Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pod maską na skrzynce akumulatorów, obok skrzynki bezpiecznikowej. Czyli stajesz przy rozruszniku, podnosisz maskę i na ściance masz tabliczkę.

Numer silnika jest na bloku po tej samej stronie, poniżej rozrusznika i alternatora.

• Like 1
Opublikowano

Nie wiem. Ale to raczej jest numer kolejny ciągnika który wychodził z fabryki. Zakodowanych informacji raczej nie będzie.

A masz jego zdjęcie?

Dokładnej daty może się nie ustali, ale po elementach ciągnika można by było posadzić go w ramach czasowych.

• Like 1
Opublikowano

Kabine ma ale dorabiana. Jest z c-330 troszkę przerobiona. Lewarki nie są względem osi ciągnika, tzn. ten od zmiany kierunku jest bardziej z przodu i na lewo. Co do podłogi to Ci powiem że niewiem nawet bo nie wiedziałem o tym patencie ale jutro sprawdze to.

Opublikowano

Aha czyli na pewno lata 70.

Pytanie jeszcze jaką ma deskę rozdzielczą wąską półokrągła czy szeroką-normalną.

Podłogę ma na pewno nie amortyzowaną. Podłoga jak i błotniki tylne przykręcone na sztywno.

.

Ta dźwignia po lewo bardziej z przodu, bliżej pedału sprzęgła jest do wyboru przełożeń. Natomiast ta na środku rewers i wzmacniacz-podwajacz.

Spisz numery z tabliczek. Podasz to się sprawdzi czy numer większy czy mniejszy.

• Like 1
Opublikowano

czyli ta dźwignia bliżej fotela to rewers, dobrze zrozumiałem? Z tego co zauważyłem to deska jest normalna. Jutro jade dokładnie go oblukać i przejechać się. Niestety z ruską techniką to moje pierwsze doświadczenie (nie licząc kiedyś wujaszka LTZ- ta). Na pewno to w nim akumulatory są do wymiany, ale i tak cena jest atrakcyjna.

Opublikowano

Znajomy mechanik mówił że te wersje ruskich są najlepsze. Cena wyjściowa jest 5 tysięcy,a nowe tylne opony, tylko aku do wymiany. Muślę że z ceny jeszcze zejdzie. Przez ostatnie 10 lat pola nie widział, tylko ogród i 3 razy w roku do lasu.

Opublikowano

Trwałe to są. A jaki przebieg on ma?

Ja ostatnio trafiłem okazję 1800mth za 6800 zł, korek wlewu oleju nie miał nawet śladu nagaru, praktycznie kolor aluminium, a pali z 1 aku 12V na oryginalnym rozruszniku bez dekompresji :)

Opublikowano

phi ja kupiłem rok temu na przetargu władka z 85r. 418 mth za 3100zł co prawda brakowało kilka drobnych częsci, troche był skundlony i zaniedbany ale odrobina pracy przywruciła ładny blask :)

Opublikowano (edytowane)

A tego tylko szmatką przetarłem, nie no wiem, że to nie aż taka okazja, ale dałem tylko przykład.

Chłopaki, kto był dzisiaj koło mnie na złomie i brał turbo od Golfa do Władka?

Edytowane przez zbyszekbrzuze
Opublikowano

korek wlewu oleju nie miał nawet śladu nagaru, praktycznie kolor aluminium, a pali z 1 aku 12V na oryginalnym rozruszniku bez dekompresji :)

To chyba mojego oglądałeś.Tylko mój ma sporo większy przebieg i nie jest na sprzedaż. ;)

Opublikowano

Przebiegu nie znam bo mnie to akurat zbytnio nie interesuje, ważny jest stan. Dziś nie miałem jak podjechać, późno skończyłem robotę a już jak ciemno to nie warto bo nic nie zobaczy się. Umówiłem się na sobote bo cały tydzień mi się zapowiada na późne kończenie.

Opublikowano

Witam ,co do przebiegu jeśli nie ma już plomb to bym bardzo uwagi nie przywiązywał, bo mógł bez licznika chodzić, lub mogły być robione kombinerki z licznikiem jak ktoś przygotowania robi do sprzedaży i z tym akurat jest różnie, praca silnika po rozgrzaniu najbardziej powie o jego stopniu zużycia i przebiegu ,oraz ogólny stan jego :rolleyes: Pozdrawiam.

Opublikowano

panowie zrobilem ruskiego przyczyna byla prosta wymienilem ten taki grzybek ze sprezyna w srodku w rodzielaczu ten co jest pod dekielkiem na dwie sruby na klucz 14 i teraz podnosi bez zastrzezen dziekuje wszystkim za porady

Opublikowano

Mialem okazje pracowac i wladkiem i c330. Fakt władek jest zwawszy do wielu,prac jak 330. U mnie też przez wiele lat było wszystko w niego robione. Opony mam takie jak oryginalne tylko trochę szersze a mimo to brakuje uciagu. C330 dwie przyczepy daje radę bez problemu a ruski toche sily nie ma

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez volvo
      Zakładał ktoś do Władka wentylator od ltz55, czyli od 4-cylindrowca?
    • Przez adam098
      Witam posiadam t25 z starego typu alternatorem brak ladowania,  co może być.  Jak założyć do niego nowszy alternator?
    • Przez Wielkinikt
      Witam odkrecily mi się śruby z blokady mechanizu roznnicowego a mianowicie 2 kolki 4 podkladki i 6 srub , i nie mam pojecia jak maja byc zalozone podkladki czy maja zaslaniac kolki i nachodzic na siebie czy tylko 2 na zaslonienie kolkow , czy nie ma to znaczenia i jeden chu jak to jest załozone 
      ps przepraszam za bledy 

• Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A . Może ktoś ma na zbyciu .
    • Przez druidzlasu
      Witam. Zakupię oryginalny klucz do wykręcania wtryskiwaczy we władziu T-25A  . Może ktoś ma na zbyciu .
  • Dodaj nową pozycję...
v