Skocz do zawartości

Polecane posty

andrzej2110    529

Witam

 

Mam problem z 3512. Gdy chce go odpalić z komina leci czarny dym a silnik nie chce załapać. na hol zapala. Co zrobić żeby palił z rozrusznika?? Dodam ze wtryski ma wymienione i zawory były regulowane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tyger    2

ale szybko kreci wałem rozrusznik? , a dzieje się tak na ciepłym czy na zimnym silniku, czy silnik pracuje normalnie po uruchomieniu ma moc nei gaśnie nie dusi się?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrzej2110    529

na zimnym jest największy problem. jak pochodzi i potem zapala. rozrusznik dobrze kreci (chyba ze sie akumulator rozładuje :) ) jak sie odpali to chodzi dobrze. mam moc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Ferdek07    62

może te wtryski pomimo że wymienione może są źle wyregulowane, bo jeśli dobrze kręci to coś z układem paliwowym chyba będzie nie tak, sam nei wiem nigdy takiego przypadku nei miałem, bo jeśli kręci rozrusznikiem dobrze to musi zapalić, pozatym czarnym dymem wali jak odpalasz to nie powinien perkins mieć takich objawów

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ferdek07    62

a le na hol od razu łapie czy neirówno odpala na wszystkie gary no i potem normalnie chodzi? dziwne, może się gdzieś zapowietzra miałem kiedyś troche podobne problemy ale wine były gumki w rurkach dopiero jak wymieniłem gumki było ok, gdzieś zapowietzrał się pzrez stare gumki na rurkach paliwowych

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kaczorek    3
Witam

 

Mam problem z 3512. Gdy chce go odpalić z komina leci czarny dym a silnik nie chce załapać. na hol zapala. Co zrobić żeby palił z rozrusznika?? Dodam ze wtryski ma wymienione i zawory były regulowane.

Mamy ten sam problem. Tata rozmawiał ze znajomym mechanikiem i powiedział, że to może wtryski, choć rok temu były wymieniane i zawory regulowane. Jeszcze wspominał coś o pompie paliwowej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
coolman111    54

Ja mam troche podobny problem w kombajnie. Mam w nim silnik Perkinsa z podobną pompą jak przy MF-ie. U mnie znowu jest odwrotnie- jak jest zimny silnik to odpala bez problemu, natomiast przy rozgrzanym nie mogę za cholerę go odpalić! Dużo ludzi mówiło, że to wina złego ustawienia zaworów. Wyregulowałem i nie pomogło. Jak się tylko ciepło zrobi to od razu wyciągam wtryski oraz pompę i jadę do znajomego mechanika sprawdzić co jest za problem. Ten mechanik podejrzewa, że coś będzie z pompą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Piotras    2
Ja mam troche podobny problem w kombajnie. Mam w nim silnik Perkinsa z podobną pompą jak przy MF-ie. U mnie znowu jest odwrotnie- jak jest zimny silnik to odpala bez problemu, natomiast przy rozgrzanym nie mogę za cholere go odpalić! Dużo ludzi mówiło, że to wina złego ustawienia zaworów. Wyregulowałem i nie pomogło. Jak się tylko ciepło zrobi to od razu wyciągam wtryski oraz pompę i jadę do znajomego mechanika sprawdzić co jest za problem. Ten mechanik podejrzewa, że coś będzie z pompą.

Szczerzę z pompą wątpię bo tutaj ie ma różnicy czy ciepły czy zimny ale szczerze ciekawe dlaczego na ciepłym nie może. A co do tego że na zimnym nie może może się zapowietrza?? Wyszła również wadliwa seria filtrów paliwa możliwe że też może być winien ale na 100% to nie powiem.

Pozdro

Edytowano przez andrzej2110
błedy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kaczorek    3
wtryski i zawory robiłem ze 2-3 tyg temu. Ale jeszcze mało chodził po tym zabiegu.

Rozmawialiśmy z ojcem w sobotę z mechanikiem ponownie. Nie pali za powodu zbyt małego ciśnienia w tłokach. Podobny problem koleś miał w sąsiedniej wsi, no i ten mechanik szykował. Miał takie same objawy jak mój czy twój 3512, wymienił najpierw wtryski - nic to nie dało. Później pompę paliwową - znowu nic. Aż w końcu zmierzył ciśnienie w tłokach i okazało się, że jest zbyt małe. Czyli trzeba zabrać się za silnik. :angry:

 

@andrzej2110, ile masz mth w swoim 3512??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrzej2110    529

pył u mnie jeden znajomy mechanik i mówi ze to wina małej pompki. tej za odstojnikiem. Musze to rozebrać. dziś paliłem go rano na łańcuch. tylne koło zrobiło 1/4 obrotu i już zapiał (na wstecznym :P )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kaczorek    3
pył u mnie jeden znajomy mechanik i mówi ze to wina małej pompki. tej za odstojnikiem. Musze to rozebrać. dziś paliłem go rano na łańcuch. tylne koło zrobiło 1/4 obrotu i już zapiał (na wstecznym :P )

To pompkę wymienialiśmy, ale nie było widocznych większych efektów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrzej2110    529

ja tez mam jo wymieniono ale on mówi ze krzywka może za słabo na nio naciskać i słabo pompuje dlatego jest problem z rozruchem. Miałem podobmy przypadek z maluchem. gał mi podczas jazdy. przeszlifowałem podkładkę o 3 mm chodzi do tej pory.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Balzak    2

Andrzej daj do sprawdzenia rozrusznik może gdzieś jakieś zwarcie na obwodzie rozrusznika może być i nie daje rady, a jak to nie pomoże to moze pompa paliwa, ale generalnie ciekawy problem. Skoro ci na rozciąga zapala to reszta układu powinna byc ok. Wiec sprawdź ten rozrusznik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrzej2110    529

rozrusznik to kreci dobrze. pierwsze o zrobie to poprawie tpo mało pomke. to jest najłatwiejsze do zrobienia. jak nie pomoze bede szukał dalej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Balzak    2

po czym stwierdzasz ze kreci dobrze??? CZasem moze wydawać sie ze bedzie kęcił dobrze ale za słaby moment bedzie dawał, No ale rób jak chcesz i jak zrobisz to napisz co było przyczyna takiego stanu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
andrzej2110    529

jednak był to rozrusznik. wyrobił sie na panewkach i wirnik ocierał. teraz pali bez podgrzewania świecą na dotyk.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


×