Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z odpaleniem


266 odpowiedzi na ten temat

#201 Share siwy89

siwy89

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów

Napisany 05 lipiec 2011 - 19:48

Problem z odpaleniem A mi to wyglda na pierscienie. przerabialem to. sprawdz kompresje bpo zrobisz wszystko tj pompa wtryski glowica a i tak niebedzie palil. poprostu moze miec popekane pierscienie i niekoniecznie bedzie bral

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpaleniem Dzisiaj, 23:04
  •  

#202 Share arekursus

arekursus

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 50 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:-Traktory
    -Kombajny zbożowe
    -Warzywa

Napisany 05 lipiec 2011 - 19:49

Problem z odpaleniem Witam! Mam podobny problem z MF 255. Nie chce w ogóle odpalić. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce nie zapiali się nawet jedna kontrolka! :huh: Akumulator jest naładowany. Z kabli nie chciał odpalić. Jedynie odpala z pociągu.

#203 Share wsk125ccm

wsk125ccm

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 1258 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:mazowieckie

Napisany 07 lipiec 2011 - 23:05

Problem z odpaleniem Sprawdź wszystkie bezpieczniki (czasem wystarczy którymś poruszać i pomaga)
Dobrze wyczyść klemę i podłączenie kabla masowego (-). Jak nie pomoże (a masz wtopioną kleme w kabel), to ją obetnij i załóż nową kleme. Jeśli dalej nie pomoże to pisz na gg do mnie.

#204 Share kame255

kame255

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 4 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 lipiec 2011 - 08:52

Problem z odpaleniem zanieczyszczenia mogly dostać się do paliwa i pompa wtryskowa do regeneracji miałem to samo w swiom

#205 Share Hannibal

Hannibal

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 26 wrzesień 2011 - 19:15

Problem z odpaleniem Witam posiadam URSUSA 4512 z 1996 roku, ostatnio zaczeło mu się przydażać coś takiego, że zgaśnie na wolnych obrotach, a poźniej rozrusznik nie może przekręcić, trche postoi i udaje się go uruchomić. Co to może być za przyczyna? Obawiam się czy to przypadkiem silnik się nie zaciera :(.

Edytowany przez Hannibal, 26 wrzesień 2011 - 19:18.


#206 Share grzegorz508

grzegorz508

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 507 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Głodowo/Pułtusk

Napisany 27 wrzesień 2011 - 19:31

Problem z odpaleniem Ciśnienie w układzie smarowania to najlepiej sprawdź zegarem. Z tego co przeczytałem w instrukcji napraw od MF 255, to może to być coś z zaworami (tam jest napisane, że mogą się zawory zacierać, ale to mało prawdopodobne). Najlepiej sprawdź ciśnienie oleju i dopiero dalej szukaj usterki.

Edytowany przez grzegorz508, 27 wrzesień 2011 - 19:33.


#207 Share Hannibal

Hannibal

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 30 wrzesień 2011 - 14:00

Problem z odpaleniem Obserwuję ciągnik i tak, okazuje się że potrafi zgasnąć nawet nie rozgrzany, wydaje mi się że blokuje skrzynia biegów, gaśnie najczęściej zaraz po ruszeniu albo przy zwalnianiu np podczas orki przy dojeździe do końca pola, ostatnio miałem tak że zgasł, odpaliłem z wcisniętym sprzęgłem, a jak puściłem sprzęgło znowu zgasł, jak zgaśnie to nie można powkłana sucho wszystkuch biegów, wystarczy trochę pomanewrowac dźwidniami od biegów, jak uda się na sucho wszystkie pokolei powkładac to wtedy odpala i pracuje dalej.

#208 Share grzegorz508

grzegorz508

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 507 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Głodowo/Pułtusk

Napisany 30 wrzesień 2011 - 20:26

Problem z odpaleniem W takim razie sprzęgło dobrze pracuje, skoro wysprzęgla, a usterki trzeba szukać w skrzyni. Kolumna kierownicy do góry i sprawdź jak wyglądają widełki i wodziki. A dalej co z trybami. A z tym gaśnieciem patrzyłeś co sie dzieje, jak go odpalisz i włożysz bieg przy położeniu reduktora na neutralnym? Może reduktor się sypie, a nie skrzynia.

#209 Share Hannibal

Hannibal

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 październik 2011 - 10:35

Problem z odpaleniem najdziwniejsze jest to że jeżeli ciągnik pracuje powiedzmy 4 godziny to gaśnie 2 - 3 razy, jakby cos raz walnelo a konkretnie to by było wiadom co mu jest, był taki motyw oststni że cos zatłukło sie w skrzyni w czasie orki ale po 5 metrach jazdy przestalo, może to faktycznie redyktor. porozbieram i zobaczę.

gdyby coś nie tak było z kolami zębatymi to by było slychać, a ciągnik ladnie chodzi na wszystkich biegach.

#210 Share Hannibal

Hannibal

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 październik 2011 - 17:47

Problem z odpaleniem Podam więcej danych, jakieś 2 miesiące temu wymienilem pompę hydrauliczą podnośnika i koło zębate 2i4 biegu bo brakowało jednego zęba, problemy z gaśnięciem zaczeły się po tym remoncie, układam sobie wszystko w głowie i zastanawiam się czy pompa hydrauliczna może być przyczyną zatrzymania silnika? czy sprzęgło w ursusie 4512 jest dwustopniowe? Jak ciągnik zgasł to odpalił gdy wcisnolem sprzęgło do podlogi jak trochę puściłem to zgasł. Czy wciśnięcie sprzęgła na maksa wyłancza pompę hydrauliczną? ciągnik gaśnie zawsze na niskich obrotach dwa razy zgasł gdy wjechalem przednimi kolami w rów, a raz jak przejeżdzałem przez miedzę. Dlaczego nie gasnie na wysokich obrotach? Może pompa go w jakis sposób trzyma? raz zgasl gdy chodził sobie na wolnych obrotach i nikogo nawet w kabinie nie było, podczepiny był randal i podnośnik byl podniesiony. Gdyby to koła zebate blokowały to zdarzałoby sie to również na wysokich obrotach a wtedy to ze skrzyni fragmenta. Zaczynam głupieć. :(

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpaleniem Dzisiaj, 23:04
  •  

#211 Share bububear

bububear

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 69 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:powiat Tomaszów Lub.

Napisany 04 październik 2011 - 21:15

Problem z odpaleniem Sprzęgło jest dwustopniowe. Jak wciśniesz do końca to odłączasz WOM, a pompa jest chyba na tym samym wałku zamontowana. U mnie w 4512 jak podnoszę sieczkarnie na niskich obrotach, to ciągnik też przygasa. Może trzeba wyregulować ciśnienie w pompie, bo jest za duże, albo obroty masz za małe.

#212 Share Hannibal

Hannibal

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 05 październik 2011 - 17:16

Problem z odpaleniem Problem w tym że gaśnie nawet jak podnośnik jest opuszczony np w czasie orki ale zawsze jak maleją obroty np przy dojeżdżaniu do końca albo ruszaniu, a najczęściej po wjechaniu w wiekszy dół. Obroty sa dobre, też myślałem że cisnienie może być za duże.

#213 Share bububear

bububear

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 69 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:powiat Tomaszów Lub.

Napisany 06 październik 2011 - 19:49

Problem z odpaleniem Pompa pracuje cały czas, tylko jak podnosi to trochę ma ciężej. A obroty to jakie masz?

#214 Share Hannibal

Hannibal

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 11 październik 2011 - 19:09

Problem z odpaleniem Pracowałem ostatnio brona talerzową 2,20 i orałem, nie schodziłem z obrotów popniżej 500 i nie zgasl mi ani razu

#215 Share kajak

kajak

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 4 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 16 październik 2011 - 10:43

Problem z odpaleniem ja mam 5314 silnik po kapitalce pompa paliwowa nowa dmucha z odmy i przy temperatuże +7 nie odpala

#216 Share Cezary4514

Cezary4514

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 359 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 19 październik 2011 - 17:12

Problem z odpaleniem co wy panowie za głupoty opowiadacie :D ja mam 4514 pare dni temu przy -5 odpalił bez najmniejszych problemów a stał na dworze ;) to już ciapek ile ciezej pali od XX14. Więc watpie by ten typ ursusów tak miał...

#217 Share kajak

kajak

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 4 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 październik 2011 - 18:41

Problem z odpaleniem też mamy 45 i pali bez najmniejszego problemu a 53 nie i ma wysoko obrotowy rozrusznik i nic

#218 Share marek1977

marek1977

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 709 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:kujawsko-pomorskie
  • Zainteresowania:kierowca C+E

Napisany 22 październik 2011 - 19:18

Problem z odpaleniem U mnie pali jak diabli,nawet w duże mrozy,dodam że ciągnik jest garażowany i na okres zimowy leję Vervę,zasada jest jedna musisz mieć dobry start z akumulatora. :)

#219 Share Revers680

Revers680

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 144 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 październik 2011 - 19:24

Problem z odpaleniem Znajomy posiada MFa 698, a on jest bardzo podobny do 5314. Kupił go 7 lat temu, i zawsze miał problemy z paleniem zimą. Te traktory tak mają.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpaleniem Dzisiaj, 23:04
  •  

#220 Share traktorista

traktorista

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 25 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 październik 2011 - 16:19

Problem z odpaleniem mój 5314 też tak ma,że w zimie szło akumulator rozładować tyle kręcił a i tak nie odpalił, dlatego kupiłem grzałkę płynu chłodzącego którą montuje sie w bloku. w zimie wystarczy odpowiednio wcześniej podłączyc do prądu i pali jak w lecie. jak jest chłodniej a nie ma aż tak strasznie zimno to wystarczy go podgrzać na świecach przytrzymując kluczyk ok 20 sekund w takiej pozycji zeby kontrolki troche przygasły ale zeby nie zaczął krencic

Podobne tematy ursus 2812 odpala 4512 ciezko