Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krąży pogłoska o tym,że kilkunastu rolników z Mlekpolu    Suwałki przeszło obok do mleczarni Lactopolu Suwałki. Cóż za desperacja ich ogarnęła ,a może inne powody że przeszli obok.  Pochwalcie się cenami z Lactopolu Suwałki lub Łosic.  Jesienią ponoć było 20 gr. różnicy  [Rozmawiałem z dostawcą].    Tylko jakoś z tej mleczarni nikt nie  ,,chwali się'' o wymogach czy cenach.   Zakaz ? Obawa ? .  Są mleczarnie co mniej płacą.  

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

Krąży pogłoska o tym,że kilkunastu rolników z Mlekpolu    Suwałki przeszło obok do mleczarni Lactopolu Suwałki. Cóż za desperacja ich ogarnęła ,a może inne powody że przeszli obok.  Pochwalcie się cenami z Lactopolu Suwałki lub Łosic.  Jesienią ponoć było 20 gr. różnicy  [Rozmawiałem z dostawcą].    Tylko jakoś z tej mleczarni nikt nie  ,,chwali się'' o wymogach czy cenach.   Zakaz ? Obawa ? .  Są mleczarnie co mniej płacą.  

Łosice aż na Suwałkach biorą?

Opublikowano
11 godzin temu, kizak napisał:

Z pewnością nie o wymogi chodzi, bo przecież one ustawowo wszędzie są "takie same". Myślę że chłopy doszli do wniosku, że za duża cena za mleko i trzeba się przenieść gdzieś gdzie płacą słabiej. Widzicie- tylko tu narzekacie, że Mlekpol słabiej płaci. Inni nie wiedzą co z pieniędzmi robić i się jakoś ratują

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

a może po prostu ktoś tej grupie zapropnował lepszą  cene ? jutro bede w sklepie reklamował ser żółty królewski z sierpca , nie wiem co sie stało ale tego nie da sie jeść podejżewam  że mogł w sklepie za długo leżeć . albo coś w mleczarni bo jest mocno słony .

Edytowane przez jarecki
  • Haha 1
Opublikowano
radekz200 napisał:

Dnia 14.01.2020 o 14:31, Marcin133 napisał:

Polmlek 1.45brutto przedział 20-30tys

Tez mi tyle wyszło tylko ilość sporo mniejsza 😂 Polmlek 👍👍

Mi za grudzien w polmleku 1,40zl brutto powyżej 15tys białko 3,5 tłuszcz 4,5

Opublikowano
kokoman0 napisał:

Lactopol ma zakład w Suwałkach

I to bardzo duży. Przerabia 600 tys litrów mleka dziennie ma mozliwosci około miliona. Ma mniejsze wymagania i oddaje tam wielu delikatnie mówiąc mniej dbajacych o higiene.

Opublikowano
6 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

I to bardzo duży. Przerabia 600 tys litrów mleka dziennie ma mozliwosci około miliona. Ma mniejsze wymagania i oddaje tam wielu delikatnie mówiąc mniej dbajacych o higiene.

Ale jak płaci?

Opublikowano
1 godzinę temu, Mistrz18 napisał:

Ale jak płaci?

i nikt nie powie ?Lactopol suwalki powstał na początku lat dziewięćdziesiątych,jest to część mleczarni Sudowii  [proszkownia]. A że sudowia to zakład nowo wybudowany od podstaw,a że zaczął produkcje jak komunę szlak trafił i nie było komu już kolosalnych długów umorzyć,tak sprzedał nówkę proszkownię dla spółki kiedyś znanej   ART BI,[Bagsik,Gąsiorowski]dalszymi losami już jakoś nie obserwowałem.

Opublikowano
Dnia 15.01.2020 o 19:24, jarecki napisał:

a może po prostu ktoś tej grupie zapropnował lepszą  cene ? jutro bede w sklepie reklamował ser żółty królewski z sierpca , nie wiem co sie stało ale tego nie da sie jeść podejżewam  że mogł w sklepie za długo leżeć . albo coś w mleczarni bo jest mocno słony .

Wiadomo, sól jest najlepsza na somatyczne mleko:p 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez andrzej1988
      to jeszcze taniej niz u mnie. Niby na mazowszu powinno byc troche drozej a tu guzik. Pewnie tez jakis posrednik takie ceny wystawił? U mnie nawet w kurzarni jest po 580 brutto pszenica i niby nie posrednik tylko pszenice skupuje i wykorzystuje na własne potrzeby dla kur
  • Dodaj nową pozycję...
v