Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, wielgus napisał:

kierowca wczoraj przywiózł cennik i to nie koniec obniżek rozbój w biały dzień

Skąd wiesz że to nie koniec obniżek? Źle się dzieje bo nie ma powodów by ciąć cenę rolnikowi,bo sytuacja na rynku jest stabilna. 

Opublikowano
9 godzin temu, Damianek20 napisał:

A przy jakiej ilości ?

Mam dziwne wrażenie że gdy przychodzi kryzyz w mleku to w lacpolu płacą wszystkim tak samo. Aktualnie przy ilości 45 tys cena to jakieś 1.18

Opublikowano
1 godzinę temu, jimmy871 napisał:

Mam dziwne wrażenie że gdy przychodzi kryzyz w mleku to w lacpolu płacą wszystkim tak samo. Aktualnie przy ilości 45 tys cena to jakieś 1.18

Kurde to źle jak przy takiej ilości tylko tyle. Ja mam przy 3 tys miesięcznie 1.10 brutto

Opublikowano
3 godziny temu, jimmy871 napisał:

Cena zaczęła spadać wcześniej czy dopiero po wykupieniu przez Polmlek tych30% udziałów?

52 minuty temu, strsw33 napisał:

Polmlek   kupil większość  udziałów   w lacpol  i od tej pory  ceny leci w dół  .  nie dlgo sie okaze ze jogo bedzie lepiej placić

O ile pamiętam to w moim regionie to Jogo pierwsze 8gr ucielo a płacą ok1,25 brutto przy ok 20tys no to szał wow

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Cena zaczęła spadać wcześniej czy dopiero po wykupieniu przez Polmlek tych30% udziałów?

O ile pamiętam to w moim regionie to Jogo pierwsze 8gr ucielo a płacą ok1,25 brutto przy ok 20tys no to szał wow

To zmiencie lacpol na Polmlek to cena będzie wyższa.  To że lacpol obniża to Polmlek nie ma nic do tego , niwrozumiecie że przejęcie jeszcze nie nastąpiło .

Opublikowano
8 godzin temu, Łukasz95 napisał:

To zmiencie lacpol na Polmlek to cena będzie wyższa.  To że lacpol obniża to Polmlek nie ma nic do tego , niwrozumiecie że przejęcie jeszcze nie nastąpiło .

Już teraz rozumiem 

Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

Już teraz rozumiem 

To dobrze . Lacpol obniża to teraz ludzie z mlekovity i Łowicza będą na Polmlek pisać,  tego można było się spodziewać. 

Opublikowano

O co wy tu się spieracie kto ma lepiej? Czy kogo mniej w d... kopią? Zamiast wymieniać się informacjiami i próbować wpłynąć aby wynegocjować lepszą cenę to jeden drugiemu wilkiem ogarnijcie się trochę !! konsolidacjie itp jak sasiad sąsiada by sprzedał za matne srebrniki .....

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Łukasz95 napisał:

To dobrze . Lacpol obniża to teraz ludzie z mlekovity i Łowicza będą na Polmlek pisać,  tego można było się spodziewać. 

Już wcześniej pisałem że za krótko tam oddaje,,polmlek ,,zeby sie o nich wypowiadać ale narazie mam lepiej niż w Jogo  przez 10 lat

31 minut temu, slawek74 napisał:

O co wy tu się spieracie kto ma lepiej? Czy kogo mniej w d... kopią? Zamiast wymieniać się informacjiami i próbować wpłynąć aby wynegocjować lepszą cenę to jeden drugiemu wilkiem ogarnijcie się trochę !! konsolidacjie itp jak sasiad sąsiada by sprzedał za matne srebrniki .....

Jak jeszcze oddawalem do Jogo to umówiliśmy się i pół trasy wydzwanialo do prezesa i Kierownika grożąc że odejdziemy jak ceny nie podniosą i nas olali bo mają tak popisane umowy że  jak zerwiesz to cie zaboli i tylko ja odszedłem tak że  jest jak piszesz każdy sobie

Opublikowano
1 godzinę temu, Zdzinio napisał:

Łowicz za maj 2 gr premi plus 1 grosz za przedział według nowego cennika minus 1.5 grosza za parametry wyszło 1.46 brutto vat

To są dokładane kolejne grosze do premii z poprzednich miesięcy czy tylko utrzymywanie poziomu premii? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez marconi965
      Witam, od paru dni zmagam się z coraz mniejszą wydajnością u krów mlecznych. W tej chwili dojnych jest 9 sztuk (wszystkie HF), dzienna wydajność wynosi ok 70 litrów. Krowy dostają dziennie ok. 15 kg kiszonki z kukurydzy, 10 kg sianokiszonki, 10 kg siana, 3 kg śruty zbożowej (owies, pszenżyto, jęczmień) i 1 kg śruty rzepakowej/szt. Czy miał ktoś z was podobny problem? Wiele sztuk jest młodych, ale przynajmniej połowa stada jest po wycieleniu, także dziwi mnie ta mała ilość mleka. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.
    • Przez marconi965
      Witam, od kilku dni mam problem z zawartością wody w mleku, podejrzewam że to wina chłodni. Jest to schładzalnik 600 litrów. Zauważyłem, że gdy jest mało mleka, na ściankach skrapla się woda, która dostaje się do mleka. Czy miał ktoś podobny problem, lub wie co może być przyczyną? Dodam tylko że temperatura mleka zawsze jest właściwa. Proszę o pomoc.
    • Przez marconi965
      Witam, kilka dni temu pisałem o problemie z wodą w mleku. Na początku poziom wynosił 1%, teraz zwiększył się do 2.5%. Robiłem próbki w kilku laboratoriach, bezpośrednio od krów mleko, wychodzi woda. Odpada więc awaria chłodni czy wina kierowcy. Po zrobieniu wynikow wychodzi bialko- 3.2%, tłuszcz 4,4%, sucha masa-12.3%, ph- 6.6, woda 2.5%. Kontaktowałem się z doradcą zywieniowym, każdy rozkłada ręce. Miał ktoś może podobny przypadek i potrafi pomóc?
    • Przez krzysiu12
      Witam!
      Oddałem dziś dwie próbki mleka do zbadania ze zbiornika i wyniki bardzo mnie zaskoczyły. Były duzo wyższe paramtery (bakterie i somatyka) niż w mleczarni.
      Nie ma zadnych zapalen u krów a somatyczne w pierwszej próbce wynosiły 590 a w drugiej 520 a w mleczarni 250.
      Bakterie ponad 400 a w mleczarni 30.
      Mocznik 96 przy białku w mleku 3.4 i tłuszczu 4.4.
      Czy myślicie ze te wyniki moga byc wiarygodne? Nie wiem co o tym mysleć.
    • Przez michaloski16
      Witam 
      Mam pytanie. Mam 7 krow i chciałbym zacząć oddawac mleko. Co mi jest do tego potrzebne? Jakie wymogi muszę spełnić?  Dodam ze moją obora jest na głębokiej ściółce. Proszę o szybką pomoc☺
  • Dodaj nową pozycję...
v