Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Te cysterny to chyba po to by prostemu ludowi fizycznie pokazać bo widać powtarzanie w TVPis to zamało. 

No i taka mała refleksja na koniec. Grabierz miliardów, cysterny , Amber Gold Vat itd - skazali kogoś? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Slodki66 napisał:

No dobrze. włączę sobie tvn jakie wiadomości bo dawno nie oglądałem. 
Ryzyko nerwicy, wiem ale dla wielu to miarodajne źródło informacji i warto wiedzieć co tam nowego. Choć spodziewam się setny raz powtarzania tych samych już sloganów. Nie wiem co tam dziś było szczerze piszę i zobaczę czy choć jednym czym mnie pozytywnie zaskoczą?

😉😂

no mnie tvp nawet pozytywnie zaskoczyło a co w tym tevałenie?
jutro dyżury na odwrót może zrobimy :) ? 

2 godziny temu, Slodki66 napisał:

Przepraszam Dysydencie ale nie mogłem się powstrzymać tak ten twój post pasował z subtelną różnicą. 

nie ma za co. pomysł kapitalny i tylko docenić a nie obrażać się mogę bo rzeczywiście pasuje do przysłowia 
"- a co tam słychać?
 - zależy gdzie ucho przyłoży."

tutaj usunąłem tekst i przeniosłem do prywatnego dokumentu 
https://drive.google.com/open?id=1OQpcg7TVMpssy-vOof2Ad_ZUGjnPx6EF
aby zbędnych kłopotów af nie przysparzać jeśli by treść jakiemu z naszych rządzicieli się nie spodobała 
bo nawet Klawitera urobili że Macka laptopa zaczął wychwalać choc cwaniak i tak umieścił w temacie "więcej sprzętu niż talentu"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

nooo z tym ajplem toś się zapędził. Srajfony i innej maści mac i to systemy (już pisałem co teraz ma wartość) I teraz może i procek ma raptem dwa rdzenie ale system jest mocny i pokaż mi PC lub Androida co hula bez modernizacji od lat 3 dajmy na to. W domu leży iphone 5s i po włączenu go na stówę będzie stabilnie działał. To od początku power pc w RISCu były robiące wrażenie systemy - słowem: nie zgadzam się... ale używam androida😁

Opublikowano (edytowane)

ostatnie trzy słowa z Twego posta mi wystarczą
tylko jak co doedytujesz to będę musiał cytować :) 
Osx jest mało elastyczny to i chodzi niezawodnie ale co na nim zrobisz ponad funkcje komunikacyjne obsługę mediów i może jaki przelew jeszcze?
To trup programistyczny i tyle. Już elastyczność Windowsa większa nie mówiąc o różnorodności i bezkosztowości freeware-owych systemów uniksowych z Linuksem na czele.
Niezawodnie od kilku już lat mi lapek na ikspeku działa odkąd przestali go aktualizować a całyczas pod netem i jakoś nie ma żadnego syfu co by system wywalił. Linuksa mam sprzed dziesięciu lat chyba na live z pena i wszystko co trzeba na nim chodzi tzn edycja mediów, internetnieco lekkiej hakerki no i sterowanie całym systemem prywatnego monitoringu jaki mam nie tylko w domu ale i ruch z routera i nigdy mi nie "zwisł" byle sprzęt na którym puszczę wyrobił. 
Konfigurowalność systemu z poziomu użytkownika jest największą zaletą o ile ten użytkownik nie jest najsłabszym ogniwem.

Rzczywiście Android ma chyba na sztuki licząc najwięcej użytkowników już jeśli by i srajfony do statystyk...
Wojna handlowa zmusi Chińczyków do tworzenia własnego softu i to teraz chyba bardziej od Nich zależy w którą stronę pójdzie Informatyka. No chyba że Jankesi metodą słonia w składzie porcelany pójdą co nie dość że podwójnie trafne w porównaniu to jeszcze ich chyba ostatnia deska ratunku. 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

chinczyki już mają własny   ,,soft '' także android poujdzie w odstawke ,     a jak już o informatyce to kolejne umowy z USA chyba jakieś podpisane na sieć 5G  a tak w ogóle to prócz USA I CHIN  ktoś inny to zrobić może ?       chyba bardziej patrzycie na rece kampanijne pis bo jest przy korytku ?

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Każdy swój system i cały soft napisać może tylko progiem motywacja finansowa. Za tym musi iść przemysł produkujący sprzęt aby było z czego finansować programistów bo na czystym handlu softem zbyt cienki to interes aby wystarczyło. jeszcze i piractwo tak że trzeba przypiąć soft do infrastruktury materialnej i tak jak Windows nie podzie na Macku, android na pececie tak i Chińczycy już zrozumieli że tylko  tędy droga a to co google czy inne amerykańskie potęgi czysto softwaerowe wyrabiają tylko przyspieszy proces. 
Jeszcze te chińskie "oesy" nie są w stanie się równać z przez lata doskonalonymi systemami zachodu ale potrzeba matką postępu.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Taras rozwiń jaśniej bo ja chyba zrozumiałem i nawet te "wieśmacki" kupuję bo pierwsze słyszę a super trafne xD no ale nie tylko ja czytam to forum ;) 
Wirtualna maszyna to proteza w ten sposób wszystko pójdzie na wszystkim ale jaka nadwydajność sprzętu potrzebna.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

Każdy tylko progiem motywacja finansowa. Za tym musi iść przemysł produkujący sprzęt aby było z czego finansować programistów bo na czystym handlu softem zbyt cienki to interes aby wystarczyło. jeszcze i piractwo tak że trzeba przypiąć soft do infrastruktury materialnej i tak jak Windows nie podzie na Macku, android na pececie tak i Chińczycy już zrozumieli że tylko  tędy droga a to co google czy inne amerykańskie potęgi czysto softwaerowe wyrabiają tylko przyspieszy proces. 
Jeszcze te chińskie "oesy" nie są w stanie się równać z przez lata doskonalonymi systemami zachodu ale potrzeba matką postępu.

android przy chinskim systemie to bedzie padaka , tak przynajmiej chinczycy twierdzą .

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

każda sroka swój ogon...
zobaczymy ocenimy :) 

Podsumowując i kończąc zapewne bo nie wszystkich te tematy interesują  
Ze wszystkich wojen takie lubimy najbardziej i dla wojen technologii w służbie cywilnej to gotów jestem poligon i ze swego podwórka zrobić
a nie grodzić się płotem i zostać enklawą "jedynie słusznych"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Te cysterny to chyba po to by prostemu ludowi fizycznie pokazać bo widać powtarzanie w TVPis to zamało. 

No i taka mała refleksja na koniec. Grabierz miliardów, cysterny , Amber Gold Vat itd - skazali kogoś? 

Smiesz twierdzić że te betonowe sądowe kasty dopuszcza do czegoś takiego. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

To te wszystkie komisje tylko po to by ciemny lud to kupił?  Może proletariackie sądy robotniczo chłopskie trzeba powołać?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Właśnie, dysydent, jak odpalasz protezę na windows dla drugiego windows wciąga drugie tyle z procesora a reszta dynamicznie. Na macu byłem zdziwiony tak samo jak pierwszy raz power pc zobaczyłem i zakładam że, dysydencie : "byłbyś Pan zadowoloony". Inna struktura... Nie napiszę dla kogo ani rozwinę "wieśmaca" albowiem dosłownie i osobiście tu ludzie sprawy odbierają. Fajne jest. Niema klawisza ctrl...

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ulman napisał:

To te wszystkie komisje tylko po to by ciemny lud to kupił? 

Kolejna wieloznaczność z "kupowaniem" bo nie dość że kupuje pospólstwo przekaz to jeszcze samo fabrykantom pensje płaci. 
Tylko niesamodzielność myślenia nie jest karalna a wręcz do praw by ją zaliczyć można było no i tutaj jeśli chcesz samodzielnie myśleć to musisz tańczyć jak grają i samemu trzeba lepszy przekaz wypichcić. Inaczej się nie da. Żebyś ile tłumaczył co bardziej skomplikowane kwestie to i tak zdania podrzędnie złożone nie mają szans dotrzeć i trzeba krótko
- tak ma być
- dlaczego tak?
- bo tak. 

mało kto odważy się dyskutować :D  
A Tobie DTaras napiszę w zgodzie na niechęć zgłębiania  "wieśmackstwa"
- no tak.

(a z Mackiem dzięki na pewno kiedyś wypróbuję bo jeszcze...)

Sieci 5G jeszcze nie mają doprecyzowanych standardów, brak unifikacji a nawet sama idea nie do końca domknięta. Jeszcze nie wiadomo jakie technologie i być może jeszcze nie wynalezione w transmisji danych czy zarządzaniu tą siecią bo czy rozproszone czy bardziej scentralizowane wszak ma być to przede wszystkim komercyjne i jakoś, za coś trzeba kasę naliczać czyli scentralizowane to znów komunikacja między urządzeniami niby ma być autonomiczna a to wyklucza centralizację zbytnią. Nie wiadomo kto ma być właścicielem i czego bo medium nośne sygnałów to głównie fale radiowe i jeśli by to zadziałało to traci sens płacenie dostawcom internetu bo będzie wszędzie konieczny dostęp do sieci dla pełnej funkcjonalności. Jeszcze dużo do wymyślenia i nie jest powiedziane że będzie skórka warta wyprawki bo skala komplikacji może przekroczyć jakąkolwiek kontrolowalność. 5G to na razie bardziej podwaliny projektu niż precyzyjnie określone funkcje i topologia.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ciekawe jak ekspansywny będzie ten komputer. Aby nie skończyło się na tym, że jego głównym zajęciem będzie podporządkowywanie kolejnych elementów. Utrata (nawet złudnej kontroli) to chyba kwestia czasu. I to krótszego niż dłuższego.

Opublikowano (edytowane)

Magistrala CAM ona się chyba nazywa w samochodzie spina to w jedna całość i jest gwarantem funkcjonalności. Przecięcie tej magistrali i po samochodowej elektronice. Gorzej z samą ideą sieci rozproszonej gdzie nie ma określonych tras przepływu danych tak już działa większa część internetu i to już teraz rodzi problemy z opanowaniem całości gdzie wojny cybernetyczne i chaos idący za jakimś włamaniem z miliardowymi stratami co glupszych naiwnych w zbytnią przydatność informatyki nawet w orce na polu. Zwiększenie skali komplikacji zwiększy tylko awaryjność i podatność na manipulowanie wszelkie przez różnej maści "szpeni" (szemranych specjalistów :) ).  Jest to jakaś alternatywa dla wykorzystania zwolnionych z pracy przez technikę ludzi ale spora część populacji nie jest w stanie opanować arkanów samej obsługi już dziś istniejącej technologii to co mówić?...
Jakoś tego nie widzę jako rzecz tak szybko przydatna a Mirro w międzyczasie wskazuje na futurologiczne zagrożenia rodzaju samoświadomości sieci.
Niestety człowiek nie jest w stanie stworzyć inteligencji dorównującej jego własnej i prędzej to się będzie zapychać i wieszać niż celowo coś na źle zaplanować.
W razie czego można w centrach miast poodpalać bomby magnetyczne sterowane ręcznie i po pto... kompie. :D 
Termin 5G to bardziej chwyt komercyjny niż przełom technologiczny bo niczego nowatorskiego w tym nie widzę ponad mnożeniem potencjalnej chały technicznej do wciskania za kasę pospólstwu.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nooo nie takie mgliste to zagrożenie.Z tego co obserwuję, to istnieje pęd do łykania przez to ustrojstwo nieograniczonej ilości informacji, albo nieograniczonego dostępu do niej. Pęd ten generowany jest przez samego człowieka, a raczej jego lenistwo. Magiczna funkcja samouczenia się kiedyś i tak się zemści. Jedynym ograniczeniem mogłoby być zamykanie punktów dostępowych. Choć tak po prawdzie to chyba tylko stare CB radio jest poza jego zasięgiem. Jedyna nadzieja że ( to chyba u Lema było) istnieje masa krytyczna informacji i samo się zresetuje. Czyli na wszelki wypadek warto trzymać w chałupie stare dobre zapałki i tonę węgla.😂

Opublikowano
5 godzin temu, dysydent napisał:

no mnie tvp nawet pozytywnie zaskoczyło a co w tym tevałenie?
jutro dyżury na odwrót może zrobimy :) ? 

nie ma za co. pomysł kapitalny i tylko docenić a nie obrażać się mogę bo rzeczywiście pasuje do przysłowia 
"- a co tam słychać?
 - zależy gdzie ucho przyłoży."

tutaj usunąłem tekst i przeniosłem do prywatnego dokumentu 
https://drive.google.com/open?id=1OQpcg7TVMpssy-vOof2Ad_ZUGjnPx6EF
aby zbędnych kłopotów af nie przysparzać jeśli by treść jakiemu z naszych rządzicieli się nie spodobała 
bo nawet Klawitera urobili że Macka laptopa zaczął wychwalać choc cwaniak i tak umieścił w temacie "więcej sprzętu niż talentu"

Możemy podyzurować tylko ja od 22 nie wcześniej ale i tak zapewne po 10 razy to samo zdążę usłyszeć. ☺️

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, dysydent napisał:

Magistrala CAM ona się chyba nazywa w samochodzie spina to w jedna całość i jest gwarantem funkcjonalności. Przecięcie tej magistrali i po samochodowej elektronice. Gorzej z samą ideą sieci rozproszonej gdzie nie ma określonych tras przepływu danych tak już działa większa część internetu i to już teraz rodzi problemy z opanowaniem całości gdzie wojny cybernetyczne i chaos idący za jakimś włamaniem z miliardowymi stratami co glupszych naiwnych w zbytnią przydatność informatyki nawet w orce na polu. Zwiększenie skali komplikacji zwiększy tylko awaryjność i podatność na manipulowanie wszelkie przez różnej maści "szpeni" (szemranych specjalistów :) ).  Jest to jakaś alternatywa dla wykorzystania zwolnionych z pracy przez technikę ludzi ale spora część populacji nie jest w stanie opanować arkanów samej obsługi już dziś istniejącej technologii to co mówić?...
Jakoś tego nie widzę jako rzecz tak szybko przydatna a Mirro w międzyczasie wskazuje na futurologiczne zagrożenia rodzaju samoświadomości sieci.
Niestety człowiek nie jest w stanie stworzyć inteligencji dorównującej jego własnej i prędzej to się będzie zapychać i wieszać niż celowo coś na źle zaplanować.
W razie czego można w centrach miast poodpalać bomby magnetyczne sterowane ręcznie i po pto... kompie. :D 
Termin 5G to bardziej chwyt komercyjny niż przełom technologiczny bo niczego nowatorskiego w tym nie widzę ponad mnożeniem potencjalnej chały technicznej do wciskania za kasę pospólstwu.

Ta szyna to CAN jak się nie mylę. I faktycznie nawet uszkodzenie takowej albo podzespolu do niej podpiętego do niej powoduje herezje i nieoczekiwane objawy często trudne do zdiagnozowania co do miejsca usterki. 

3 godziny temu, DTaras napisał:

prędkość - taki atut. A CAN? Możesz szynie zwarcie zafundować a silnik będzie działał, licznik pokazywał - głównie, że błąd. Światła nie zgasną...

Mylisz się. Uszkodzenie typu zwarcie na szynie CAN unieruchomi auto. 

Uszkodzony czujnik abs lewego koła i nie działa abs kontrola trakcji, licznik kilometrów, predkosciomierz wskaźnik temperatury i poziomu paliwa a autko to vw oczywiście. 

• Like 2
Opublikowano
19 godzin temu, Ulman napisał:

Jak zobaczyłem te cysterny wstydu to zaraz pomyślałem o tobie , że tak napiszesz i nie pomyliłem się .😁  

To jest dla tych co oglądają polsat i tvn . Teraz szef opozycji powinien wystąpić do swoich wiernych że jak będzie jechała cysterna zamykali oczy i protestowali kładąc się przed cysterną . 

Kim lepiej być prostym ludem czy złodziejem ?

Z góry wiem , że nie odpowiesz na to pytanie .

Przepraszam . Pomyliłem się . Odpowiesz ale nie na temat 😁😁😁

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

A widok tych cystern nie wzbudził w Tobie niesmaku w kwestii gwałcenia Twojej inteligencji takim przekazem? Przecież tu nawet pogłębiarka nie dokopie się przez takie warstwy mułu aby osiągnąć poziom prezentowany przez twórców. Może niech lepiej puszczą cysterny spożywcze, bo teraz kontrabandę wozi się raczej takimi, a nie tymi pod ścisłym nadzorem. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, 12zbyszko napisał:

Kim lepiej być prostym ludem czy złodziejem ?

A to dla Ciebie społeczeństwo dzieli się tylko na te dwie grupy?

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/w-sejmowym-barze-sprzedaje-sie-coraz-wiecej-alkoholu/qdjcdfg

😄

https://www.onet.pl/?utm_source=detal_viasg_businessinsider&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_detal_popularne&srcc=ucs&pid=01becc62-5288-44b4-8178-ddcfac4457e2&sid=ca05277f-7c3f-495c-9acc-986177acd173&utm_v=2

Co prawda o sąsiadach naszych, ale co tam Maleńczuk o wstawaniu z kolan śpiewał? 

Edytowane przez daron64
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v