-
Podobna zawartość
-
Przez backspace
Witam wszystkich, mam mały problem z prasą NH 648 z 2002 roku.
Średnica beli na sterowniku była ustawiona na 110 cm, a mimo to wychodziły 120. Nie było to problemem, gdyż akurat taka wielkość mi odpowiadała.
Problem pojawił się w momencie kiedy chciałem zwiększyć średnicę.
Na początku ustawiłem 130, lecz zapisana wartość na sterowniku cały czas pokazywała 110. Postanowiłem to sprawdzić i wyjechać w pole. Wyskoczyła mi belka 110 cm.
Ponownie zmieniłem na 130, lecz i tym razem nie chciało się zapisać. Przejechałem kawałek i następna belka wynosiła już niecały metr.
Spróbowałem 140 cm, dalej wskazywał 110, lecz teraz belki miały na oko 70-80 cm.
Ktoś wie jaka może być przyczyna takiego zachowania ?
Z góry dziękuję, pozdrawiam.
-
Przez jarek2030
Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant -
Przez unipasz
siema mam prasę rolując deutz fahr GP 2.30 i ucina mi sznurek w połowie beli raz na 4 ,5 beli
-
Przez Gość
Witam, po słabych doświadczeniach z wynajmem kombajnu, postanowiłem zakupić swój własny i wybór prawdopodobnie padnie na Deutz-fahr M33.60. Powinien spokojnie wystarczyć na moje 20ha. Mam tylko wątpliwości, jak wygląda sprawa prasowania słomy po tak małym hederze? Czy nie będzie konieczności zgrabiania jej? Będę wdzięczny za odpowiedź. Jeśli ktoś miał do czynienia z tym kombajnem to wszelkie opinie na jego temat też bardzo mile widziane
-
Przez MarcinKoczewski
Witajcie robie remont w oBorze. Przyszedł czas na strop
Jest on z desek parę sztuk jest do wymiany reszta jest w miarę.
Tu moje pytanie czy jest jakaś specjalna folia do budynkow inwentarskich żeby zakryć te deski ?
Z góry dzięki ,szukałem w necie i nic nie ma
-

Rekomendowane odpowiedzi