Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez filip12376
      Witam!
      Chciałbym zaprojektować i stworzyć osprzęt widłowy do balotów słomy. Osprzęt ma być montowany do ładowarki teleskopowej Weidemann T5625 CX80. Wstępnie udało mi się naszkicować coś takiego jak w załączniku. Widły mają służyć do zwożenie pięciu balotów z pola na raz. 
      Moja propozycja posiada sekcje rozsuwaną oraz możliwość podnoszenia. Po załadunku dwóch balotów na sekcje podnoszoną podjeżdżałbym do trzech kolejnych podniósł do góry dwa poprzednie i załadował trzy kolejne. Tak załadowane 5 zawiózł na początek pola. 

Chciałbym poznać Wasze opinie lub propozycje usprawnienia. 

• Przez Theprzemo205
      witam! przymierzam sie do kupna tej o to prasy, a raczej myślę czy warto ją oglądać. https://www.olx.pl/oferta/prasa-rivierre-casalis-rc-121-CID757-IDqhKlH.html#aec1200a11;promoted    cena je st kusząca ale czy da rade w niej c 360? Na początek prasować by miała około 11 ha słomy, ze 4 ha siana no i z 10 balotów sianokiszonki plus ewntualne sąsiedzkie usługi. Prasę ta stoi na tym placu już od wiosny do sprzedania( mijam ją codziennie jadąc i wracają z pracy) wydaje mi sie że brakuje w prasie pasów, ale to może tak ma być. Liczę na wasze opinie w tym temacie oraz doświadczenie.
    • Przez Bananek
      Witam, mam do Was pytanie. Nigdzie nie znalazłem sposobu na to, ani nie potrafię czegoś racjonalnego wymyślić. Przechowuję słomę na stropie obory, ale mogę ulożyć tylko jedną warstwę (stawiam w pionie ściśle). Jak wrzucić resztę bel na pierwszą warstwę? Na jedną warstwę wchodzi mi okolo 100 bel, zostaje drugie tyle i kupa niewykorzystanego miejsca. Wcześniej jak słoma szła w kostki to cała mieściła się na stropie. Teraz z belami jest wygodniej, ale wchodzi mi mniej sztuk.
      Podrzućcie jakieś pomysły.
      Suwnica na krokwiach nie wchodzi w grę. Nie wytrzymają tego.
    • Przez Dalas3345
      Witam wszytskich
      Czy ktoś z użytkowników tej prasy ma problem z zapychająćą sie masą pod blachą przy gładkim walcu?
      Cały mankament leży w gumie i płaskowniku na 6 śrób jest on widoczny po otwarciu klapy w środku tuż pod gładkim walcem. zobaczyłem że jest tam duża szczelina dosunołem gume do samego walca i suchej słomy juz mało o wciąga pod tą blache. ale sianokiszonka wiadomo wilgotniejsza jest tto wciśnie sie tam tyle masy ze pozniej z godzine trzeba to wyciągac nozem i haczykiem  czy ktoś temu jakos zaradził? co zrobić zeby nie wciągało tam masy?
    • Przez warchest
      Sprzedam pszenna słome w małych kostkach z pod dachu ok 300 szt cena 4,5 zł szt woj mazowieckie nr tel 728 381 453
  • Dodaj nową pozycję...
v