Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, ovi napisał:

Napęd napędowy opiera się na rozruszniku...

Przy Mercatorze - ciekawa sprawa. Jeżeli to możliwe to zrób zdjęcia mechanizmu pod osłoną.

• Like 1
Opublikowano

Mam pytanie, i trochę jestem ciekaw waszych propozycji. Mam ustawiony kombajn (jest to senator), kombajn nie gubi ziarna czyści dobrze ale zawsze tak po 3 dniach pracy zabija mi kłosami dolne sito oczkowe. Co w takim wypadku można udoskonalić w ustawieniach ?

Opublikowano

właśnie wydaje mi się ze coś trzeba kombinować z tylnym tym krótkim sitem albo tą przysłoną z tyłu za sitami , bo żaluzjowe mam położone prawie całe  do pszenżyta, 

mam jeszcze jedno pytanie czy dobry by był pomysł wymiany senatora na MF520?

Opublikowano

Witam! Kiedys nosilem sie z zamiarem kupna mf520! Wystarczy popatrzec jaki tam zbiornik na zborze, i jak by trzeba bylo go opróźnić recznie,lub jakas awarja a duzo przez ten zbiornik przechodzi mechanizmów! Moze sie myle , ale senator czy mercator to bardzo proste kombajny proste w obsludzem malo posiadaja hydrauliki   a MF 520 bardziej skomplikowanym rozbudowana hydraulika! I nie zamkenił bym senatora bo takkego mam na MF, a dodam ze źe i czesci do claas teraz bez problemu sa dostepne ceny juz niźsze niz 10 lat temu! 

Opublikowano
Witam, jestem od niedawna posiadaczem claasa mercatora 70 zadbany egzemplarz :) jest to mój pierwszy kombajn w gospodarstwie. Chciałbym spytać o różne rzeczy które warto sprawdzić przed sezonem i na co zwrócić uwagę, gdzie znajdują kalamitki które są bardziej ukryte w kombajnie, na jakich obrotach i innych dostosowań kombajnu do koszenia poszczególnych zbóż?.
Opublikowano
Dnia 18.02.2018 o 22:43, rolnikk70 napisał:

Witam, jestem od niedawna posiadaczem claasa mercatora 70 zadbany egzemplarz :) jest to mój pierwszy kombajn w gospodarstwie. Chciałbym spytać o różne rzeczy które warto sprawdzić przed sezonem i na co zwrócić uwagę, gdzie znajdują kalamitki które są bardziej ukryte w kombajnie, na jakich obrotach i innych dostosowań kombajnu do koszenia poszczególnych zbóż?.

Bardzo doklanie obejrzyj wszystkie warjatory bo tam sa ukryte kalamitki do smarowania, nalezy je popuscić, albo zcisnać wziasc latarke i znajdziesz! Mozliwe ze kalamitki powypdaly i kurzem wszystko zalazło wiec najlepiej przydala by sie instrukcja, 

Opublikowano

Właśnie przeglądałem i faktycznie nie ma Musisz obserwować aukcje na pewno się pojawi 

Jak znajdę to wrzucę tu 

Kalamitki znajdziesz tylko oglądaj dokładnie i powoli a poza tym jakoś na początku tego tematu są wymienione gdzie i ile ich jest.

Opublikowano
Będę wszystko przeglądać przed sezonem i myślę że pomału dojdę do wszystkiego. właśnie przejrzałem strony a chciałbym dostać taką instrukcję papierową jak były. Ale dzięki za pomoc :)
Opublikowano

Podaj adres mail a wyslę ci wersje katalogu czesci wersja pdf ,claas mercator 70, 75 ( a to sa kombajny jak senator bardzo podobne, te same czesci)  tez sa pokazane miejsca smarowania( tzw. kalamitki), sam na tym bazowalem jak musialem cos rozkrecić

I gitara! I 1 liter!

temp1.jpg.e976b96e4cb6188f813bd17f41dd8c40.jpg1

temp3.jpg

Opublikowano

Nallezy pobrać ten plik!

Klikasz na link i wyświetal się: POBIERZ LUB ANULUJ!  U MNIE TO TAK DZIALA, nie mogę jakos tego pdf przenieśc na mail i wyslać-moze mam mala wiedze informatyczna  ale poprosze syna on moźe mi pomoze 

Opublikowano

Sory!Takich sprzetow juz nikt nie kupuje! Za mercatorem juz nikt nie patrzy, dzis dominator i nowsze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez bugi
      Witam
      Strzasznie ciężko w mojej trzydziestce chodzi sprzęgło, słyszałem że nie tylko u mnie, ale słyszałem też że da się coś z tym zrobić ale nie słyszałem co i właśnie dlatego chcę coś z tym zrobić da się? Jak tak to co?
    • Przez BenQ
      Witam.Kolejny problem z renatą.Pytanie czy dostane gdzieś docisk sprzęgła (nie wiem jak sie to poprawnie nazywa) cały komplet w sklepie kosztuje 2600zł.Może któryś z panów wymieniał. Z góry dziękuję za odpowiedź .Na dole zdjęcia o co chodzi
    • Przez Adek123rolnik
      Witam forumowicze, bardzo prosze o porade... mam wyciek w Reni-cieknie na laczeniu skrzyni I sprzegla (zalaczam zdjecie, oznaczone rozowa strzalka) myslalem ze poszedl uszczelniacz na walku sprzegla ale najciekawsze jest to ze nic nie kapie z "zawleczek" ktore sa zaraz pod sprzeglem... po popuszczeniu dekielka oznaczonego zielona strzalka wyciekal olej (zeszlo 20l I lecialo dalej) mysle ze tam oleju nie powinno byc bo nad tym dekielkiem jest dojscie do docisku sprzegla, jesli sie myle to mnie poprawcie... dodam ze cala akcja z wyciekiem na laczeniu skrzyni I sprzegla zaczela sie od wyniany oleju w skrzyni (starego bylo 35l wlalem swiezy 58l)

jutro wyjade w pole sprawdzic czy ze sprzeglem wszystko ok a puki co prosze o jakies porady...

Dlaczego cieknie olej (rozowa strzalka)?
      Co jest za dekielkiem (zielona strzalka)?
    • Przez byczek1999
      Witam
      mam pytanie mam na oku ciągnik ford 6610 i chciałbym poznac jakie są opinie o tym ciagniku 
      Jeszcze jest jedna sprawa otóż ma cos chyba ze sprzeglem poniewaz bierze raptownie przy samym końcu.czy duzo by wyniosla naprawa? I czy ciągnik by sie dobrze sprawowal w pracy z turem ?
      Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam
    • Przez antonio8
      Mam problem ze sprzeglem w lamborghini lampo. Jest to sprzeglo dwustopniowe i drugi stopien (wom) jest rozlaczany za pomoca dzwigni. I wlasnie problem jest ze sprzeglem od wom, a mianowicie nie mozna do konca wylaczyc walka za pomoca dzwigni(walek sie kreci po zaciagnieciu dzwigni i niby mozna zatrzymac reka ale bardzo trudno. Calkowite zatrzymanie wom nastepuje po wcisnieciu sprzegla jezdnego  ). Sprzeglo zostalo wymienione na nowe razem z dociskiem ale problem pojawial sie tez przed wymiana sprzegla. Regulowane bylo sprzeglo zgodnie z wytycznymi jak rowniez i linka od dzwigni sprzegla.
  • Dodaj nową pozycję...
v