Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, Marcin133 napisał:

Polmlek 1.51brutto 15-30tys  Parmetry ustawione pod cenę ale względem Łowicza i tak  kilka tysi do przodu

Jak dostajesz faktury? Boja dopiero pierwszy miesiąc oddawalem i powiedzmy że czekam 

Opublikowano (edytowane)

Ty chyba nie rozumiesz kolego. Ja wyrzucam wszystkie mnożniki. Ale myślisz że ktoś w mieście myśli inaczej niż to, że wszystkie krowy co miesiąc? Kaczyński zaebal z tym jak dzik w sosnę. 

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

ale te 500 to nie do wszystkich krow, tylko do 20 tak jak w dopłatach z tym ze zamiast tych 300 z hakiem bedzie 500 nic wiecej. Ale i tak wszystko zalezy od komisji. Znajac zycie pieniazki beda z kontroli tzw azotanowych, także wyjdzie mniej niż obecnie. Cel to wspieranie małych, albo inaczej nazywając rozpisywanie dużych

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Panowie te 500+ na krowe to zwykla kielbasa wyborcza dla naiwnych ktora jesli dojdzie do skutku będzie obwaraowana takimi przepisami że może promil hodowców ujrzy te środki. Drugie dno tej sprawy to celowe skłucenie wsi z miastem żeby zmniejszyć  poparcie dla protestujących rolników.  Ten mały karakan z Nowogrodzkiej zapewne przewidział skutki swojej wypowiedzi z Kadzidła i teraz śmieje się jak to wieś walczy z miastem  .

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Nie wiem czy chodzi o sklocenie ale jeśli tak to wyszło mu to elegancko bo teraz dosłownie każdy napier *** na rolników, zawsze był ból głowy o dopłaty ale teraz to apogeum zwłaszcza w obliczu strajku nauczycieli. Mama była teraz parenascie dni w szpitalu to się nie przyznawała że mamy gospodarstwo bo chyba by jej pielęgniarki i typiary z sali oczy wydrapaly za to co karakan obiecał. Wiadomo że w tym roku wybory do europarlamentu i Sejmu, trzeba się podlizac jak największej grupie wyborców...

• Like 1
Opublikowano

Kurwa tak wam źle i tak niedobrze. To kogo chcecie u władzy PSL ? Może PO ?

Opublikowano

Kukiz15 albo KONFEDERACJA reszcie okrągłostołowcom dziękuję 

Opublikowano
1 godzinę temu, Farmer6820 napisał:

Mogą cos pokombinowac bo teraz kraj będzie miał więcej swobody w rozdawaniu kasy unijnejale wtedy mozemy zapomnieć o prowach

No i to by był chyba największy plus

Opublikowano
2 godziny temu, strsw33 napisał:

Ozorków   przejał Mlekovita  pewne info,  naraszcie w  łodzkim jakaś  porządna mleczarnia będzie.

Zawsze to jakaś alternatywa dla Jogo i Łowicza, a ci teraz muszą spiąć d*py i nareszcie brać się do roboty 

Opublikowano
3 godziny temu, strsw33 napisał:

Ozorków   przejał Mlekovita  pewne info,  naraszcie w  łodzkim jakaś  porządna mleczarnia będzie.

Z tego co wiem jeszcze decyzji o przyłączeniu nie ma na obecną chwilę 

Opublikowano
4 godziny temu, boo45 napisał:

ale te 500 to nie do wszystkich krow, tylko do 20 tak jak w dopłatach z tym ze zamiast tych 300 z hakiem bedzie 500 nic wiecej. Ale i tak wszystko zalezy od komisji. Znajac zycie pieniazki beda z kontroli tzw azotanowych, także wyjdzie mniej niż obecnie. Cel to wspieranie małych, albo inaczej nazywając rozpisywanie dużych

Ty nam takich banałów nie musisz tłumaczyć. Powiedz to ludziom z miasta

Kukiz?? Za to co powiedział o dzikach niech się pier**li

Opublikowano
3 godziny temu, strsw33 napisał:

A kto Ci to potwierdził? Chyba wróżbita Maciej 😂

Opublikowano (edytowane)

kolego  nie żaden  wróżbita tylko  dział skupu info potwierdza  i rada nadzorca  w której jak  chyba wiesz są dostawcy społdzielni .pozdrawiam

Edytowane przez strsw33
blędy
Opublikowano
1 godzinę temu, kr9292 napisał:

Ty nam takich banałów nie musisz tłumaczyć. Powiedz to ludziom z miasta

Kukiz?? Za to co powiedział o dzikach niech się pier**li

No z tymi dzikami to pojechał ale tłumaczy go to że nie ma za bardzo pojęcia w tych sprawach. 

Opublikowano

Dajcie spokój z tymi politykami "pseudo polacy" muszą się podporządkować bo NBP bierze pożyczki od banków zachodnich  a te sprzedają je dalej i tak obcy kapitał przejmuje nasz kraj mając udziały wszędzie gdzie się da . Miejmy tylko nadzieję że amerykańscy żołnierze piją dużo mleka 🤣

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, mam problem z mlecznoscią swoich krów. W tej chwili dojonych jest 9 krów (HF), dziennie mam tylko ok. 90l. mleka. Krowy dostają dziennie ok 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10kg siana, 10 kg sianokiszonki, 3kg śruty zbożowej ( owies, jęczmień, pszenica, pszenżyto) oraz 1 kg. śruty rzepakowej. Czy miał ktoś podobny problem? Nie wiem czy popelniam błąd w żywieniu, czy to jest już problem w genetyce. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, od paru dni zmagam się z coraz mniejszą wydajnością u krów mlecznych. W tej chwili dojnych jest 9 sztuk (wszystkie HF), dzienna wydajność wynosi ok 70 litrów. Krowy dostają dziennie ok. 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10 kg sianokiszonki, 10 kg siana, 3 kg śruty zbożowej (owies, pszenżyto, jęczmień) i 1 kg śruty rzepakowej/szt. Czy miał ktoś z was podobny problem? Wiele sztuk jest młodych, ale przynajmniej połowa stada jest po wycieleniu, także dziwi mnie ta mała ilość mleka. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    • Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
  • Dodaj nową pozycję...
v