władimiriec t25
-
Podobna zawartość
-
Przez IDK
Witam mam pytanie czy wie ktoś gdzie można kupić taki oto dywanik do władymirca? W zaznaczonych miejscach był on wycinany i przerabiany, ponieważ założyliśmy złą kolumnę i trzeba było przerabiać, a teraz jest mi potrzebny nowy bez tych dziur
-
Przez IDK
Witam mam pytanie szukam tylnej lampy T25A takiej jak na tych zdjęciach.
Szukałem jej lecz ostatni raz kiedy ten temat został poruszony jest z 2014.....
I oferty już dawno są nie aktywne.
Czy da radę w ogóle jeszcze dostać te lampy? Jeżeli ma ktoś jakąś informację to z góry dzięki za pomoc.
-
Przez andrzejz78
Witam
Zastanawiam się nad małym remontem władka Do wymiany z ważniejszych rzeczy by były głowice, cylindry i tłoki z pierścieniami Uszczelki itp wedle potrzeby
Zastanawiam się teraz nad zakupem części Czy brać niby oryginały czy może kupić wszystko od Ledy ? Mój ciągnik jest z roku 1980
Ma ktoś jakąś wiedzę odnośnie pasowania części z Ledy do władka z lat 80-tych ?
-
Przez temprawg
Witam.
Mam problem ze sprzęgłem w swoim Władku.
Od 2 lat trzeba było je co jakiś czas podciągać na śrubie. Ciągnik pracuje z rotacyjną. I to jest jego jedyna praca a dużo do roboty nie ma około 3 h.
Niestety skończyła się możliwość podciągania i doszedłem do wniosku że skończyło się sprzęgło. Z chrobotaniem wbijało się bieg.
Dzisiaj w końcu ciągnik został rozpołowiony.
No i okazuje się że:
- tarcza sprzęgła pełna ma grubość 9,6 mm
- Śruby na łapkach są wkręcone do końca gwintu
- dekielki na docisku od sprężyn można palcami ruszać
- najciekawsze - wałek sprzęgła ma taki zaj... luz że można nim majtać jak lewarkiem w samochodzie w zakresie jakieś 2 może 3 centymetry. Wydaje mi się ze powinno być na sztywno tak jak ma to miejsce w samochodach.
- łapka na zewnątrz jest zaspawana (czytałem że nawet nowe się urywają).
I teraz jestem w kropce czy ładować nowe kompletne sprzęgło czy zająć się dociskiem, jego usprawnieniem no i co z tym wałkiem (skrzynka cała do demontażu i roboty ?
-
Przez Seba1992
Witam, zabieram się za składanie pierścieni ale instrukcja z opakowania jest dla mnie nie jasna.
Czy w kolejności jak na obrazku będzie ok?
-
Rekomendowane odpowiedzi