Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak mnie naszło przy okazji tego ministra, taka refleksja. Może zbyt daleko idę ale w świetle tych wydarzeń to wychodzi na to, iż Misiewicz słusznie dostał złoty medal. Wszak zasługi wielkie.🤣

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, zetorki12 napisał:

No gdzie , Tamto tylko kopiować potrafiło.

Ale lęki i obsesje podobne Może przez te kilka miesięcy nieobecnosci napisał te kilka zdań.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 minutę temu, agromatik napisał:

J%C3%B3zef_Che%C5%82mo%C5%84ski%2C_Bociany.jpgKtóry to ty?

Pewno ten w górze , co sp***dala z kraju jak trochę gorzej się robi . :D

Opublikowano

patrzac z punktu widzenia tzw autochtonow to ma racje, polska nie byla dla nich-slazakow,kaszubow,mazurow, itp- matka tylko zla macocha[podobnie jak dla wiekszosci polakow], kazdy stawal przed komisja weryfikacyjna i musieli miec podstawy zeby zostac w polsce a potem gierek ich przehandlowal za kredyty- 2 milony obywateli za 2 miliardy marek, nie wiem czy to byl dobry przelicznik, potomkowie tych co setki lat walczyli z germanizacja w 20 lat w wiekszosci wyjechali do rajchu....

czasami pokazuja taki film o zyciu na mazurach zaraz po wojnie, nie chce mi sie szukac tytulu.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

polska nie byla dla nich-slazakow,kaszubow,mazurow, itp- matka tylko zla macocha[podobnie jak dla wiekszosci polakow], kazdy stawal przed komisja weryfikacyjna

Kresowiacy też i to dwukrotnie, najpierw żeby móc wyjechać z kresów musieli udowodnić sowietom że są Polakami , a potem musieli udowodnić "Polskim władzom" że są Polakami, żeby się osiedlić.

Opublikowano
Przed chwilą, fD6 napisał:

każdy łotr złodziej układa sobie wytłumaczenie

No widać , widać .     Leki zmień .

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

patrzac z punktu widzenia tzw autochtonow to ma racje, polska nie byla dla nich-slazakow,kaszubow,mazurow, itp- matka tylko zla macocha[podobnie jak dla wiekszosci polakow], kazdy stawal przed komisja weryfikacyjna i musieli miec podstawy zeby zostac w polsce a potem gierek ich przehandlowal za kredyty- 2 milony obywateli za 2 miliardy marek, nie wiem czy to byl dobry przelicznik, potomkowie tych co setki lat walczyli z germanizacja w 20 lat w wiekszosci wyjechali do rajchu....

czasami pokazuja taki film o zyciu na mazurach zaraz po wojnie, nie chce mi sie szukac tytulu.

Tych co tam zamieszkali przez wiele lat łączyło poczucie tymczasowości. Pamiętam z lat 90 tych okolice Braniewa, Elbląga ( sam mam rodzinę w Tropach koło Elbląga) Albo Ornetę, Dobre Miasto. Nic tam się nie działo. Budynki jakie zastali takie stały. Ludzie wierzyli że ktoś, wcześniej czy później upomni się o swoją własność.

Opublikowano

Dlaczego siejesz nienawiść i szukasz różnic etnicznych ? Bliźnich swoich nienawidzisz ? Uważaj żebyś w trzecim pokoleniu za to nie zapłacił . :ph34r:

Opublikowano

Ja nie wiem czy on nie jest trzecim pokoleniem które za to płaci.

Oj jaka błoga cisza w sprawie ministra hejtu. 

Kłamstwo powtórzone stokroć prawdą jest a jesli o czymś się nie mówi to znaczy że się nie wydarzyło. Kurski miał rację

Opublikowano
Dnia 19.08.2019 o 16:39, Ulman napisał:

Po pierwsze to pisałeś o sytuacji gdy już Zelmer był na giełdzie 

Po drugie , mimo że to ci sę w głowie nie zmiesci , spółki giełdowe nie mają zysków czasem przez wiele lat wiec obecność na giełdzie nie ma nic wspólnego z zyskami. A żeby było  ciekawiej to możesz z sukcesem wprowadzić na giełdę spółkę która ma straty.  

Masz , poczytaj i uświadom się  https://www.bankier.pl/wiadomosc/Spolki-bez-zyskow-Oto-najdluzsze-serie-strat-na-GPW-7488054.html

Pokażesz te 250 czy tam 100 mln zysku zelmera czy nie potrafisz?

no jak sam widziałeś spółka podana jsw  były zyski wysokie to akcja była 140 zł były straty akcje po 14 strajk akcje w duł 

podanie kwartalnego rozliczenia w górę jak zysk w duł  to akcje  w duł itp a autor zapomniał dodać ze spółka długo nie zarabiała ale na koncie było mld na koncie 

a ładny przykład dałeś ze za po w czasie prosperity i drogiego węgla  spółka była na minusie 

1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Dlaczego siejesz nienawiść i szukasz różnic etnicznych ? Bliźnich swoich nienawidzisz ? Uważaj żebyś w trzecim pokoleniu za to nie zapłacił . :ph34r:

karma działa za życia 

3 godziny temu, jacus napisał:

swinie tanie-to ile bys ty chcial ??? daj mi boze do konca swiata taka cene jak dzisiaj, 

@jacus zycie cie pokarało ze w kocu coś sensownego napisałeś u mnie 6 50 zł 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Oj jaka błoga cisza w sprawie ministra hejtu. 

Kłamstwo powtórzone stokroć prawdą jest a jesli o czymś się nie mówi to znaczy że się nie wydarzyło. Kurski miał rację

o czym mówił kurski ? 

• Like 3
Opublikowano

Hyh tyle się fd nagadał że z Polski tęcza różnych narodów powstała. W błędzie grubym jest zaślepiony niestety szlachtą, która mieszczaństwu ustąpić musiała. Ale za to ładnie po nim widać skąd swary w narodzie, że za trzy palce, kosą. Nie można przez historię na skróty i tak kto majątka potężnego za bugiem zostawić nie chciał cieszył się, że z pociągu na śnieg nie wyskakiwał choć z jedną walizką. Nowa władza jednych głosem a drugich zesłaniem spokoju uczyła. Ten tu jednak sygnet z lombardu przywdział i srebra koloidalnego się nawpierniczał aby krwi niebieskiej przybrać... Buławkę sobie kup jeszcze, jakiś generał może zgubił. Siądź pierwszy sorcie na gniadego i jutro znów wieśniaków doglądnij. Będzie wesoło.

Opublikowano (edytowane)

Taras szczena mi opadła i gdyby nie na miarę ta odpowiedź szyta to bym podejrzewał Cię o cytat. :) 
Trochę może być owo ,jak Mu tam stworzenie? "fD" i mojego chowu bo można doszukiwać się u mnie pogardy dla wielu typów zachowań, mojej bezdusznej logice w ocenie procesów gdzie człowiek jest tylko jednym z argumentów logicznego równania. 
Ono będzie szukać herbów, rodów i bohaterów a i jeszcze może po żal się Boże wzorców wśród padliny która się szlachtą nazywała kraju który znikł z map bo tak go "bohatersko" owa szlachta broniła z kuflem i żarciem coraz bardziej pospolitym w tłustej łapie a tak tucznej że w końcu niczego ta łapa nie była w stanie obronić. 
Zeszmaciły się elity tamtego państwa które jest już tylko historycznym zapisem w podręcznikach i to co się odrodziło to tylko nazwę z terytorialnych zaszłości tamtego przejęło. Nowy naród z innych złożony przejął terytorium po tamtym "wyrodzie" a za terytorium zwyczajem i nazwa idzie....,
i swoim już sposobem na ograniczanie obszerności postów, domysłom i dointerpretacji pozostawiam czytelnikowi resztę
a herby? no pewnie. doskonale się nadają do znaczenia beczek ze śledziami mydłem i powidłem przez tych którzy dla siebie ten kawał ziemi zawierusze zdarzeń wydarli ale nie byli ci którzy przepadli bezpowrotnie jak wcześniej np Goci i wiele innych plemion co się po tej ziemi przetoczyły.
A że wśród nowych właścicieli są i wiekousi i garbatonosy? No i co? teraz genetyka już na takim poziomie że dało by się to i owo wybadać.
... kog..ggo by tu wskazał na pierwszego do wymazów?... ;) 

zastrzegam sobie prawo do nieodpowiadania na wszelkie riposty jak też i prawo do nie korzystania z poprzedniego prawa

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Tak w zasadzie to za całość obrazu może służyć "Krótka rozprawa między trzema osobami". I tak te elity miały w poważaniu "sól tej ziemi", że dopiero car Aleksander zniósł pańszczyznę, bo mu głupio było czekać aż nasi ruszą dupska.

Opublikowano (edytowane)

jacy q..wa "nasi"? Tamci wyginęli jak dinozaury a ja wcale się nie czuję spadkobiercą czegokolwiek po nich a zwłaszcza genetycznym bo musiał bym być przecież "gadem"

Ty , czekaj ...

10 godzin temu, mirro napisał:

Słuchaj no "synu dzika i nornicy". Albo nie, nieważne.

toż to by był komplement
zwłaszcza że nie "zdementował" xD

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v