Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 29.07.2019 o 22:12, kr9292 napisał:

Słyszałem że w wys maz na początku sezonu po 60 z pokosu krzyczeli. U mnie 39 km dalej 25-30 nie drożej ale myślę że i taniej się znajdzie

Tak było, od gościa co biore co roku słome wstępnie tyg przed sezonem byliśmy umówieni 50/bela, słomy narobiło się opór i koniec końców z jego działki zawsze miałem max 70 bel(6ha) tak w tym roku było 102, zbiłem cene na 45 chociaż jak na ten rok to itak bogato więc suma sumarum w tym roku jedyne co to sie narobiłem bo sprasować to 15zł dodać 45 za kule to wychodzi 60, tyle dobrego że pole kilometr max ode mnie. Aha no i bele musiałem kulać z rosą co by więcej koksu weszło, zgniot 90% wszystkie noże zapięte

Opublikowano

Podlaskie pogranicze BKL/BLM 35zl z pokosa dzisiaj dogadane i zapłacone. Słomy oporowo. Można śmiało narobić po 30zl, ale nie mam już gdzie upychać. I tak na co najmniej półtora roku zapas jest.

Opublikowano

BSI juz za 15 z pokosu mozna kupic. Ja mam do sprzedania po 45zl za sztuke 120 dobrxe zbite i nie ma chetnych. Kolo mnie z lubelskiego codziennie tiry jezdza woza slome w okolice Wysokiego Mazowiecka.

Opublikowano

UWAGA!!!!!!!!!! O  K  A  Z  J  A  !!!!

SPRZEDAM SŁOMĘ PSZENNĄ BELE 155CM CENA 25ZŁ SZT OWINĘTE SIATKĄ PRZY WIĘKSZEJ ILOŚCI DO UZGODNIENIA ILOŚĆ OK 300-350 SZT. PISAĆ NA PRIW JAK KTOŚ ZAINTERESOWANY PODAM NR TEL. LUBELSKIE

Opublikowano
9 godzin temu, soltys48 napisał:

głowa nie boli?

Gadałem w zimę z kolesiem z okolic Biłgoraja i mówił że duuużo osób za free oddaje, także jak kolega dostał za darmo, sam sprasował i ułożył stóg gdzieś na polu to zarobi na tym 

Opublikowano

nie wiem sołtysie. u nas chodzi teraz ok 200zl. a zima i wiosna 250

Opublikowano

I po co bylo sobie robote robić ,tylko strata,moja zasada słoma zostaje zawsze na polu ,chyba że wróci w postaci obornika

Opublikowano (edytowane)

Na początku żniw kupiłem po 15 zł za bele 120 z pokosu, a teraz tydzień temu po 8 zł.

Edit :poprawka chciał po 8 zł, a suma sumaru policzył po 6,5 zł. 

Edytowane przez tobi866
Opublikowano

sa miejsca w Polsce ze kukurydza ma 70cm to i slomy ze zboza nie bylo. sprzeda sie jak zawsze. w koncu hektary w Polsce zawsze te same i nie wszędzie równo rodzi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez LeonWiniewski
      WItam.
      Jest w stanie mi ktoś powiedzieć ile jest potrzeba słomy na cały okres tuczu w przeliczeniu na jedna kaczke? 
    • Przez Beaver
      Witam,

Kupię 400-500 ton lub około 2000 balotów słomy owsianej, pszenicznej, pszenżytniej lub żytniej w zachodniopomorskim,

zainteresowanych proszę o kontakt.

PILNE!!!!
    • Przez bastek321
      Witam wszystkich użytkowników portalu
      nie orientujecie sie moze czy gdzies na podkarpaciu badz w okolicach podkarpacia jest jakis skup siana?
      posiadam ok 3500 balotów siana o wym. 150/120 to jest ok 1000 t siana potrzebuje jakiegos pewnego odbiorcy i takiego aby niebylo problemów z płatnoscia prosze odp jesli ktos cos wie
      Dziękuje i Pozdrawiam
    • Przez michalnh
      https://www.olx.pl/oferta/plandeka-plandeki-uwaga-promocja-solidne-CID757-IDiQFQJ.html

Plandeki polecam!
    • Przez same110
      Witam
      Stoję przed wielkim.dylematem która z pras wybrać między Kverneland A krone
      Która z maszyn będzie lepszym wyborem .Nie znalazłem.żadnej.opinie o.takowym modelu 6250 Kvernelanda.Jesli ktoś.taki posiada lub sąsiad prosiłbym o kontakt na pw
      Z drugiej.strony Fortima to dawny roundpack sprawdzony ale jednak.Fortima to nie też kropka w kropkę
      Dziękuje za rady
      Pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v