Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lukejro
Opublikowano
6 godzin temu, Roman176 napisał:

podsumuj 2,5lata rządów po ok 200 firm sprywatyzowanych parę tysięcy ludzi na bruk  ok 30 cukrowni sprzedanych Niemcowi w czerwcu gdzieś w pomorskim rolnicy zostali ze swoimi burakami i nie wiedzieli co mają teraz z nimi robić ,

Jeśli mówisz o "złodziejskiej prywatyzacji" i sprzedawaniu cukrowni Niemcom to były to czasy rządów AWS UW, czyli dzisiejszych PO i PiS...

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Roman176 napisał:

czyli po jak brało nic nie musi oddać jak kradnie ok ??

Ale kto z rządu po psl dostał nagrody. Urzędnicy dostawali to fakt tak samo jak dostają i dostawali za rządu Dudy i pisu. Ale kto z rządu po dostał nagrody? Podpowiem, ze w ciągu 8 lat było to 32 tys zł. Dla chyba dwóch osób. To jest tyle co pisowski vice minister dostał w rok. A przypomnę, że podobne nagrody pis wypłacił sobie za 2016 rok.

Dojenie państwowych firm trwa w najlepsze. Co jakiś czas nowa afera. Jeszcze pis z nagrodami do końca się nie uporał a tu radni wypłynęli ze swoimi grabieżami państwowego majątku.

http://natemat.pl/238875,jakie-zarobki-w-spolkach-skarbu-panstwa-wiadomo-ile-dostaja-politycy-pis

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Jeszcze niedawno czytałem o nagrodach w kas. Ciekawa sprawa - podwładni sami zgłosili się o udostępnienie informacji o wysokości nagród. Jak się okazało,  kto bliżej koryta,  ten dostał więcej.  A to ci niespodzianka 

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
Opublikowano

Dlaczego w takim razie nie wpuszczają dziennikarzy skoro wszystko jest w porządku? Co mają mówić goście zagraniczni? Krytykować gospodarza? Przecież nikt nie powie w prost, że nie w porządku.

Opublikowano

Dziennikarza z TVN zamurowało: oto co usłyszał od ważnego przedstawiciela NATO, pytanego o protestujących w Sejmie. Bezcenna reakcja na prośby dziennikarki ,,GW”, aby odwiedził protest (wideo)

Opublikowane 2018/05/25  w Wiadomości z Polski

ZACHĘCAMY DO OBSERWOWANIA STRONY NA TWITTERZE 
tw-nzm.png?x91030
twitter.png?x91030

Przewodniczący Zgromadzenia Parlamentarnego NATO Paolo Alli, wspólnie z szefem polskiej delegacji do ZP NATO Markiem Opiołą brał udział w briefingu prasowym. Nie mogło zabraknąć pytań o protest w Sejmie. Jednak Włoch nie dał się wciągnąć w dyskusje o wewnętrznych sprawach naszego kraju.

Oto jak wyglądała sytuacja, kiedy został zapytany przez Macieja Knapika. Alli odpowiedział, ze w każdym kraju są takie sytuacje, takie protesty są również we Włoszech ale to wewnętrzna sprawa każdego państwa.

VNmlNex_GUS4dRNk?format=jpg&name=small

Paolo Alli przewodniczący NATO gasi dziennikarza Faktów TVN Macieja Knapika ws. protestu osób niepełnosprawnych 😀👍
(Knapik z TVN zapytał na konf. NATO o protest w sejmie)😂

"Polski rząd musi sam sobie poradzić z tym protestem one są w innych krajach również u mnie we Włoszech"

Z kolei do protestujących próbowała go wyciągnąć dziennikarka ,,GW” Justyna Dobrosz-Oracz, ale bez spodziewanych efektów. Włoch odpowiedział:

Nie planuję takiej wizyty. Uważam, że nie wolno mi się mieszać w jakikolwiek sposób w wewnętrzny temat Polski

txb5xh6h4vonDar6?format=jpg&name=small

Pytanie do Przewodniczącego Zgromadzenia Parlamentarnego NATO Paolo Alli'ego
Justyna Dobrosz-Oracz:
- Czy odwiedzi pan protestujących w Sejmie?
- Nie planuję takiej wizyty. Uważam, że nie wolno mi się mieszać w jakikolwiek sposób w wewnętrzny temat Polski.
Smuteczek Mamuśki 😂😂

Opublikowano (edytowane)

A czego oczekiwałeś. że człowiek powie, że to źle, że rząd jest zły? Normalna dyplomatyczna reakcja. Info o proteście i tak pójdzie w świat a tam już każdy wyciągnie swoje wnioski razem z przywoływanym Alli m. Więc nie rozumiem zachwytu pisowskiej propagandy nad tą wypowiedzią. Człowiek po prostu zachwal neutralność.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

PiS nie może nikogo zaangażować w badanie zamachu na zdradzonych o świcie, a tu nagle zdziwko, że i do osób niepełnosprawnych nikt się nie miesza? Tak raczej było to do przewidzenia. No ale propaganda sukces ogłosi. 

Gość marekfarmer
Opublikowano

Raczej   zdziwienie w śród   organizatorek tego  protestu.

Który   zgodnie z prawem  jest  NIELEGALNY

Opublikowano
Czy moderator może spałować agitatorów próbujących podnieść rangę posta przez formatowanie? Nie idzie na komórce tego czytać.
Każdy protest jest legalny. Coś Ci się Marek kraje pomyliły...
Gość marekfarmer
Opublikowano

Nie  pomyliły   protest  aby  był  legalny  musi  być  wcześniej  zgłoszony 

A ten nie był  więc  jest  nielegalny   tak jak i w 2014  był  także  NIELEGALNY

Opublikowano (edytowane)

Tak swoją drogą , to ciekawe że wielką trzcionką pisać się zaczęło i marusiowi i bogusiowi ? Przypadek !?

Ło kurde , marecek wpadł na pomysł że protest nielegalny ... No odrobinę mu to zajęło :tw_blush:

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano

Ja tam nie wiem czy legalny czy nie jedno wiem że to polityka a nie jakieś dzieci niepełnosprawne jak i nie wstyd zasłaniać się chorym dzieckiem i żebrać o pieniądze

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Ale kto z rządu po psl dostał nagrody. Urzędnicy dostawali to fakt tak samo jak dostają i dostawali za rządu Dudy i pisu. Ale kto z rządu po dostał nagrody? Podpowiem, ze w ciągu 8 lat było to 32 tys zł. Dla chyba dwóch osób. To jest tyle co pisowski vice minister dostał w rok. A przypomnę, że podobne nagrody pis wypłacił sobie za 2016 rok.

Dojenie państwowych firm trwa w najlepsze. Co jakiś czas nowa afera. Jeszcze pis z nagrodami do końca się nie uporał a tu radni wypłynęli ze swoimi grabieżami państwowego majątku.

typowa propaganda odp na powską korupcje to mam do ciebie pytanie czemu nieporównanie zarobków pis spółek od kadencji po ??

w dwa lata Tauron Wydobycie 861 tys. zł  ???

DD68HQuUMAEQuRW.jpg

w rok w milionach gdzie ty masz mózg zamieniłeś z jądrami ??   wtedy ci nie przeszkadzało a teraz ??? tam jest 861 czyli na rok 430tyś   to masz 5 razy mniej niż popaprańcy znów ci mózg wyprał niemiecki brat axial springer bauer media ??

wiceprezes  zarabiał 1,5milona to ile prezes zarabia za po 2,5 ??  tak cie sraka na głupotę wziena ??

Edytowane przez Roman176
  • Like 1
Opublikowano

Czyli co ? Kradną mniej ? Beatyfikować kogo najpierw ?

Opublikowano

No skoro proponujesz to czemu nie ? W końcu to Nasze wspólne dobro .:ph34r:

Gość marekfarmer
Opublikowano
10 godzin temu, staszek131415 napisał:

Ja tam nie wiem czy legalny czy nie jedno wiem że to polityka a nie jakieś dzieci niepełnosprawne jak i nie wstyd zasłaniać się chorym dzieckiem i żebrać o pieniądze

Nielegalny  bo  aby był legalny  musi  być zgłoszony. 

Polityka  ale  polityka  ze  ,, średniowiecza,,  dlatego  tak  się  kompromitują   i z protestu  wyszedł  ...

,,Według danych, do których dotarli dziennikarze, rząd Platformy Obywatelskiej na nagrody w resortach i kancelarii premiera w latach 2008 - 2012 wydał... 470 mln złotych. 

W samym tylko - wspomnianym przez Schetynę - roku 2008 na nagrody przeznaczono 122 mln złotych. ,,

http://niezalezna.pl/216866-za-rzadow-po-nie-bylo-nagrod-bzdura-panie-schetyna-kwota-wydana-przez-rzad-tuska-przyprawia-o-bol-glowy

Opublikowano
Takie uogólnienie - porównanie do marketowych cenówek. Roman - by żyło się lepiej. Ten chleb jakoś rozwikłasz? Coś konkretnego Ci się poprawiło? Kolejki mniejsze? Dręczą Cię jako podatnika mniej? Co Ci przeszkadza in vitro? Na A2 niema bramek ale jest Kulczyk, co? Skoro ABW ma chronić interesy Państwa a dziennikarz nie udostępniał informacji to i tak powinni się cieszyć w tej redakcji, że mogli nagrać i upublicznić ten materiał. To są wszystko hasła, które nic nie znaczą ale chwytają. Widuję lekarzy co zarabiają wiele razy więcej niż ja ale czy mi ktoś zabraniał do szkoły chodzić? Mogłem być kim chciałem ale było pstro w głowie. Zresztą nie czasem pogadam z jednym czy drugim kolegą ze szkolnych lat i niemam do nikogo pretensji. Pytałem cotakiego konkretnego zrealizowało PIS.
Ach Mareczku. Marsze muszą być zgłaszane. Protesty polegają na czym innym. Strajki również.
Opublikowano
18 minut temu, DTaras napisał:

Takie uogólnienie - porównanie do marketowych cenówek. Roman - by żyło się lepiej. Ten chleb jakoś rozwikłasz? Coś konkretnego Ci się poprawiło? Kolejki mniejsze? Dręczą Cię jako podatnika mniej? Co Ci przeszkadza in vitro? Na A2 niema bramek ale jest Kulczyk, co? Skoro ABW ma chronić interesy Państwa a dziennikarz nie udostępniał informacji to i tak powinni się cieszyć w tej redakcji, że mogli nagrać i upublicznić ten materiał. To są wszystko hasła, które nic nie znaczą ale chwytają. Widuję lekarzy co zarabiają wiele razy więcej niż ja ale czy mi ktoś zabraniał do szkoły chodzić? Mogłem być kim chciałem ale było pstro w głowie. Zresztą nie czasem pogadam z jednym czy drugim kolegą ze szkolnych lat i niemam do nikogo pretensji. Pytałem cotakiego konkretnego zrealizowało PIS.
Ach Mareczku. Marsze muszą być zgłaszane. Protesty polegają na czym innym. Strajki również.

No ae In Vitro toż to patologia mnożyłaby się na potęgę jake kryteria by  były przy tej metodzie?  Nie ma pieniędzy by leczyć tych gdzie jest zagrożenie życia a na invitro się znajdzie przecież to że ktoś nie może mieć dzieci to nie śmiertelna choroba ile jest dzieci do adopcji

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v