Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja w c-355 miałem pompe wzomcnioną Hydrotor z Tucholi i wytrzymała zaledwie pół roku :):)

Widzisz może trafiłeś na jakąs wadliwą , ja mam też w c 355 już 4 lata i śmiga aż miło :)

ZETOR 7211 5211 POMPA HYDRAULICZNA WZMOCNIONA 32L (774123442) - Aukcje internetowe Allegro

Czyli ten model takze pasuje do C360??

Nie mam zamirau niczego przekladac. Chcem wykrecic stara a dać nową PROSTO I PRZYJEMNIE :)

Sąsiad zdaje się taką montował,mówił że trzebabyło gdzieś troche przyszlifować klape bo coś tam przeszkadzało i nie chciała dojść, ale pozatym jest zadowolony bo ma wiekszą wydajność niż ta co ja mam.

Opublikowano

Radekk a wiesz moze na 100% czy ta pompa pasuje bo nie chcem wydac kaski w błoto.

I jeszcze jedno pisałeś ze nalezy cos tak zeszlifowac i tu mam pytanie czy ten szlif nie zaszkodzi w przyszlosci przy montowaniu orginalnej pompki do 360??

Prosze o odpowiedzi w 100% lub opinnie uzytkowników owych pomp czy to warte świeczki taki interes

bo moze lepiej wymienic oringi i pociagnie przez kolejny rok ;)

Radekk a wiesz moze na 100% czy ta pompa pasuje bo nie chcem wydac kaski w błoto.

I jeszcze jedno pisałeś ze nalezy cos tak zeszlifowac i tu mam pytanie czy ten szlif nie zaszkodzi w przyszlosci przy montowaniu orginalnej pompki do 360??

Prosze o odpowiedzi w 100% lub opinnie uzytkowników owych pomp czy to warte świeczki taki interes

bo moze lepiej wymienic oringi i pociagnie przez kolejny rok :)

Opublikowano

a w czym to szlifowanie ma przeszkadzać podejrzewam że to milimetrowe sprawy. wyrzucenie kasy w błoto to kupno orginalnej pompy kup tą co chcesz jak nie będzie pasować to wymienisz na iną proste?? a i tylko nie zapomnij zmienić oleju bo to podstawa żadna pompa nie pochodzi za długo na starym!

Opublikowano

Tak jak napisał kolega wyżej z tym szlifowaniem to kwestia dopasowania nie zjeżdzasz dużo i to na pewno nie zaszkodzi pokrywie. Co do pompy to uważam że lepiej raz wydać więcej i mieć dobrą pompę niż zaoszczędzić i potem sie wkurzać że nie chodzi tak jak powinno,zależy jeszcze ile używasz podnośnik jak często,bo też szkoda kasy wydawać jak używasz go sporadycznie to i jakaś tańsza pompa wytrzymie. Jak napisałeś może pomóc wymiana oringów w pompie owszem od tego bym zaczął bo może się okazać że to wystarczy i nie bedziesz musiał nowej kupywać z własnego doświadczenia wiem , że jak jest w miare olej czysty i pompa nie jest zbytnio przeciążana to wytrzymuje długo, w większości przypadków za słabe podnoszenie odpowiadają jeszcze min. rozdzielacz, manszety uszczelniające na tłoku podnośnika, a nawet rurki i zawory bezpieczęstwa,wiem co pisze bo sam robiłem remont i wymieniłem prawie wszystko i nie było zadawalających rezultatów ,aż potem stwierdziłem co było przyczyną i teraz podnosi jak trzeba ;) A właściwie jaką pompe chcesz kupić konkretnie? Chcesz coś jeszcze wiedzieć o podnośniku to pytaj postaram sie pomóc :)

Opublikowano

Hmm. w takim razie mysle ze ta od zetora powinna byc najlepszym wyborem ;)

Pompy uzywam sporo podczas zwózki bel do domu wiec musi byc onna dobra nie byle co aby to sprawnie szlo.

Wielkie dzieki Radkowi głownie ale pozostalym forumowiczam takze dziekuje za pomoc i udzielone wskazowki

Opublikowano

Witajcie. Mój podnośnik ciągle podrywa, kiedy jadę z narzędziem. Może ktoś wie, czy da się coś z tym zrobić, czy może to już początek końca rozdzielacza? Jeśli tak, to czy ktoś w kraju remontuje rozdzielacze? Może można wysłać pocztą, itp?

Opublikowano

Hej chłopaki. Podłączam się z moja 60-tką. Jak olej zimny podnosi w miarę, jak się rozgrzeje podnosi na pełnym gazie, ale po jakimś czasie opadnie. Co do roboty?

pozdrawiam.

Opublikowano

mam tez to w 4011,kosiarki 400kg nie moge na cieplym silniku podniesc a juz o wykiprowaniu pelnej przyczepy mozna zapomniec,wydaje mi sie ze pompa siadla i trzeba wymienic

Opublikowano

Chłopaki mam jeden denerwujący problem od kiedy wymieniłem pompę podnośnikową i zawór przeciążeniowy co chwilę wywala mi uszczelkę pod tą pokrywą od spodu gdzie przykręca się pompę zawsze w jednym i tym samym miejscu.Rozbierałem to już kilka razy wymieniałem te oringi gumowe i tą tulejkę i dalej to samo.Jak mi tą uszczelkę już wywali jak coś podniosę to olej leci ciurkiem.sad.gif

Fotki;

http://www.fotosik.p...azki.php?page=0

Liczę na Waszą pomocsmile.gif

Opublikowano

Pewnie masz ustawione na zaworze za duże ciśnienie i oring nie wytrzymuje.Ciśnienie powinno być ustawione jak się nie mylę na 160at, jeśli ci chodzi o ten zawór przy pompie.

Opublikowano

No właśnie ten zawór jest najbardziej prawdopodobny bo od kiedy go wymieniłem tak się dzieje.Był on kupiony nowy ale jest dłuższy od tego co był.Nie wiem może się gość w sklepie pomylił.Będę musiał go to rozebrać i założyć ten stary co był.

Jak najlepiej zakładać te gumowe oringi żeby przy zakładaniu mi ich nie ścięło?

Opublikowano

Witam. Może głupie pytanie, ale jak wyregulować ciśnienie hydrauliki w c360. Mam wkręcony manometr na wyjściu i pokazuje 100at.Coś trzeba rozebrać aby się dostać do zaworu czy jak?

Opublikowano

Jest ryzyko pęknięcia pokrywy podnośnika, to częsta usterka w tym typie

A jak u mnie c-360 chodzi tylko z turem ? od czasu do czasu troche z kosiarką, i częściej skrzynke podpinam, to raczej nic się nie stanie ?

Opublikowano

Chłopaki mam jeden denerwujący problem od kiedy wymieniłem pompę podnośnikową i zawór przeciążeniowy co chwilę wywala mi uszczelkę pod tą pokrywą od spodu gdzie przykręca się pompę zawsze w jednym i tym samym miejscu.Rozbierałem to już kilka razy wymieniałem te oringi gumowe i tą tulejkę i dalej to samo.Jak mi tą uszczelkę już wywali jak coś podniosę to olej leci ciurkiem.sad.gif

Fotki;

http://www.fotosik.p...azki.php?page=0

Liczę na Waszą pomocsmile.gif

kolego a wymieniałeś kiedyś tą tulejkę na której są te 2 oringi ja teraz wymieniałem cały rozdzielacz i okazało się że nowa tulejka jest za wysoka i pokrywa się nie schodzi a stara była stoczona ale ją zdałem razem z rozdzielaczem w komorze pod pokrywą nie ma aż takiego ciśnienia żeby wyphło tą uszczelkę zmierz tulejkę i głębokości otworów w pokrywie i w rozdzielaczu

Opublikowano

A co może byc u mnie z podnośnikiem nie tak. Pompa nowa, załozona latem, podnosnik po remoncie kapitalnym wlany nowy olej a nie chce podnosic:( Mam taka igłę do balotów i podnosił ( po zmianie pompy latem) a teraz nie chce, tzn podniesie ale trzeba mu pomoc:( Pompa juz siadla? czy podośnik zle zrobiny? Czy za zimno i za gęsty olej ? Czy jest tam jakis zawor i zle jest ustawiony?? od czego zacząć?

Opublikowano

A co może byc u mnie z podnośnikiem nie tak. Pompa nowa, załozona latem, podnosnik po remoncie kapitalnym wlany nowy olej a nie chce podnosic:( Mam taka igłę do balotów i podnosił ( po zmianie pompy latem) a teraz nie chce, tzn podniesie ale trzeba mu pomoc:( Pompa juz siadla? czy podośnik zle zrobiny? Czy za zimno i za gęsty olej ? Czy jest tam jakis zawor i zle jest ustawiony?? od czego zacząć?

w układzie są 2 lub 3 zawory w pompie jest jeden w cylindrze drugi i w rozdzielaczu ale to zależy od jego budowy ja w starym nie miałem a w nowym już był ja bym zaczał od nich mogła strzelić sprężyna albo zaciągnął jakiegoś paprocha