Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, czesio200 napisał:

Pewnie, że można np tanio idzie kupić mf na wypsie z półbiegami ehr itp, tylko, że będzie 10 lat starszy przebieg kilkukrotnie większy no i ewentualny koszt naprawy większy o jedno 0.

Wiadoma sprawa jeden szuka ruska na parę ha drugi szuka germańca. To już każdego indywidualna sprawa.

To chyba z każdą mszyną na af tak miałem, że co bym nie kupił to mogłeś kupić lepsze zachodnie itp. Tak samo z rekordem czy sampkiem też było. A rekord jak doszykowany pomimo swojego wieku i setek ha za sobą potrafi miło i bezawaryjnie kłaść kolejne ha. Gdize na af twierdzili, że się nie da.

Tak samo rusek praktycznie sam walczył przez cały rok i miał 3 awarie.

1 to spalona żarówka. niech będzie 10zł

2 przeciek na miedzianej uszczelce  50gr

3 pompa wspomagania po 18latach zaczęła szwankować koszt nowej 90zł i parę min roboty

Więc nie jest to chyba jakoś bardzo awaryjny sprzęt jak na ten wiek i przepracowane godziny.

Bo czerwone wstążki wiszą to i się nie psuje

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

eee to złoma miałeś

mój jest prawie bezawaryjny

noo :D jedyne 1200 mtg miał jak kupiłem :D

2 minuty temu, czesio200 napisał:

Za dużo wódki i takie są skutki hahah

jak robię to nie pije :D

Opublikowano

Do 1990 roku ruscy malowali na niebiesko wszystko na rynek własny, a cały eksport na czerwono i biało. Te niebieskie z importu kanałami nieoficjalnymi były trochę gorsze jakościowo i niestety się częściej psuły. To nie moja prywatna opinia, tylko tych, co takie ciągniki mieli, zwłaszcza jak ktoś miał dwa i mógł porównać tego czerwonego na eksport i niebieskiego.

Opublikowano

Pytanie mam panowie - chciałem sobie skombinowac szlifierke stołowa, patrzyłem na necie to oski są powiedzmy w granicach stowki, mam parę silników w domy,  tylko jakie mocy i jakie obroty powinien mieć taki silnik? 

Opublikowano (edytowane)

rozumiem że chodzi o przecinarkę do metalu a nie szlifierkę do ostrzenia noża???

liczy się prędkość liniowa tarczy, im większa tarcza tym mniejsze obroty, dla tarczy 125mm obroty to ok.12-13tys.obr/min, dla tarczy 400mm obroty to ok 3500-4000obr/min.

mam w garażu rozpiskę co i jak do jakiej tarczy, mogę ci podesłać  jak chcesz

EDIT; tutaj to kiedyś wklejałem, jest w którymś tam moim poście na samym dole

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

Chodziło mi o zakup czegoś w tym stylu

https://www.olx.pl/oferta/walek-dwustronny-do-krajzegi-lub-szlifierki-CID628-IDwdZtp.html

I żeby zrobić sobie stacjonarna właśnie na kamien

https://www.olx.pl/oferta/walek-do-pily-szlifierki-ze-stalem-CID628-IDmRkLk.html

Coś w tym stylu,  tylko powiedzmy że bardziej estetycznie. No i mam parę silników i zastanawiam się jakie obroty i moc silnika do kamienia, czy można na jednym kamień,  a na drugim tarcze, czy nie można bo potrzebują skrajnie różnych obrotów? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v