Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wydaje mi sie ze latem bedzie mniej niz 60 gr, cena za luty 78 gr tl 3.8 b. 2.8 ok 3500 litrow osm kosow l, doszly mnie sluchy ze szykuja sie kolejne obnizki[/quote no moze jeszcze kaza nam doplacac zeby odbierali mleko he he.
Opublikowano

wydaje mi sie ze latem bedzie mniej niz 60 gr, cena za luty 78 gr tl 3.8 b. 2.8 ok 3500 litrow osm kosow l, doszly mnie sluchy ze szykuja sie kolejne obnizki

To cena już po tej obniżce 2 gr na jednostce białka?
Opublikowano

a kto ten protest zorganizuje? może znowu pokazywać te ciągniki w Warszawie?

Opublikowano

tak to cena po obnizce 2 gr na jednostce bialka,  na wczorajszym zebraniu byla mowa zeby zmniejszyc roznice pomiedzy malymi dostastawcami a duzymi, na dzien dzisiejszy jest to 30 pare gr, jak dobrze pujdzie to kolejne obnizki beda bardziej skierowane na tych najwiekszych dostawcow.   w porownaniu z cena z tymi najwiekszymi wychodzi na to ze koszt wjadu cysterki na moje podworko to ok 100 zl, PARANOJA 

mleczarnia produkuje sporo zoltego sera, z tego co ksiegowa mowila to podpisali umowe z hurtownikiem po 9.5 zl za kg, na kg sera potrzeba ok 10 litrow mleka. cena nie ma szans sie utrzymac, bo mleczarnia sprzedaje ponizej kosztow.

Opublikowano

U mnie już kolejny miesiąc zamknę na 90 groszy/litr , poprawy raczej szybko nie będzie chyba ,że zdarzy się cud... Protesty raczej tu też nic nie dają , może by wystosować zbiorowe pisma nas producentów mleka do ministra rolnictwa , Pani premier i prezydenta ? wyjaśnić jaką mamy naprawdę sytuację i niech kombinują by coś z tym zrobić ,bo dalej tak produkować po takich cenach będzie bardo ciężko , wręcz niemożliwie.

Opublikowano

dopuki mlekpol, piatnica będzie miała cena dla największych 1.3 tak nikt się nie zainteresuje sprawą mleka. Jak cena dla nich dojdzie do 1zł to wtedy coś ruszy. U nas 90gr za 4tys litrów chociaż mleczarnia na zbyt nie narzeka a i jakość sera się podniosła i masła.

Opublikowano

A kogo z rządu obchodzi cena mleka ?W telewizji wyskoczy jakiś rolnik ,ktory twierdzi że jak dostanie kasę z programu młody rolnik, PROW to postawi oborę,dokupi ziemi parę maszyn,zwiększy produkcje i taki stereotyp krązy po kraju.Jak rolnicy masową będą zrzekać się przyznanej kasy (w co raczej wątpie) wtedy może ktoś dostrzeze problem.Skoro się rozwijamy budujemy obory, za ziemię płacimy po 120tyś za /ha to chyba nie jest żle? Sory za ort.jesli jakieś są

Opublikowano (edytowane)

pozaklasowe ??

czy rak umów z społdzelnia

Extra i mam umowy oraz 10tyś udziału (2lata) cena netto dodaj 5% Tylko ja płacę podatki a i tak inni mają rolników w (_!_)

Edytowane przez fireseba
Opublikowano

bierta dali na modernizacje a za rok bo z tego co mleczarnie mówia jest tyle jałówek zacielonych po 80 gr beda odbierac bo wy i tak musicie produkowac bo wnioski podpisane . OPAMIETAJCIE SIE WKONCU

Opublikowano

Łowicz poniżej 20tys. bi 3.26   tł 4.4  kontrola,vat 

1,11brutto. od marca obniżka ale narazie nie wiadomo ile....

Niestety koledzy taka prawda bedziemy robić mleko po 80gr tylko oby wszyscy to wtedy może coś sie zmieni

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez gobi12
      Witam.

Mam na sprzedaż 7 jałówek wysokocielnych (wycielenia początek stycznia - początek lutego).

Jałowice hodowlane. Rasa HF - wysokomleczne.

Zainseminowane dobrymi mlecznymi bykami.

Stado znajduje się pod oceną PFHBiPM. Stado wolne od chorób.

Jałówki całą wiosnę, lato i jesień spędzają na dużym wolnym wybiegu dzięki czemu w późniejszej hodowli nie mają żadnych problemów z nogami.

Cena za szt. 5100-5500 złotych (do negocjacji).

Okolice Zambrowa i Wysokiego Mazowieckiego.

Tel. 86 274 50 89

Zapraszam do kontaktu i obejrzenia na żywo.

• Przez tadzio
      Witam. Jak wiadomo, można składać wnioski do ARR wnioski o wsparcie dla producentów mleka i trzody chlewnej. Czy trzeba dołączyć jakieś załączniki, dokumenty z mleczarni. Bo we wniosku nic takiego nie ma wspomnianego , tylko ilość sztuk?
      Dzięki za pomoc, pozdrawiam.
    • Przez drewcio
      Witam, orientuje sie ktos coz to za dojarka? (Model, nazwa)

Poszukuje katalogu czesci oraz instrukcji do takiego wynalazku.

• Przez Czyzyk97
      Witam agroforumowiczów ostatnio jest głośno o rejestracji chłodni do mleka.
      Jak dokładnie wygląda sytuacja,macje już zarejestrowane chłodnie? Do kogo/gdzie udać się po poradę/pomoc ?
      Dzięki za wypowiedzi Pozdrawiam
    • Przez dawid141413
      Wiitam, stoję przed wyborem nowego schładzalnika do mleka i prosiłbym o opinie na temat firmy EUROTANKS
  • Dodaj nową pozycję...
v