Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podajcie ceny . Dla potomnych będzie . B|

3 minuty temu, soltys48 napisał:

PO Twoim zestawie i w Twojej okolicy to cena dobra

Zawsze mogła by być cena lepsza .

Opublikowano

Mam takie pytanie . Kiedy waszym zdaniem jest najlepsza pora na sprzedaż słomy ? Kiedy ceny są najwyższe ? Mam wrażenie że ruch dopiero się zaczyna .

Opublikowano

Tak właśnie mi się wydaje , że za wcześnie sprzedałem . Niby niedużo , ale parę piw by było więcej . Na przyszły sezon lepiej się przygotuję . :ph34r:

Opublikowano

Aż tak to nie podpowiem . Różnie to bywa ze zbytem na słomę i siano . W kostkach też sprzedawałem , ale nieraz słaba cena i kupca nie było , a roboty przy kostkach do diabła . Bele sam ogarniam , a i cena niezła w tym roku . Na następny sezon też mam zamiar trochę naszykować na handel . Zawsze te parę złotych wpadnie .

Opublikowano (edytowane)

U was w lubelskim jak szukałem to większość w ciukach... W weekend byłem aż za Janowem to po drodze stogów zbyt wiele nie było. Na razie i u szwagra ze słomą przestój, mało ogłoszeń jak nie błoto  to teraz śnieg i z dojazdem ciężko

Edytowane przez pedro2
Opublikowano

W mojej okolicy obserwuję że coraz więcej ludzi zaczyna zostawiać słomę na polu paru większych handlowalo wszystko jak leciało obornika brak z poplonem różnie a ziemi jak wiadomo nie oszuka cena w 2018 30zl za bele z pokosu teraz średnia z okolicy 30km wacha się między 50-60 za bele(OLX) z pod dachu

Opublikowano (edytowane)

file:///C:/Users/Piotr/Desktop/downlands/dlaczego_nie_powinno_sie_sprzedawac_i_spalac_slomy.pdf

https://www.agrofoto.pl/uprawa/uprawa-roli/sprzedaz-slomy-sie-nie-oplaca,260.html?fbclid=IwAR2WUwXYiPNV6CU679QYDMvNEW_6mXvixAxmUYnCgy6Hjuo1knjizchOcxY

Edytowane przez tomek73
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez LeonWiniewski
      WItam.
      Jest w stanie mi ktoś powiedzieć ile jest potrzeba słomy na cały okres tuczu w przeliczeniu na jedna kaczke? 
    • Przez Beaver
      Witam,

Kupię 400-500 ton lub około 2000 balotów słomy owsianej, pszenicznej, pszenżytniej lub żytniej w zachodniopomorskim,

zainteresowanych proszę o kontakt.

PILNE!!!!
    • Przez bastek321
      Witam wszystkich użytkowników portalu
      nie orientujecie sie moze czy gdzies na podkarpaciu badz w okolicach podkarpacia jest jakis skup siana?
      posiadam ok 3500 balotów siana o wym. 150/120 to jest ok 1000 t siana potrzebuje jakiegos pewnego odbiorcy i takiego aby niebylo problemów z płatnoscia prosze odp jesli ktos cos wie
      Dziękuje i Pozdrawiam
    • Przez michalnh
      https://www.olx.pl/oferta/plandeka-plandeki-uwaga-promocja-solidne-CID757-IDiQFQJ.html

Plandeki polecam!
    • Przez same110
      Witam
      Stoję przed wielkim.dylematem która z pras wybrać między Kverneland A krone
      Która z maszyn będzie lepszym wyborem .Nie znalazłem.żadnej.opinie o.takowym modelu 6250 Kvernelanda.Jesli ktoś.taki posiada lub sąsiad prosiłbym o kontakt na pw
      Z drugiej.strony Fortima to dawny roundpack sprawdzony ale jednak.Fortima to nie też kropka w kropkę
      Dziękuje za rady
      Pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v