doleje. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v