Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, ThePerkins napisał:

Teraz jak policzyłem w Mlekpolu wyszłoby mi 1.6zł brutto, porównując to do moich 1,35 zł brutto to przepaść...

Oddajesz do mlekovity? Wrzuci ktoś cennik mlekovity?  Chcę tam przejść i porównałbym ze swoim

Edytowane przez PrzemekSokolow
Opublikowano

Za kilka dni będą faktury to sobie zobaczysz jak płacą. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

WP_20190201_001.jpg

1 godzinę temu, Bercik92 napisał:

Mam zeszłoroczny cennik z 1.02.2018 i tam pisało że dodatkowa kontraktacja wynosiła nie 40 a 32 gr do litra

No i czego ty chłopie jeszcze nie rozumiesz? Masz jak krowie na rowie napisane. Od marca nie było żadnego ruchu z ceną do września więc ten twój cennik (ten sam, który ją wstawiałem) obowiązywał do września. We wrześniu dali 5gr podwyżki, więc dodaj te 5gr do 32 gr z lutowego cennika 32+5=37gr. Od września masz w cenniku 37gr dopłaty za kontrakcje. Do listopada włącznie, w grudniu premia więc to pomiń bo premia była jednorazowa. W styczniu 2019 masz cene z listopada. Jeśli nie masz stada pod oceną dostaniesz +2gr (na zawsze). 

Zabij mnie jak jeszcze zadasz jakieś pytanie... prościej już się chyba nie da.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
12 godzin temu, pedro2 napisał:

No i czego ty chłopie jeszcze nie rozumiesz? Masz jak krowie na rowie napisane. Od marca nie było żadnego ruchu z ceną do września więc ten twój cennik (ten sam, który ją wstawiałem) obowiązywał do września. We wrześniu dali 5gr podwyżki, więc dodaj te 5gr do 32 gr z lutowego cennika 32+5=37gr. Od września masz w cenniku 37gr dopłaty za kontrakcje. Do listopada włącznie, w grudniu premia więc to pomiń bo premia była jednorazowa. W styczniu 2019 masz cene z listopada. Jeśli nie masz stada pod oceną dostaniesz +2gr (na zawsze). 

Zabij mnie jak jeszcze zadasz jakieś pytanie... prościej już się chyba nie da.

I czego tak się sapiesz? miałem cennik ze stycznia ubiegłego roku i teraz mam nowy. Nie wiedziałem o podwyżki z września a ty już z pretensjami do mnie jak wszystkie zło na tym świecie było z mojego powodu coś mi tutaj pachnie mową nienawiści ;D

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, pedro2 napisał:

Tata nie powiedział? 😊

Nie interesowaliśmy sie zmianami cen w cenniku. Na fakturze wynosiła aktualna cena i zawsze są jakieś  kilku groszowe wachania x oczywistych względów

Edytowane przez Bercik92
Opublikowano

Wiadomość: Mlekpol

28.09.2018 14:02

"Zarzad SM ""MLEKPOL"", informuje ze od 1 wrzesnia 2018 cena mleka wzrasta o 0,05zl w poz. Dodatkowa doplata do Umowy kontraktacyjnej."

Opublikowano
2 godziny temu, Jaro70 napisał:

Aktualny Cennik mlekovity 

20190202_103304.jpg

20190202_103344.jpg

W mlekowicie miałbym 10 groszy mniej niż w mlekpolu patrząc tylko na cennik

Opublikowano
5 minut temu, ChiquitaB napisał:

To pytanko, aktualna premia jest jak na tym cenniki 0.25gr czy wiecej? Bo jak tu to cena nie powala

Cały czas aktualna, plus było 2 miesiące kukurydzianej 0.05 i raz 0.04 za grudzień 

Gość Robercik1
Opublikowano
5 minut temu, grzesiu napisał:

Mlekovita 15gr mniej od Mlekpolu przeliczając identyczne ilości i parametry. To zbyt duża różnica jak na "lidera". 

przeliczjąc parametry to Sierpc ma taką samą cene jak mlekowita a  to dopiero mialbyc lider jak Piątnica  :)

Opublikowano

A masz aktualny cennik Sierpca? Patrząc na te cenniki to President większą wagę przywiązuje do jakości mleka bo za ilość 4 progi tylko po 1gr co 10tys ale za białko 0.20 i tłuszcz 0.09 to gdzie mlekpol 0.11 i 0.04 i jednak różnicę na ilości większe 

Opublikowano
27 minut temu, komodo napisał:

Chyba wybrałeś konkretny próg żeby aż tak wyszła i parametry bo liczyłem mlekpol też bez gmo i wyszło raptem 9gr I minus udział  to 7 

Przeliczałem przy dostawie ponad 15000l 4.2tl i 3.3 białka. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v