Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, alfa napisał:

czyli srednia cena za grudzień w piatnicy 1,77 na rękę z premia czyli wczesniej 1,67 brutto . Jaki wniosek taka sama cenę mialem w mlekpolu od wrześni a wcześniej 5 gr mniej

a mój kolega caly czas ma 2 zl . Jeszcze dzis wydrukuje ta fakturę i pojadę do niego 😊 dzieki kolego grabos za udostępnienie. Szkoda tylko ze na radzie tego nie pokaze bo mnie wyśmieją myślałem ze jednak jest spora różnica

Ooo kurłła chłopie ale poszłeś, jak dzik w mokre żyto 😅 normalnie rozjeb...ś system i tych oszustów z Piątnicy co tak  kłamią z tą ceną. 

porządna mleczarnia płaci premie świąteczne tak oby rolnik mógł z niej skorzystać w święta A nie kiedys tam po nowym roku😎

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 godzinę temu, Farmer6820 napisał:

Nie wiem alfa skad masz takie info. Na pewno coś jest za większe dostawy. A nawet jak i nie ma to niech ktoś da mi takie pieniądze cały czas i można się nie martwić o przyszłość. Twój temat Leszek cały czas się przewija i do niego wracasz. Od września do teraz już byś ta karę miał odrobina tym samym mlekiem. A tak tylko narzekasz jak prawdziwy Polak 

Już  miałem to napisac  bo uwielbia się chyba uzalac nad sobą i żeby mu wspolczoli wszyscy ale komuś nie na temat pierwszy zwraca uwagę żeby już do luźnych rozmów szedł a jego dywagacje się do niczego więcej nie nadają  tylko tam .Cene napisałeś a resztę problemów rodzinnych to do Jaworowicz. Bo założę się że nawet nie kiwnales palcem żeby zmienić swoją sytuację jak tylko któryś kolega podsuwa pomysł to od razu na Nie bo już próbowałes a gowno próbowałes 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

komodo poszukaj ten miesiąc co miałeś 1,64 w Łowiczu bo serio mnie tym rozyebales. Chce sprawdzić ile wtedy ja miałem bo chyba taką anomalię to bym na koncie zauważył?😉 

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

Nie każda jest w tym także musisz pytać u nowego odbiorcy.

@komizmo styczeń -marzec 2014 była cena ponad 1.60brutto w zależności od parametrów ale przy ponad 20tys tak było tłuszcz 4.20 i białko 3.5 1,5569 netto 

Opublikowano

po odliczeniu udziału wychodziło mi 1.56 brutto czyli wracam honor,rzeczywiście płacili nawet lepiej niż 1.52😉 szkoda ze to pieśń przeszłości. a jak juz o Łowiczu to z Torunia podobno wywieźli maszyny do serków homo i zamknęli dział handlu 

Opublikowano
20 godzin temu, Farmer6820 napisał:

Nie wiem alfa skad masz takie info. Na pewno coś jest za większe dostawy. A nawet jak i nie ma to niech ktoś da mi takie pieniądze cały czas i można się nie martwić o przyszłość. Twój temat Leszek cały czas się przewija i do niego wracasz. Od września do teraz już byś ta karę miał odrobina tym samym mlekiem. A tak tylko narzekasz jak prawdziwy Polak 

Popieram.

@leszek Przeniósł byś się karę spłacił i w tym roku już byś na plus szedł porównując do obecnej mleczarni.

Ja sam kasę na koncie mrozilem rok żeby mieć kasę na karę jak tylko się okazja zmiany mleczarni pojawi.

I nie bój się tak tego Mlekpolu. Jeśli placiliby Ci lepiej niż inni to podpisuj umowę z nimi a jeśli somatyke będzie przy górnej granicy sprzedaż te najgorsze 3-4 krowy.

• Like 1
Opublikowano

Teraz mam około 200tyś ale latem jest problem . Stara obora i do tego muchy dochodzą. Zobaczymy, ważne żeby zaczęli brać w okolicy to zawsze furtka otwarta będzie. 

A krowy są na mamę. Tyle razy ją namawiałem ale się przestraszyła. Jakoś ten rok przeżyje. 

W podwyżkami to też zrobili myk. Bo na tej karce są ceny brutto a na fakturze jest cena netto. Więc dużych podwyżek nie będzie 

Opublikowano
1 godzinę temu, komizmo napisał:

po odliczeniu udziału wychodziło mi 1.56 brutto czyli wracam honor,rzeczywiście płacili nawet lepiej niż 1.52😉 szkoda ze to pieśń przeszłości. a jak juz o Łowiczu to z Torunia podobno wywieźli maszyny do serków homo i zamknęli dział handlu 

Plan restrukturyzacji projekcji pani prezes zaczyna w godzić w życie  😂

Opublikowano
1 godzinę temu, leszek1000 napisał:

Teraz mam około 200tyś ale latem jest problem . Stara obora i do tego muchy dochodzą. Zobaczymy, ważne żeby zaczęli brać w okolicy to zawsze furtka otwarta będzie. 

A krowy są na mamę. Tyle razy ją namawiałem ale się przestraszyła. Jakoś ten rok przeżyje. 

W podwyżkami to też zrobili myk. Bo na tej karce są ceny brutto a na fakturze jest cena netto. Więc dużych podwyżek nie będzie 

A myślisz że wszyscy co w Piatnicy Mlekpolu i Mlekovicie to nowe obory mają?

Ja sam mam starą i łapami trzeba zaginac. A Zootechnik mówi że somatyke mam jedną z najlepszych z obór jakie ma pod sobą.

I weź faktury z ostatniego roku i poprzeliczaj sobie jakby Ci to finansowo wyszło jakbyś był w innej mleczarni i pokaż to matce. Będzie czarno na białym to będzie inna rozmowa z nią 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez POLKOP
      Jak widzicie przyszłość swoją w dzisiejszym swiecie pełnym wymogów i innych przeszkod jako hodowcy bydła mlecznego. Czy dacie rade sprostac wyzwanią.
    • Przez fd65
      czy jest jakaś firma lub mleczarnia która skupuje mleko kozie i po ile płacą za litr?
    • Przez shrek
      Panie i panowie mam pytanko jak w temacie : ile mniej więcej procentowo wydajecie na zakup pasz wszelkiego rodzaju ( np. pełnoporcjówki, wysłodki itp. ) w stosunku do pieniędzy za mleko ??
      Np. dostaję za mleko średnio co miesiąć 20 tys, zł i wydaje na zakup pasz około 4 tys. miesięcznie czyli około 20%. czy to dużo ?? czy nie ?? i jakie są uwas te proporcje ?? mi sie wydaje że to sporo i staram sie obniżyc ten stosunek ) czy to jednak w normie ???

Jeżeli jest już taki temat to sorry ale nie udało mi sie znaleść więc prosze o link
    • Przez northeastern
      Tak jak w temacie,chciałbym się dowiedzieć czy potrzebne są jakieś pozwolenia na te kilka metrów kwadratowych
    • Przez bekba
      Witam

Piszę w związku z sygnałem który dostałem od znajomego. Otóż ów znajomy zasygnalizowal mi ze w firmie z tematu kradną mleko!!! Zbiorniki starszej generacji(taki jak moj) nie posiadaja wyświetlacza i trzeba mierzyc poziom mleka manualnie(jak mleko sie ustanie i jest schlodzone) toteż nie mieżyliśmy poziomu mleka ufając w uczciwość kierowcy. Jakież było nasze zdziwienie gdy zadzwonił znajomy i zmierzyliśmy poziom mleka a na kwicie z dostawy było 150 litrów mniej!!! Nikt by nie robił afery o 10 litrów. Jest to proceder uprawiany przez kierowców ponieważ jest to WYNAJĘTA FIRMA PRZEWOZOWA. Mleko dopisują nieuczciwym rolnikom i dzielą sie zyskiem. W moim przypadku to jest strata bagatela 3tys zł/mieciąc. Najgorsze jest to że nie ma tego jak udowodnic bo kierowca wyprze sie ze zrobił to jednorazowo. u nas pomiar nie zgadzał sie za każdym razem odkąd dowiedzielismy sie o sprawie w koncu nakryliśmy go na gorącym uczynku jak przelewał mleko. i przelał nam spowrotem. ale nie ma żadnej gwarancji że proceder sie nie powtórzy. Kierowca wzruszal tylko ramionami. Nadmieniam ze w poprzedniej mleczarni nikomu nawet do glowy nie przyszlo by zeby robic takie rzeczy.....Alarmuje że jest taki problem. Piszcie czy też spotkaliście sie z tym problemem i jaki macie pomysł zeby zlikwidowac ten proceder....
  • Dodaj nową pozycję...
v