Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, DTaras napisał:

Niektórzy nie wiedzą co to znaczy i dlatego odbierają powstańcom mundur i produkują jakieś porąbane koszulki. Prezydent chce zabudować pomnik Nieznanego Żołnierza. Czyżby wspominane muzeum Lecha Kaczyńskiego? To już będzie z 10x dwieście baniek.

Albowiem mają problem z tym pomnikiem. Niedawno wydrapywali nazwę jakiejś wioski która bronili żołnierze LWP razem z milicjantami przed rzezią UPA. Nieznanego żołnierza np. nie można zdekomunizować. A jak się okaże że to pomnik faktycznie żołnierza nieznanego, ale nie takiego jakiego lubimy? A kto potwierdzi że to był Polak, patriota i katolik? Ten pomnik to same zasadzki. I władza to widzi.
Choć z drugiej strony co będzie jak odbudują i zgłoszą się spadkobiercy? Reprywatyzacja nie śpi.

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Elektryk napisał:

Jakbym wiedział, że w TVP Info będzie taka komedia to kupiłbym chipsy i browar na taką okoliczność. Jakieś gamonie piepszą w stylu: eee tam, jakie faszysty, ładnie polacy świętują a w kadrze widać czarne flagi ze słoneczkiem.xD Ja rozumiem, że można mieć ludzi za debili, ale żeby za ślepców?

Jak ludzie sa ciemni to nie rozumieją co oznaczaja daniny , opłaty i dlatego takiego języka się uzywa . Na słowo podatek kazdy reaguje źle. Tak samo jest i tutaj większość jest dramatycznie niedouczona i nie potrafi zinterpretować tego co widzi. Dlatego potrzebne są komentarze i narracja PISu i dlatego tak ważnym narzedziem jest telewizja.  Do tego średni wyborca musi mieć prosty przekaz. Nie może być dobrego marszu ale z pewnymi niedociągnieciami i naruszeniami b bo nie daj Bóg jeszcze się zacznie zastanawiać. Musi być totalny sukces i to na wszystkich płaszczyznach. Pomnik Lecha piekny, zbudujem mu muzeum, odbudujem pałac Saski .... pomozecie? Pomożemy!!! W marszu wszystko dobrze, żadnych palantów a te flagi to tylko im się pomyliły bo ładowali do auta wczoraj w nocy i nie spojzeli. Niestety tak jak nie raz pisałem - wiekszość jest durna i PIS to doskonale wie.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

oty wielki panie   Ulman musi podziekowac swoim bozkom ze zesłał nam takiego mądrego jak ty jestes nam prostakom . a moze ku.. a zalezy naco te daniny są przeznaczane  ? U DOBREGO GOSPODARZA STARCZY I NA ZŁODZIEJA ,PRACOWNIKA I WŁASCICIELA  . Jezeli ktos mysli ze w PIS niema złodzieji i cwaniakow to trzeba go z błedu wyprowadzic bo są tak jak wszedzie tylko zalezy czy  całosc zajeb... dla siebie jak  PeOwcy czy sie podzielą . 

• Like 1
Opublikowano

Relatywizm przez Ciebie przemawia. Przy takim podejściu do zagadnienia stan poprzedzający jest bardzo szybko do osiągnięcia. I w zasadzie karać nie ma jak, bo i za co? Przecież się dzielą.

Opublikowano
15 minut temu, jarecki napisał:

oty wielki panie   Ulman musi podziekowac swoim bozkom ze zesłał nam takiego mądrego jak ty jestes nam prostakom . a moze ku.. a zalezy naco te daniny są przeznaczane  ? U DOBREGO GOSPODARZA STARCZY I NA ZŁODZIEJA ,PRACOWNIKA I WŁASCICIELA  . Jezeli ktos mysli ze w PIS niema złodzieji i cwaniakow to trzeba go z błedu wyprowadzic bo są tak jak wszedzie tylko zalezy czy  całosc zajeb... dla siebie jak  PeOwcy czy sie podzielą . 

Uwazasz ze wiekszość jest swiadoma tego co się dzieje, jakie jest powiazanie przyczynowo skutkowe, potrafi samodzielnie ocenić sytuację ? Zapewniam cie ze nie  Myslacych jest może z 20% a cała reszta kształtowana i kierunkowana jest przez media i opinie znanych i uznanych osób.  W TVPi jest taka głupawka bo muszą nieustannie utrzymywać i utrwalać w głowach określony obraz. Gdyby ludzie byli madrzy to nie miało by to sensu bo by nie dawało efektów.  Na co sa daniny przeznaczane? A na bzdury - socjal, przekopy mierzei, lotniska odkupowanie kolejek na Kasprowy, komisje sledcze itd. PO tyle nakradła, zmarnowała, zrujnowała i od 3 lat nawet palcem nie ruszyli zeby  ich  rozliczyć,  i nikt z wyborców nie wie dlaczego,  lub wymyska jakieś niestworzone wytłumaczenia. 

Opublikowano

@jarecki Byłem, ale nie wiem jakie to ma znaczenie. Jawnie robią z siebie debili bo nawet wybieranie kadrów nie wyszło im jak trzeba, skoro komentarz nie pokrywa się z obrazem, ale babcia na małym telewizorze pewnie tego nawet nie zauważy. A co do incydentów to, więcej niż pewne, że się pojawią. Nawet jakby to była pielgrzymka to zdziwiłbym się jakby ich nie było.

Opublikowano

tylko 100 zatrzymanych, kilka flag spalonych, pare flag faszystowskich, jakies race-dla kibica cracovii to przedszkole a nie zadymy...........przy derbach krakowa czy slaska to kolko rozancowe sie spotkalo........

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Nawet takie coś można odpowiednio przedstawić gdyby było na odpowiedzialność HGW

Daron - to oczywiście była prowokacja elementu wywrotowego łże elit

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Podsumowując dzisiejszą rocznicę i statystyczne prawdopodobieństwo ze wszystkich które przewinęły się władz w ciągu tych stu lat Historii Polski czy można wymienić wielu lepszych na czas kadencji których wypaść mogła ta rocznica? Jedynie ci którzy byli bezpośrednimi kreatorami tamtych czasów w 1918r i tak jak by Historia zatoczyła koło. I wielki komplement dla PiS taki wniosek bo któż od nich lepiej by zniwelował antagonizmy między Narodowcami a wciąż jeszcze postkomunistyczną i niesamodzielną lewicą polską jak i był już habilitowanym ekspertem od rocznic, pomników etc niż PiS na dzień dzisiejszy?
Z informacji jakie dotychczas do mnie dotarły o przebiegu święta, jestem skłonny uznać za sukces władzy obecnej splot okoliczności i ich działania, że przebiegło to nawet lepiej niż by się można było spodziewać. Pochodami jeszcze nikt żadnego kraju potęgi nie zbudował i wielu tylko na taką formę patriotyzmu stać jak przemarsz w manifestacji bo na codzień.... ale o tym to będą właśnie codzienne tematy.

Opublikowano

Faszystą może i nie , ale debilem z pewnością jest autor tego "artykułu" .

Opublikowano
ulman nasz guru ekonomi , nasz książę finansów masz jakieś inne źródło pochodzenia artykułu nóż wirtualna Polska! może daj jakieś dane prawdziwych firm które się zajmują ekonomia a nie pseudo brukowe witryny! zaraz mi napiszesz że wczoraj to jednak 250tys bolszewików maszerowało?
Opublikowano

Dane to dane. Do poszczególnych osobników dociera dopiero widok dna portfela albo wysokość debetu na koncie. Koszty rosną i tu zaklęcia na temat źródeł mniej lub bardziej wiarygodnych nie pomogą. 

Opublikowano
54 minuty temu, zetorlublin7341 napisał:

ulman nasz guru ekonomi , nasz książę finansów masz jakieś inne źródło pochodzenia artykułu nóż wirtualna Polska! może daj jakieś dane prawdziwych firm które się zajmują ekonomia a nie pseudo brukowe witryny! zaraz mi napiszesz że wczoraj to jednak 250tys bolszewików maszerowało?

Jak cię to uszczęśliwi to mogę napisać 

to są dane podane przez Krajowy rejestr długów . Rząd ma racje ze konsumpcja wzrosła a tu jest napisane na co te pieniądze idą 

Gość marekfarmer
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Rachunki za wodę wzrosły  o 56%   nieprawda 

Rachunki za prąd  wzrosły o  65%   kolejna bzdura

Koszt Gazu  wzrósł o 73%  kolejna bzdura

Wywóz  nieczystości  o  93%  kolejna bzdura 

Rachunki za energię cieplną  o 188%  kolejna bzdura  

Jednym słowem  twoje  media  piszą bzdury  

Opublikowano

Idą. Już ruszył pochód ten wielki. W rękach swastyki. W plecakach wafelki. W rękach ich flagi biało-czerwone. Mięśnie napięte. Oczy przekrwione. Idzie mordować ta krwiożercza banda. W kanale chowa się Krystyna Janda. Lęk dopadł również Adama Michnika. Ujrzał patriotów - i hop! Do śmietnika. Tutaj się schowa, pochód przeczeka. W śmietniku spotkał Bolka - esbeka. Gdyby nie akta z Kiszczaka walizki, nie siedziałby tu, gdzie pleśń i ogryzki. Agnieszka Holland chowa się w bramie, choć nie wypada tak wielkiej damie. Lecz cóż poradzić, gdy obok przechodzi pochód brunatny, w nim starzy i młodzi. I z flagą idzie dziecię prześliczne. Lecz rysy twarzy ma ksenofobiczne. I chłopczyk, co godło ma w czapce wyszyte - Jandzie wygląda już na ANTYSEMITĘ. I młoda para licealistów z flagą wygląda jej na NEONAZISTÓW. I dziadek, co babcię ramieniem swym wspiera - w domu na pewno ma portret Hitlera. Wszyscy radośni, pogodni, weseli. Tuska za chwilę ch** chyba strzeli. Na marszu oświadczył się Polak wybrance. ,,No ja piehdolę!" - wymknęło się Hance. Pod flagą matka, wnuk i dziadunio. Ratuj nas, Unio... RATUJ NAS, UNIO!!!!!!!

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Rachunki za wodę wzrosły  o 56%   nieprawda 

Rachunki za prąd  wzrosły o  65%   kolejna bzdura

Koszt Gazu  wzrósł o 73%  kolejna bzdura

Wywóz  nieczystości  o  93%  kolejna bzdura 

Rachunki za energię cieplną  o 188%  kolejna bzdura  

Jednym słowem  twoje  media  piszą bzdury  

Daron wkleił źródło

https://krd.pl/Centrum-prasowe/Raporty/2018/KOSZTY-ZYCIA-W-POLSCE

Jeśli masz pradziwe dane to chętnie poczytamy

54249e7e28c889-645-328-0-0-842-429.jpg

Wzrastające koszty powodują że mimo socjalu w kieszeni zostaje niewiele i zadłużenie rośnie.

Wskaźniki pokazują ograniczenie ubóstwa ale wystarczy spojżeć na cyfry i widać co jest grane.

W Ubóstwo ustawowe od 2014 do 2016  zostało podniesione o 200 pln na rodzinę 2+2 

By być ustawowo uznanym za musieli mieć dochód np 1600pln netto. Po wprowadzeniu 500+ dochód wzrósł do 2600 i dzieki socjalowi a nie pracy przestali byc ubodzy. Zakładając prawdziwość danych które bardzo cię uwierają to ich rosnące  koszty opłat zabrały z tego tysiąca 600 pln. Zapewne kolejną część socjalu pochłoneły rosnace ceny żywności ciuchów komunikacji paliwa i innych. Ostatecznie według statystyki ubóstwo się zmniejszyło ale rodzina Kowalskich stać mniej wiecej na to samo.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Wczoraj już było widać z Markiem, że nie liczy się źródło, tylko treść. Jeśli niewygodna, to musi znaczyć, że źródło kłamie. Jeśli wygodna to i źródło staje sie pewne. 

W ogóle z obrazków przechodzą w poezje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v